Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

Eşimin ailesi ile sorun yaşıyorum

Eşimin ailesi ile sorun yaşıyorum

Kayıtsız Üye
Bende iki yillik evliyim ve görücü usulü evlendim evin ayri demişlerdi sonra birlikte oturacagiz dediler düğün için ev eve esya almaya gittik esyalarimi hep eksik aldilar kizlari ve eltim gelir yazin uc buçuk ay yanimda kalır evde dört beş aile oluyoruz ve bende sürekli esimle tartisiyorum uc defa bosanma asamasindan döndüm kayinbaba bana aileni sileceksin dedi iki dusuk yaptim hep benim ailem yanımdaydı eşimin ailsinden hiç kimse gecmis olsun bile demedi gelin bizi istemiyo deyip.duruyo simdi bir bebegim var yine ayni sorunlari yaşıyoruz eşimin ailesi gelince onlar olmadığı zaman eşimle problemim yok aslinda zoruma gidiyo köprüyü geçene kadar yaptilar bana resmen iki ay nişanlı kaldim eşimin ailesini de pek girmedim istanbuldalardi esimde soz vermişti bana nisanliyken kimse bize zarar veremez kim seninle benim arami bozarsa evimize gelmesin demisti ama o da yalan çıktı ne yapmam gerekiyo bilmiyorum kayinbabamin agzi bozuk küfür eder kaynanam sürekli laf söyler oglumu tekrar evledireceg der kafayi yiyecegim onlarin tek derdi gelin bizim yüzümüze gülmüyor nasıl gulebilirim bu durumda

Okudunuz mu?  Sadaka vermek ile ilgili hadisler

Yorum: Eşimin ailesi ile sorun yaşıyorum

Kayıtsız Üye
İlk önce abdest alıp Allah’ a secde ettikten sonra duanızı edin.Öncelikle Allah’ tan sabır dileyin.Durum çok farklı zor durumdasınız.Eşinize durumu hoşgörülü bir durumla anlatın.Rahatsızlığınızı belirtin.Evliliğin hayrı açısından bu durumun size zarar verdiğini anlatın.Ona ne kadar değer verdiğinizi söyleyin.İyiliği için bunu istediğinizi söyleyin.Buna rağmen aynı durumlar devam ederse ailelerinizi bir araya getirme ve diyalog en uygun çözüm yolu olarak görüyor.Allah büyük.Şunu unutmayın; elbette başa gelen çekilir ama herşeyde olacağına varır.Allah ‘ım yar ve yardımcınız olsun İnşAllah.

Okudunuz mu?  Önemsiz bir nedenle arkadaşım bana küstü ne yapmam gerekir?

Eşimin Ailesi

Katre
Eşimin ailesiyle sürekli sürtüşme halindeyiz. Üç yıllık evliyiz. Üç gün önce eşimin annesiyle çok büyük bir tartışma yaşadım. Kaynanam sürekli bana laf sokan beni rencide etmeye çalışan bir kadın. Ve ben onun tuzaklarına hep düşüyorum. Bu kez yine düştüm. Aslında çok basit bir olaydan dolayı eşimin ailesiyle piknikteyken annesiyle kavga ettik. Görümcem de oradaydı. Eşimin annesi beni eşime şikayet edince ben çıldırdım ona oyun oynama bizi ayırmak istiyorsun nankörsünüz gibi sözler söyledim. O da bana terbiyesi dedi eşime bunu evime getirme dedi. Daha sonra bu tartışmanın üzerine eşimin babası geldi bana hücum etti elimi sıkıp hırpaladı aileme çok ağır küfür etti ben bunu duyunca çocuklarından çıksın diye bağırdım. Şu anda eşim bana çok soğuk davranıyor. Zaten ailesi söz konusu olunca asla onları suçlamıyor, eşime saygı duyun demez. Ben iki gündür eşime yalvarıyorum eşimle aram düzelsin diye. Görümcemi aradım sürekli beni suçladı. Sizce ne yapmalıyım. Çok üzgünüm, pişmanım ama olan oldu. Bundan sonra onlara karşı nasıl bir yol izlemeliyim bana yardımcı olun bir yol gösterin rica ediyorum.

Okudunuz mu?  Dinimizde okunmuş bir nesneyi taşımak caiz midir?

Yorum: Eşimin Ailesi

Omer Faruk
Güzel kardeşim,

Karagöz, hacivat oyununda güzel bir replik var: "Yıktın perdeyi eyledin viran, gideyim sahibine haber vereyim hemen" derler.

Sen perdeyi yıkmış viran eylemişsin. Haklı ya da haksızsın, bunun şu an hiç önemi yok.Bilmen gereken bir şey, eşinin ailesiyle yaşadığın her gerilim evliliğini çürütür. Unutma kavga ettiğin kadın eşini büyütmüş, onu zor zamanlarında sahiplenmiş 9 ay karnında taşımış bir kadın. Yarın sen de aynı şekilde çocuklarını bir başkası ile evlendireceksin.

Okudunuz mu?  Çok kötü durumdayım

Gelin, kaynana çekişmesi yeni bir şey değil. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de olacak. Ama gelinler, bir gün kaynana olacaklarını unutuyorlar, kaynanalar da geçmişte gelin olduklarını unutuyorlar. Bu tamamıyla erkeğin iki kadın tarafından paylaşılamama kısnkançlığından kaynaklanıyor.

