Anasayfa
30 Ocak 2024, 13:52
aile
Yönetici

Evlenmek istiyorum ama bir türlü evlenecek birini bulamıyorum…

Evlenmek istiyorum ama bir türlü evlenecek birini bulamıyorum…

salih_insan
hep kendime soruyorum.. bir yerde yanlış mı yaptım diye.. çünkü Allah rızasıyla evlenmek yuva kurmak istiyorum…


Yorum: Evlenmek istiyorum ama bir türlü evlenecek birini bulamıyorum…

Kayıtsız Üye
Ben 38 yaşında bir bayanım elimden geldiğince İslam’ı yaşam ya çalışıyorum evlenmekten istiyorum görüşüyorum da bir türlü olmuyor


Yorum: Evlenmek istiyorum ama bir türlü evlenecek birini bulamıyorum…

AllahYolu
İslam sabır dinidir elbet Rabbimiz’in planları vardır bizimle alakalı belki burada vermeyecektir belli olmaz yine sabır deyip beklemek lazım burada vermezse iffetinizi koruduğunuz için İnşAllah cennette size güzelliklerini ayaklarınıza sunar.


Yorum: Evlenmek isteyipte bir türlü evlenemeyen ne yapmalıdır?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar,yazılanlara baktımda herkes ayni.Ama benim ki yaş olarak daha ilerde.49 yaşina gelmiş bayanım ve bir türlü evlilik olmadı.Ne dua fayda etti ne hoca..İsteyenimde oldu,benim evlenemiyeceğim kişler geldi,evlenebileceklerim bir şekilde kayboldu.Daha me beklentisi.kimse bana bu hayırlısıydı demesin.Ben güzel bir bayandım emeklide oldum.Biliçli de biriyim.Kimseye cevap veremiyor insan,neden evlenmedin…olmuyorr olmuyor.Hiç yakışmayacal birisini bile kabul ettim son olarak o bile gitti.Duaymiş sabirmiş hepsi mevcuttu.Malum yaş.Ama olmadı…


Zemzem06
Sabırla beklemeye devam ediyorum.Arayışlara da devam ediyorum.Ama gerek iş ortamındaki kişiler gerekse çevremde bulunan kişileri inceliyorum,hakikaten de ruhsal ve manevi yönden bana hiç uygun kişiler değiller.Bu kişilerle evlenip ileride sorun yaşayacağıma bekar kalırım daha iyi diyorum.Çaba,gayret ve dua ile mücadele ediyorum.Ama bir türlü uygun kişi karşıma çıkmıyor..Allah’tan hayırlısının olmasını istiyorum inşAllah.


Kayıtsız Üye
Bende 32 yaşında bekarım, hayırlısı olsun diye hep dua ediyorum, Allah hepimizin karşısına hayırlı kişiler çıkarsın..


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm merhaba 40 yaşindayim evlenemedim bir tanidik devamli büyü yapiyor işlerimi bağliyor nasibimi bağliyor 5 vakit namazımı kiliyorum devamli okuyorum ayetel kürsi nas felak dualarını ama bir türlü evlenemiyorum ailem evlen artik diyor olmuyor na yapabilirim bana yardımcı olur musunuz annem tek böbrekli tansiyon şeker dizleri şiş kiz bakmaya gidecek hali yok bende işlerim vasitasiyla sosyal bir hayatim yok tanidiklarda yardim etmiyor düşünce şu iyi olur Allahtan kötü olur kul’dan eş dost evlen artik diyor bende şaşirdim iyice ne yapacağimi bilmiyorum yaş ileri olunca ben’den küçük bayanlar eğlencesi oluyorum.


Kayıtsız Üye
Bende ayni durumdayim . Ama Allah buyuk ve her derdin sıkıntının çözümü onda . Su mubarek gunlerde bolca dua edelim insAllah . Allah herkese hayirli esler nasip eder insAllah.


Kayıtsız Üye
isteyin vereyim diyen rabbim vermez mi bizler istemeyi bilenlerden olalım inşAllah …


Kayıtsız Üye
Seni senden daha çok düşünen
Seni senden daha iyi bilen, gören var.
Cenab-ı Hak var.
Kainatı vakti vaktine idare eden
Her şeyi yerli yerine yeleştiren
Zerreler ile yıldızları yaratması
aynı kolaylıkta olan zâta
Senin kalbine mukabil bir kalbi yaratması zor gelir mi hiç ?
O’na zor olur mu hiç ?
Hayırlısı de
Kadere iman et
Çünkü biliyorsun ki
Herşey kader ile takdir edilmiştir.
Kısmetine raz ol ki
Rahat edesin!

Okudunuz mu?  Mutlu bir evlilik için bayanlara 30 tavsiye

(ahirzamanda_birbekar_erkek)


Kayıtsız Üye
679′ a :dostum isteyin verecek diyorsun da, maalesef istediklerimizin %99,99 ‘unu da vermiyor.verdiklerini de insanın heyecanı, hevesi,isteği köreldikten sonra veriyor. öyle olunca da bir anlamı kalmıyor. ve böyle böyle insan duaya olan içtenliğini, isteğini, şevkini kaybetmeye başlıyor. ve bir süre sonra da duadan tamamen uzaklaşıyor. ben şahsen şimdi öyle bir dönemdeyim.


