Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:19
dualar
Yönetici

Dua kaç kez okunmalı?

Dua kaç kez okunmalı?

KeskeveBelki
Merhaba….

Ben her duayi 3 kez okuyorum, yani normalde 1 kere de okunabilir 5 kere de 7 kere de hani bazi duaların sayisi farkli oluyor da. Mesela salavatlari da 3 kez okuyorum… Dogru mu yapiyorum? İstediğimiz kadar okuyabiliriz diye biliyorum…

Okudunuz mu?  Sema Kapılarını Açtıran dualar

Yorum: Dua kaç kez okunmali?

arifselim
Merhaba. Eğer sünnette bir dua için sayı belirtilmiş ise o sayı ile okumak da sünnettir. Ama belirtilmemiş ise tekli sayılarla okumak müstehaptır yani güzeldir. Bu dediğin şekilde okuyabilirsin bir sakıncası yoktur. Allah kabul eylesin.


Yorum: Dua kaç kez okunmali?

KeskeveBelki
İnşirah, Fatiha, İhlas, Tefriciye, Munciye gibi… Yani her biri kaç kez okunmali diye takip etmedim de mesela bazilarinin da okubma usulu var, misal niyet edilip su su yapıldıktan sonra bu duayi okuyun deniyor..ben direk duayi okuyorum yanlis mi?

Okudunuz mu?  Nefsi yenmek için dua

Yorum: Dua kaç kez okunmali?

arifselim
Bu konuda her dua için özel bir araştırma yapmana gerek yoktur. İstediğin gibi ve istediğin kadar okuyabilirsin. Ama hakkında sünnet sayı belli olan duayı o sayıya uygun olarak okursan daha güzel olur.


KeskeveBelki
Peki…okurken baş örtü rengi siyah olabilir mi… Saçma bir soru olabilir ama siyah genelde cenazelerde kullaniliyor da ondan soruyorum …

Okudunuz mu?  Dilek ve murat duaları ile hacet namazları

Cevap yok mu ?


suheda
Dua okurken başörtüsünün renginin ne önemi var siyahta olur kırmızıda olur. o an başında ne varsa örtüde o olur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam bazi dualarda sayi belirtiliyot. Ornegin 4444 tefrici cekilirse duan kabul olur diye. Allahin isimlerin şu sayida cekersen vb. Illaki sayısincami cekneliyiz. Az yada çok cekmekte bir mahsur olur mu?

Okudunuz mu?  İmanı kuvvetlendiren dua

mum
4444 sayısını belirleyen bir şahıstır bu Peygamberimizin belirlediği bir sayı değildir, onun için az veya çok söylenmesi arasında bir fark yoktur.


ayetel kürsi kaç defa okunmali

Bu kategoride yer alan Çocuğun Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua kaç kez okunmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.