Kaynananızı dinlemediğim için onun hakkında iyi veya kötü bir şey söyleyemem. Ama aileniz için, testiyi kırmadan idare etmeyi bilmelisiniz. Eşinizle oturup, "canım! annen, kızkardeşin beni çok rahatsız ediyor, ama ben seni sevdiğim için söz veriyorum onlarla bir araya geldiğimde seni üzecek bir tavır takınmayacağım. Sen de bana söz ver, beni taciz ettiklerinde beni koruyacaksın" Eşinle tartışmadan bu kadar basit bir anlaşma yap.

Okudunuz mu?  Ekmeğin Üzerine Yemin!

Diğer taraftan eşlere tavsiyem, asla eşinizin annesini babasını eleştirmeyin, eşiniz eleştirse bile siz onun yanında katkı verip eleştirmeyin. Eşiniz kendi annesi babasının hatasını unutur ama sizin onların aleyhine söylediğinizi unutmaz. Bu onu çok yaralar. Bu gibi durumlarda eşiniz ailesini eleştirmekte haklı olsa bile ya susun ya da onu teskin edecek şekilde eşinizin ailesinin iyi yönlerini söyleyin. Bunun ne kadar etkili olduğunu göreceksiniz.

Okudunuz mu?  Kuran'da Geçen Erkek-Kız İsimleri ve Anlamları

Allah evinize huzur versin, selametle…


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Komşumuz bana görücü olarak geldiler. Oğulları çok iyi ve dindar bir insan onu kabul etmeyi evlilik yoluna gitmeyi isterim. Ama bir sorunum var. Ailesine nedensiz bir şekilde hiç içim ısınmadı. Bize geldikleri zaman kaçacak yer arıyorum onları görmek bile istemiyorum. Bir de sürekli bizi takip ediyorlar. Eve girip çıktığımızı gözetliyorlar. Bize gelen insanlardan dahi haberleri var. Onlar bizim farkında olduğumuzu anlamıyorlar ama biz fark ediyoruz. Ve bu durumdan aşırı derecede rahatsızım. Şimdi ben oğullarını kabul etmek istiyorum ama ailesini de hiç ama hiç sevmiyorum zaten çok kalabalık bir ailesi var. Ayrı yaşasak bile yine yan yana geleceğiz elbette. Ben onlara anne ya da baba diyemem ki. Çok zor durumdayım eş adayım da hayatımda bulamayacağım bir insan ama bir yandan da ailesi benim açımdan çok sorun. Bana bir akıl verir misiniz karar aşamasındayım. İstihare yapsam da bir şey göremiyorum .

Okudunuz mu?  Teravih namazına nasıl niyet edilir?

seyit gazi
geçmiş zaman ihtiyar bir amcayla oturuyorum gençliğini anlatıyor… kızımı okula giderken takib ederdim demişti, ilk başta yadırgasamda insanların evladları kıymetli. tabi tecessüsün çok zararları vardır insan bunları bilse hayatta buna yaklaşmaz ancak birisi çocuğunu evlendireceği birisini de takib edebilir. bu tecessüse paranoyaya dedikoduya devamlı insanlarla uğraşmaya dönmediği sürece yadırganmayabilir. tabi önemli olan yadırganıp yadırganmaması değil sizin düşüncelerinizdir. duyduğunuz her endişeyi, saygısızlık yapmadan eş adayınızla konuşabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Mus'ab ve ammar isminin anlamı

Kayıtsız Üye
Kızım kocanın ailesini yok sayamazsınız. Yıllar önce senin gibi bende yaşadım. Eşim kendi söylemek istediklerini söylemez ben kocamı savunurdum. Birlik olurlardı gelinsinya benim üstümde kalırdı. Susardım sürekli haksızlık yaparlardı. Birde çalışan insandım para onlara harcanırdı. Kızım her şey kocada bitiyor. Koçan seni eş ailesini anne baba gibi görmedikten sonra istediğin kadar çırpın bir şey fayda vermiyor. Küfre gelince değiştiremiyorsun. Birgün kocamı kayınbabama kocam yokken şikayet ettim. Çok küfrediyor uyarırmışın dedim. Tamam dedi. Aradan beş dakika geçtikten sonra kayınbabam tavuklara küfretmeye başladı. Baba oğlun küfrediyor senin uyarmanı istemiştim oysaki sen daha çok küfrediyorsun dedim. Bir daha şikayette bulunmadım. Koca küfürden vaz geçmedi. Ayrı şehirlerde olmamıza rağmen yediğim içtiğim gideceğim yerleri her şeyi ailesine telefonla bildiriyordu. Ayıptır özelimi bile annesi biliyordu. Çok kızıyordum. Diyeceğim koca söylemese ailesine eşim sizde benim ailemsiniz deyip ortalığı yumuşatırsa kavga falan olmaz. Hatta ben kocamdan çok ailesini seviyordum.Taki yıllar sonra kocanın hatası yüzünden ayrıldık. Hala anne babasıyla görüşüyorum. Hastalıklarında yanlarında oluyorum. Her şey kocadan kaynaklı. Senin hakkında şikayet ediyorlarsa hatalıysan düzeltmeye çalış . Hatasızsan gülgeç. Hayat kısa . Zamanı kavga doğüsle dedi koduyla keşkeyle geçirme. Hiçbir zaman kimseye yaranamazsın. Elinden geldiğince görevlerini yerine getir. Onlar takdir etmiyorsa Allah her şeyi gören bilen. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Düz lise mezunu nasıl imam olabilir

eşimin ailesi ile sorun yaşıyorum, eşimin ailesi

Bu kategoride yer alan Geçici dövme ve yapışkanlı dövme yaptırmak günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimin ailesi ile sorun yaşıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.