Kayıtsız Üye
Ne konuşsak boş. Nasip olunca oluyor. Nasip değilse dörtlük de olsa sorun çıkıyor ve olmuyor. Rabbim en yakın zamanda nasibimizi karşımıza çıkarsın.


fth123
Alevi ve sünni olmuyor. İlla deneyeceğim siyorsanız siz bilirsiniz ama o yuva fazla tutunamaz. Cicim aylarından sonra sıkıntılar baş gösterir.


mum
< annem ve babamın rızası yok >
Anne ve babanın rızası olmayan evliliklerde bereket olmaz, ömürleri kısa olur.


Kayıtsız Üye
Ama anlattığım gibi bir müslüman olarak sunniliği seçti alevi olmuyor o zaman yanlış mıyım

Haklısındır bir şey diyemem ama babamın ilk başlarda rızası var gibiydi annem ve bir kaç kişi babamı doldurdu kestirip attılar niyetim annemi kötülemek değil ama annemin hiç birşeye rızası olmaz aklınıza gelebilecek herşey için diyorum bunu


biyolog26
İçkiyi haram sayıp içmiyor, ramazan ayında oruç tutuyor ve namazını+cuma namazını kılıyorsa evlenilebilir.


gülbülbül
hakkaten napıcaz böyle ya. Allah herkese gönlündeki eşi tez zamanda nasip etsin inş. olmasını çok istedğim biri vardı, 5 falan konuştuk iyi gidyordu, sonra ne olduysa çekti gitti bir anda sebepsiz yere. şimdi evlenmiş. ne diyelim nasipten öte yol yok…


1393mk
S.a mesajlarınızı okudukça bir yandan aynı durumu paylaşan bu kadar insanın olmasına üzüldüm bir yandan da yalnız olmadığıma sevindim, insanca bir hayata dair umutlarımızı azaltan iğrenç bir toplum içinde yaşıyoruz maalesef.

Şimdi 25 yaşında erkeğim, görüntü olarak iyiyim, varlıklıyım çok şükür, oturmasını kalkmasını bilirim. Kızlarla arkadaşlık flört, sosyal medyayı gayri ahlaki, kendini pazarlamak için kullanmak gibi olaylardan uzak durdum. Fakat evliliği istememe rağmen etrafıma baktığımda mütedeyyin camiada yani “bizim” mahallede 2 tip insan genç kız görüyorum af buyurun.
1- Kız çok edepli, çok ahlaklı tam hayal ettiğim gibi dört dörtlük müslüman ama baktığımda özür dilerim erkek olarak bir şey hissetmiyorum.
2- Kızı görünce beğenmeme rağmen sosyal medyası, erkekler ile geçmişi, arkadaşlıkları, flörtleri bunlardan geçilmiyor. Düzgün görünse bile biraz kurcaladığında pek çok şey çıkıyor.

Yani çok mu şey bekliyoruz acaba gerçekçi mi olmak lazım, bu zamanda insan hem güzellik/cinsi olarak hem de iffet bakımından kendi dengini bulamaz mı? Evlenmek için ille de taviz mi vermemiz gerekiyor, hiç evlenmeyip toplumu protesto mu etmeliyiz? Ne dersiniz merak ediyor ve sürekli bunları düşünüyorum kendime hakim olmadan.

Okudunuz mu?  Çocuk Sahibi Olmak Külfet mi?

Saygılar, Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Çok güzel yazmışsınız ama bir yaştan sonra da Seçici olunuyor malesef ben de bu durumdayım sürekli eliyorum ben de yoruldum inşAllah nasibinde ki çıkar Allah büyük


Kayıtsız Üye
Başkalarının ne dediğini pek umursama. Evliliğe gelince, Allah yardım etsin. Dilerim herşey senin için güzel olur.

Nefsimize yenik düşüyoruz, konuşmaya gelince Ebu Bekir Sıddık (R.A.) gibi konuşup Yaşamaya gelince Ebu cehil gibi yaşamak istiyoruz ?…


Kayıtsız Üye
Çok doğru demişsiniz umut kesmeyin deniyor ama umut ettikçe insan acı çekiyor!
Biliyorum ki tam vazgeçtiğim gün biri çıkacak! Busefer benim hevesim kalmamış olacak! Milletin nene dede olduğu yaşta anne baba olacaksın! Millet torun mu diye soracak!
Bu bir imtihan biliyorum ama keşke Rabbim içimden bu istekleri sökse atsa gül gibi yaşarım.


Kayıtsız Üye

Dua edelim inşaAllah birbirimize afiyet dileyelim birbirimize…

Önceki mesajımda da yazdığım gibi dua edelim inşaAllah ve Beytullaha gidip yalvaralım Rabbimize. İnşaAllah (tekrar tekrar) gideriz Eşlerimiz ile birlikte ve orda hergün tavaf yapalım bolca…

(ahirzamanda_birbekar_erkek)


Kayıtsız Üye
Neye göre kime göre kardeşim. Bazen anne baba hata yapamazmı. Şükür iyi ailelerimiz var ama her zaman dediğiniz doğru diyemeyiz.


Kayıtsız Üye
Bende aynı durumdayım dua edesim gelmiyor on yıldır çok dua ettim olmadı diye içimden gelmiyor artık. Birde dindar kişilerde bu evlilik sorunu daha yaygın.digerleri geziyor Cafe konser vs. Ortamlara giriyor sevgili buluyor evleniyor böyle bir sorunları Yok yani…biz kendimizi çok kapattığımız için dindar kesimde insanlar tanışamıyor ve bu büyük bir soruna dönüştü artık..


Kayıtsız Üye
benden yaşça küçük önce kız kardeşim sonrada erkek kardesım evlendı ben 36 yasındayım ıyıce psıkolojım bozuk dua da etsek bir şey oldugu yok ulan biriside gelır yardımcı olur oda yok kaldık ortada yapayalnız


Kayıtsız Üye
Bende evlenmek istiyorum olmuyor ama benim gibi arkadaşlar da varmış herkese hayırlı kismetler


Kayıtsız Üye
Bence. Nasip kısmet bu işler ama insanlarında elinde mesela bazı şehirde kız çok bazında erkek çok evlilik te bir rızık aramaktir bence artı çoğu kişi kalbe düşünceye bakmadan direk yüz boy paraya takıldığı için. Erkek kız olsun evde kalıyor kardeşim saygılar
—————-
Selamu aleyküm ben 28 yaşında bekar bir erkek im bundan önce kizarkadaşima evlenme teklifi ettim direk red edildim başkasıyla evlendi şimdi boşandı bu imtianmiydi dul bayan bekar erkek evlenme hükmünü sorucaktim ben çok kırıldım şimdiden Allah’ razı olsun


AYe

. Allah bana gelinlik giymeyi , sevmeyi çok sevmeyi. Çok sevilmeyi , saygı göstermeyi ve görmeyi nasip eder mi ? Bebeğimin ve eşimin olduğu sıcacık aşk dolu bir yuvam olacak mı? Bir daha sevebilir miyim? Nişanlımı gerçekten seviyordum. Çok aşıktım. İlk aşkımdı. Gerçekten çok seviyordum. Bir daha başkasını sever miyim? Hayatımda ilk defa ayrılıyorum hiçbişey bilmiyorum ki.

Okudunuz mu?  Evliyim Ve Eşimi Sevmiyorum

Hak etmediğim şeyler yaşadım. Mutlu bir evliliğim olsun Allah bir mucize yaratsın diye bekliyorum. İsyana kaçmamaya çalışıyorum. İçimi döktüm gizli gizli. İyi oldu. Herşey Allah’tandır diyerek kendimi teselli etmeye çalışıyorum.

Hayat kısa. Kuşlar uçuyor.


1393mk
Önceden de bir mesajım vardı, ilave olarak şunu eklemek istiyorum arkadaşlarımızın görüşlerinden hareketle.

Dua ettim olmadı düşüncesi yanlış. Dımdızlak kel bir adam dua etse saçı çıkar mı? Çıkmaz elbette. Biz de ne kadar dua edersek edelim duamızı gerçeğe dönüştürecek bir çaba ortaya koyulmadığında bu evlilik olmuyor. Peki biz ne çabası ortaya koyacağız, flört mü edeceğiz Allah korusun? Kızlara/erkeklere arkadaşlık teklifleriyle mi gideceğiz? Cafelerde, kampüslerde, işyerlerinde, internet sitelerinde talip mi avlayacağız ahlaksız ve çürümüş milletimizin yani Modern Lut Kavmi’nin yaptığı gibi? Haramla gelecek evlilik gelmesin daha iyi.

Bu çabayı biz değil bizim yerimize toplumun göstermesi gerekiyor. İslam evlenmeyi değil “evlendirmeyi” emretmiştir. Evlenmek değil “evlendirmek” farzdır. Ve maalesef toplumda, çevremizde, çemberimizdeki insanlar bu tarz bir çaba içerisine “malum gerekçelerle” girmiyorlar. Kendi bulsun diyerek, iyi olur kendinden kötü olur benden bilirler diyerek, ben işime bakarım banane milletin derdinden diyerek toplumdaki bu probleme çözüm aramıyorlar maalesef.

Şuan itibari ile namuslu bir müslümanın kendi dengi ile evlendirilmesi için çaba gösterilmiyor, evlenebilmek için ondan ille de iffet sınırlarını aşarak arayışlara girmesi bekleniyor maalesef. Aynı zamanda bu tüm topluma sirayet ettiği için maalesef düzgün bir müslüman yukarıdaki mesajlarımda belirttiğim gibi ya “asgari beklentilerinden” yada iffetten/temizlikten feragat etmek, taviz vermek zorunda kalınıyor. Arkadaşlar takmayın bu pislik toplumun sebep olduğu sorunları, bu millet Lut kavmine biz de orada yaşamaya çalışan Lut’un ümmeti namuslu azınlığa benziyoruz. Evlenmeseniz de olur esas olan temiz yaşamak, Allah ne çektiğimizi görüyor zaten.


capscroll
İmanınızı ne kadar kuvvetlendirirseniz günahlara girme riskiniz de o kadar düşer. İbadetlerinizi ve dualarınızı yerine getirin, Allah’ın adaleti tartışılamaz bile, hakkınızda hayırlısı neyse onu verecektir. Sabır ile alakalı olan ayetleri araştırın, geniş kararlar almanızda yardımcı olur.


Zorunluyolcu
Şu sorunları dünyada sadece ben yaşıyorum sanıyordum, arkadaşlar Allah hepimize kendi karakterimizde eş nasip eylesin 🙂

Arkadaşlar aynı sorunları yaşıyoruz, foruma iyiki kayıt olmuşum.


Kayıtsız Üye
Bu mübarek günlerde daha samimi bir şekilde dua edelim inşaAllah

Dua etmekten bıkmayın videoyu izleyin orda da söylenildiği gibi Allah bizim kendinsine yalvarmamızdan dua etmemizden memnun oluyor olabilir tabiki sadece kendimizi de düşünmemek gerekli bırakın insanları kıskanmayın sizin imtihanımız ile onunki bir olmayabilir onun nasıl bir duası vardır bilrmeyiz bir iyiliği yüzünden Allah mükafat vermiş olabilir veya kendisinden uzaklaşıyor ise iyi midir siz düşünün…

Okudunuz mu?  Nişan ve Düğünde ölçü ne olmalıdır

Rabbim kendisinden uzaklaştırmayacak bir şekilde rızasını kazanabileceğimiz bir yuvayı, evliliği hayırlı birisi ile nasip etsin cümlemize inşaAllah
Dualarınıza beni de buradaki iyi niyetli hayırlı evlilikler yapmayı isteyen herkesi dahil ederseniz sevinirim…

(ahirzamanda_birbekar_erkek)


Kayıtsız Üye
Hata erkeklerde değil kizlarin hem hayirli olsun hem zengin olsun hem yakışıklı olsun demesidir


gülbülbül
yaa isteyen kız da hem zengin hem güzel hem ibadetlerini yapıyorsa ? istemesi doğal değil mi?? esas erkeklerin yok manken gibi olsun, yok çalışsın, eğitimli olsun demesine çıkmıyor mu yol


Kayıtsız Üye
Daha önce de söylemiştim bir kız gelen talipleri sürekli reddediyorsa sıkıntıların artması normal aklına yatmıyorsa hiç görüşme yapmasın…

Zaten yakışıklı olsun vücudu şekilli kaslı olsun, zengin olsun diye isteyebilir olmanız normal ama bayan gidemiyor birine o yüzden denk gelirse artık ? ama esas olan güzellik şekilcilik olmamalı…

Geçenlerde biri oruç tutuyor musunuz diye sormuştu işte tutunuz fırsat size ? Ramazan dışında da pazartesi perşembe tutulabilir

(ahirzamanda_birbekar_erkek)


Kayıtsız Üye
Birde şimdi ki erkeklerde evlenmek istemiyorlar belkide tek gecelik ilişki yaşıyorlar birdaha evlenme gereği duymuyorlar. Sadece erkekler değil kadınlarda böyle. Olan bizim gibi evlenmek isteyipte evlenemeyenlere oluyor işte. Allah en kısa zamanda hepimize hayırlı kısmetler nasip etsin inşAllah.


Kayıtsız Üye
Yalnızlık kadar kötü bir durum varsa oda kalabalıklar içerisindeki yalnızlıktır.Elbet bu dünyaya yalnız geldik yalnızda göçeceğiz.Lâkin şöylede bir gerçek varki, bu dünya üç günlüktür ama iki kişiliktir.Şimdiye kadar hiç böyle yalnız hissetmemiştim ta ki gereksiz insanları hayatımdan çıkarıncaya kadar.Yerini belki mutlu bir yuvayla doldururum diye ümid etmiştim o da nasip olmadı.
Hayat kısa,vakit az,zamanda hızla akıp geçiyor.Artık hayaller öte tarafa ertelendi.İnşAllah uhrevi mutluluktan nasibimizi alırız.
Dünyam güzel değil,inşAllah ahiretim güzel olur ve bu,bu ruh hâliyle geçirdiğim son Ramazanım olur.
(Başkasına Müslüman)


Kayıtsız Üye
saglımız varken hayatı sevgi huzurla yasamanın anlamı var ot gibi yasamak tattsızdır


gülbülbül
canım dur bakalım ne bu acele yahuu 😀 ilahi güldürdün beni. ben 25 ten önce aklıma bile gelmiyodu evlilik. 31 e gircem hala dırdır etmiyorum. hayırlısı için dua et bence. nasibinde varsa o zaten sana zamanı gelince sana gelicektir. sen önce işe gir, o zaman ne kısmetler çıkar sana. hem ortam yaparsın. geç olsunda güç olmasın çok gençsin daha.


Kayıtsız Üye
bende 32yim bayan için çok geç evde kaldım 20li yaşlarda çok güzel bir bayandım halada öyleyim bir türlü evlenemedim ama dualarda ettim istediğim kim varsa evlendi ağlamaktan gözümde yaş kalmadı


vel Fecr
Bacılar evleneceğiniz adamdan tipten işten paradan ziyade hayatında islam varmı yokmu varsa ne derece var bunları aramanızı nasihat ederim.

yakışıklı güzel olsun demek haktır buna lafım yok ama islami arayınca bunları zaten es geçersiniz.

okuduğum son yorumlarda genelde geçmişte birkaç kişi olmuş ve belli dünyalık sebepleri öngörerek yuva kurulamamış.
bir kulli irade vardır bu Allah tealanın iradesidir bunun dışına çıkamayız ancak bize verilen birde cuzi iradelerimiz vardır bunlar içinde insan tercih yapabilir hepsinin ucu kadere bağlıdır levhi mahfuzda yazılıdır o ayrı mesele.

Okudunuz mu?  Evlenmek istiyorum ama olmuyor?

birde günümüzde evlilik şartları acayip şekilde zorlaştı.
ben islama bakıyorum evlilik 1-2 günlük mesele. nasıl mı ? kız babası kendine damat seçer ve damatta uygun görürse islama göre nikahlanır, nikahta mihir hakkı belirlenir ve ahitleşilir ve yuva kurulur. ne ev, ne araba, ne mobilya, ne yemek takımı ne de yatak odası takımı konuşulur, çünkü 1.esas islam ailesi olup, yeni mücahitler yetiştirmektir kasd budur. dünyalık gıdı vıdılar 2. hatta 3. plandadır. size temennim bunlara dikkat edin.

evleneceğiniz adama 6 adet burma 25 gramdan derseniz kaç para eder bilmiyorum ama heralde 25 lira falandır.
25 lira bir asgari ücretle çalışan için inanın zordur. belkide parasının çoğu kendi ailesine gidiyordur.
kaldıki mobilyası gelinliği düğünü falan derken 50-60 lirayı bular belkide geçer.

sonra adam para bulamadığı için haram olan krediye girer ve evlenirsiniz peki aldığı para hadi 2000 lira olsun.
1000 lira krediye verse 1000 lirayı kirayamı faturalara mı giyim ve yemeğe mi yetiştirsin. Rezzak olan Allah tealadır ona teslimiz elhamdulillah.

1000 lira ile yeni evli kadın gezmek tozmak, aşkım ayşeler istanbula gezmeye gitmiş bizde gezelim demeler. yazın yazlıklara gitmek istemeler.
bir erkek bunlar ile mücadele etmektense evlenmemeyi tercih ediyor. adam hele islam ile yaşayan ahiretini düşünen kredi haramına bulaşmamak için evlenemeyip evde kalıyor. Allah ondan ve o gibilerden razı olsun. sırf evlenmek için haram girmiyor. bu tip evlenmek isteyen kişilere Allahın razı olduğu şekilde ılımlı olmanızı nasihat ederim. unutmayın kabirde bize kalacak tekbir şey var o da ameldir.
oysa evlilik islama göre olsa yukarıda anlattım. rezzak olan Allah teala ona teslim olunan bir evlilik ne kadar güzel bir yuvadır.

Allah ayaklarımızı islam ile sabit kılıp, bizi müslüman yaşatıp, müslüman olarak canımızı alsın inş.
genel manada konuştum üzerine alınmanız noktalar olabilir yada olmayabilir. Allah hepimizi hayırlı olanından versin inş.
biz neyi ön planda tutuyoruz yada tutmamız gerek bunu düşünelim inş.

Fiemanillah.


Kayıtsız Üye
günaha girmemek için kredi çekmemek için evlenmiyorlar ne demek erkekler kadınları evlenme vadiyle kandırıp bırkıp bırakıp gönül eğlendirip duruyorlar evlenmiyorlar evlenmeyince kadınlarla gönül eğlendiriyorken günaha girmiyorlarmı evlenecekleri kadınlara bakmakla yükümlüler bakacaklar tabi günümüz şartlarındaki rahatlığı sağlamakla zorunlular mecburlar veda hutbesinde geçiyor zaten bir o zorunlulukları var onuda yapmasınlar mı bekarken rahatlar tabi


gülbülbül
valla çok haklısınız.bu hayata herkes kendi penceresi ve menfaatinden baktığı sürece evlilik diyen bir kavram oluşmaz. geçen biriyle tanıştım çocuk bana diyor ben evde çocuklara bakayım madem, sen çalış olur mu?? bu nasıl bir zihniyettir!! işte diyoruz ya herşeyin hayırlısı. şimdiki erkeklerde rahatlık peşinde. kadın da çalışsın. eve para getirsin. ev işlerini de yapsın. çocuğa da baksın. kendisi işten gelince hazır yemek, temiz ev yan gelip yatacak ohh ne ala. varsa öyle bir dünya ben almak istiyorum. mesele şimdiki zamanda erkekler erkek değil yahu. adam gbi birini bulabilmek çok zor. kadını getiri olarak görüyorlar. sağımlık inek mi ki bu. kendi sorumluluklarını yereni getirmekte zorlanacaksın. bide kadına yıkılacaksın oldu canımm.
dindar diye geçinenler bile dini kendine göre yontuyor . ama din de böyle deyince işlerine gelmiyorrr. herkes kendine göre bir kural belirlemiş. erkek dediğin evine bakmakta yükümlüdür arkadaş. bu baş kural. bir tanıdığım var eşi mühendis. iki çocukları var. eşi çalışmıyr. adam akşamları da vakıfta ders vermeye gidiyor. mühendisim gelirim iyi demiyor. ailesini daha refah yaşatmaya çalışıyor. bu da adam !! evlilik sorumluluğunu yüklenemeyecek erkekler zaten evlenmeinler. yok ona razı oluver, buna oluver yok öyle bişey. günümüz koşullarıyla yıllar öncesi birmiki ? hadi canımsende. akıl, mantık denen bişey var. işinize gelince geriyi, işinize gelince ileriyi örnek almayın. selamlar

Okudunuz mu?  Erkek, Doktor Yanında Doğum Yapmak Sakıncalı mıdır?

Kayıtsız Üye
Kardes az saymisin biraz daha saysaydin ya belki bu kadar saymak yetmez bu atismada uste cikman için!

Ama bu da bir gosterge olabilir;daha sosyal medyada birbirine ofke kusanlar ayni hayati nasıl olup da paylasacak?


fth123
Gidip bir yunan bulman konusunda sana engel olan yok, yolun gayet açık. Asla Türk erkeğine mecbur değilsin. Eğer samimiysen diğer ülkeler seni bekliyor.


Kayıtsız Üye
Her yerde iyi insanda kötü insanda var ki.Allah iyilere denk getirsin.Güzellikle çirkinliklede ilgisi yok malesef.Herkezin kalbinin yarısı olacak kişi vardır.Zamanı gelmeden olmaz.Vakti gelmeden çiçek açmadığı gibi.Ama Vatanımızdada iyiler kötüler var.Herkez bir değildir.


Kayıtsız Üye
zekası yoksun olan kızlar değil sizsiniz çünkü kızları evlenmeye ikna edemeyip ağlanan sizsiniz

birçok kızla tanışıp tek bir kızla evlenirsiniz işte siz busunuz kendi hatanızı görmüyorsunuz

birçok kızın içinden o tek kızıda nedense hala bulamamışsın ki Evlenmek isteyipte bir türlü evlenemeyen ne yapmalıdır? başlığına burada yorum yazıyorsun nedenki acaba ne yapacağını hala bulamadın demekki


Kayıtsız Üye
Yazılanların genelinden yapılacak tek çıkarım genel itibariyle empati yoksunluğu.

Erkeklerin kadınlar konusundaki eleştirilerine kadın olarak kısmen de olsa katılmadan edemeyeceğim. Fakat erkeklerin hakarete varan yorumları çok çirkin.


1393mk
< Çorum’da lisedeki erkek arkadaşı ile girdiği ilişki sonrası hamile kalıp, doğurduğu kız bebeğini poşete koyup 5’inci kattaki evlerinin banyosunun penceresinden apartman boşluğuna atan 19 yaşında Münevver >
Alın bugün ki haber, karma eğitimin olduğu, sosyal medyanın olduğu, flört-sevgililik gibi Allah’ın şiddetle haram kıldığı şeylerin muhafazakar camiada bile meşrulaştığı bir ülkede bu kızlara güvenmemizi mi bekliyorsunuz, açık bir şey söylüyoruz. Daha önce erkeklerle sevgili olmamış, flört etmemiş kızları arıyoruz, aynı zamanda güzel olacak bizim dengimiz olacak diyoruz. Siz para diyorsunuz sizi kimse beğenmemiş diyorsunuz arkadaşlar biz fakir değiliz, çirkin de değiliz, kimsenin bizi beğenmediği falan da yok, sizin gibi talip sayıp ego tatmini de yapmıyoruz kendimizi size ispat etmeye ihtiyacımız yok. Burada hakir gördüğünüz erkekleri rüyanızda göremezsiniz. Ahlaklı ve güzel insan arıyoruz bulamıyoruz mesele bu. Sıkıntı bu, kabul edin yada etmeyin sıkıntı bu.

Okudunuz mu?  Evlilik Manifestosu - Nureddin Yıldız

< Erkeklerin kadınlar konusundaki eleştirilerine kadın olarak kısmen de olsa katılmadan edemeyeceğim. Fakat erkeklerin hakarete varan yorumları çok çirkin. >
Hakaretleri görmek istiyorsanız sitemizdeki hanımefendilerin yorumlarını okuyabilirsiniz.

< siz erkekler sadece kendi ailenizi düşünüyorsunuz kızları bir hizmetkar bir köle yemek bulaşık ev işlerini gören evde hep erkeğin istediği olsun yapılsın kaynana kayın peder bakılsın gelin evin hizmetkarı olsun istiyorsunuz ama kızlarında bir yaşantısı var >
Prenses rüyaları görmeye devam edin, müslümanın hayatı Türk dizilerindeki gibi olmaz. Evde bulaşık yıkamayı kaynanasına bakmayı yük olarak görüyorsunuz, size müslümanca yaklaşmamak gerekiyor çünkü serserilerin peşinde fink atıp ben onun için katlanırım seviyesine iniyorsunuz ama dindar bir erkek gördüğünüzde ıh ıh lar başlıyor. Bakalım evlenince bulaşıkları kocanıza yıkatabilecek misiniz, tabi evlenebilirseniz.


bbgbbg
Arkadaşlar bu nasıl bir vaziyet.Allah(azze ve celle) sizi affetsin.Herkes Allah’ın(azze ve celle) sınırlarını aşmadan yaşarsa erkek,kadın fark etmez inşaAllah güzel bir ahlakta olursunuz.Türk erkeği şöyle veya Türk kızları şöyle gibi bir genelleme yapılamaz.Müslüman erkek ve Müslüman kızlar nasıl olmalı ise öyle olmaya çalışalım inşaAllah.Birbirimizden şikayetçi olarak bir yere varamayız.Ayrıca tartışılacak bir konu bile değil.Evleneceğiniz insanın dış görünüşü kadar dinine de bakın.Bu dinden kasıt sadece kapalı olması veya namaz kılması değil.Ahlakını Allah’ın(azze ve celle) kanunlarından mı alıyor yoksa yaşadığı ortamın kültürünün etkisinde mi kalmış ona bakın.Tabiki eşimizde aradıklarımız bizde de olmalı.Rabbim herkese hayırlı eşler nasip etsn.


Kayıtsız Üye
müslümanlıkta kaynana bakmak zorundasın diye bir kaide yok müslümansın mecbursun kaynana bakacan ne demek ya müslümansan sen gelinin annesine bak yokkkk kadınlar mecbur erkekler mecbur değil işize gelince müslümanlık sahabiler bile ayrı ev açmışlar müslümanlıkla gelenekleri görenekleri birbirine karıştırmayın

< Prenses rüyaları görmeye devam edin, müslümanın hayatı Türk dizilerindeki gibi olmaz. Evde bulaşık yıkamayı kaynanasına bakmayı yük olarak görüyorsunuz, size müslümanca yaklaşmamak gerekiyor >
demişsin.
kimse kimsenin kölesi değil dinde zorlama yoktur müslümanlıktada gelinin kaynanasına bakmaya mecbur diyede bir kural yok herkez kendi hayatına yön vermekte özgür ama gelin ve kaynana anlaşamaz siz erkekler anneleriniz yüzünden evlenemiyorsunuz işte onlarda kadın işte siz kötülediğiniz kadınların içine onlarda giriyor


1393mk
< gelinin kaynanasına bakmaya mecbur diyede bir kural yok >
Anneler ile ilgili o kadar ayet, hadis varken bir insanın bakıma muhtaç annesini yarı yolda bırakması ne İslam’a uygun ne de erkekliğe. Annesine kıymet vermeyen, üç günlük kız için annesini boşlayan bir adam merak etmeyin sizden daha iyisini bulunca sizi de boşar.

Okudunuz mu?  Evlilikte Takva sahibi Kadın ve Erkeğin özellikleri

1393mk
< bence ilk önce kaynananın ölmesini beklemedir ama bayan için erkekler annelerine tapıyor çünkü >
Bir gün erkek evladınız olursa ve evleneceği kadın bunu söylerse bakalım nasıl hissedeceksiniz.Bunu talep etme hakkınız var. Nasıl erkek bunu talep edebiliyorsa siz de talep edebilirsiniz. Birlikte yaşayacağız, altlı üstlü yaşayacağız annemin kimsesi yok vesaire diyebilirsiniz. Aklı başında bir müslüman erkek bunu sıkıntı yapmaz, en azından yapmamalı.


Kayıtsız Üye
evlenemedim işte yaptılar kendilerine müslümanlar benim babam vefat etti annem hasta kardeşim hasta ama onlar kendi çevrelerini arkadaşlarını düşündüler anneme bakıcaksın annen ölse bile gidemezsin sık sık gidemezsin yok zor durumda kalsan temizlik işi yaparmısın yok tek göz odalı sobalı evde gece kondu kirada otururuz onu bile yapamadı zaten razıydım hepsi annem annem dedi ya benim annem ne olacak şizofren kardeşime tek başına bakabilcekmi şeker hastaı kadın ben ilgileniyorum herşeyleriye bu erkekler benide sinir hastası yaptı siz neyden söz ediyorsunuz mal mülk zenginlik istiyomuşuzda adam gibi adamı geçtim insan yok piyasada


Kayıtsız Üye
Merhaba tanıştığım bir kız da karşıda oturuyordu.100 km yola gittim kız bizim binada akrabası oturuyordu o götürdü. Kız 35 yaşında kısa boylû şişman bïr kızdı.olsun dedim daha ilk görüşmede babası ve annesi de var dı kız hiç konuşmadı babası konuştu bizde dinledik .Sonra kızın babası arayıp kendi evine yakın ev alıp almayacağını sormuş bizi tanıştıran bayana oda o evini niye satıp sizin orda alsın o memur işi burda deyip benim yerime hayır demiş. Hep böyle ters gidiyor görüşmelerimiz. Kızla görüşsem belki yapabilirdim. Ama ilk görüşmede de daire istenmezki.


Kayıtsız Üye
Son yorumu yapan bayan arkadaşımızıda erkekler sinir hastası yapmışlar o da yaşadığını anlatmış ne yapsın benim anne ve son olarak ta 4 ay önce baba mı kaybettim . İnsan dışarıya belli etmese de büyük yıkım yaşıyor. Ve bayramlar buruk geçiyor. Ve tek başına hayat zor geçiyor. Ve evlenmek için çıtayı çok düşürdüm Farketmez Suriyeli de olsa razıyım yeter ki anlaşacağım biri olsun. diyorum çevremdekilere bakın diyorum. Ama insanlar yardımcı olmak istemiyor. Akrabalarda duyarsız herkes kendini düşünüyor. Aslında çok geniş çevresi olan tanıdıklarım olsa belki kaderimde değişecek. İyi akşamlar


1393mk

Allah hastalarımıza şifa , ölmüşlerimize rahmet, kalanlarımıza sabır nasip etsin inşaAllah. Arkadaşlar Allah sizlere hayırlı kısmetler nasip etsin biz burada tartışıyoruz ama kötülüğünüzü istediğimizi zannetmeyin. Kendinizle kıyaslamayın ama inanın herkesin durumu sıkıntılı. Herkesin kalbi daralıyor.


Kayıtsız Üye
793. yorumu yazan mk1393 takma adlı arkadaş yazdıkların çok doğru, kızlar yakışıklılığa bakmıyor günümüz saçma sapan tarzına uysun istiyorlar erkekler , bütün kızlar değil bunların kandırmaca olduğunu çok iyi bilenlerde var.

Okudunuz mu?  Kaynaşmamız için bize kendi cinsimizden eşler yaratan, aramıza sevgi koyan Allahtır

erkek de kızın annesine, babasına bakmakla yükümlüdür çünkü evlenince artık onlarda kendi anne babası olmuştur, işte tamda burada sıkıntı başlıyor kızlar her şartta yanında olacak olanı değilde, her türlü yalanı meziyetmişçesine söyleyen, kaçak dövüşen tiplere bayılıyor, artık bildiğin kız gibi makyaj yapan erkekler var bu nasıl adamlıktır gayette normal görülüyor bayanlar tarafından


Kayıtsız Üye
799 daki arkadaş Allah yardımcın olsun en güzelini nasip etsin İnşAllah , bir de evlenmek için ermenilerle falan mı görüştün sen, nedir buya böyle , bir erkek olarak ben sinirlendin sana yapılana
Allah hepimize yardım etsin doğru zamanda doğru yerde karşılaştırsın birbirimizle


Kayıtsız Üye
duaların için Allah razı olsun Allah seniinde gönlüne göre versin istediğini talihsizlikler devam ediyor ermeni değil tabiki barışmaya çalışıyordu aradı geçen beni ters köşe yapıp komşu kızıyla sözlenmiş dün öğrendim sahtekarlık yapıp yalan söylüyorlar kızıda tanıyorum belkide vardı ikisi kandırdı beni yada bana nispet yapıyor ben bu durumdayken anlamıyorum insanları.


Kayıtsız Üye
Kardeş Allah babana rahmet, kalanlara hayırlı bir ömür, sana da sabırlar ihsan eylesin. Benim babam da ben henüz 5 aylık iken vefat etti. Yani hiç bilmem baba nedir nasıl bir duygudur. Annem bana baba yokluğunu hiç göstermedi. Zaten şu dünyada arkamı dönüp baktığımda görebildiğim tek insan Annem’dir. Rabbim imtihanını kolay kılsın. Eğer bir sıkıntın varsa yardım etmek isterim.


Kayıtsız Üye
Allah seni iyi insanlarla karşılaştırsın Allah razı olsun senden duaların içinde Allah ne muradın varsa versin çok düşüncelisin bu devirde herkes kendini düşünüyor çok yalnız ve mutsuz hissediyorum bu yüzden bana dualarını esirgeme


Kayıtsız Üye
Görünürde buradaki herkes hep düzgün dürüst hali vakti yerinde siz ciddi misiniz? Bu arada Kendimi de kısaca tanıtayım bari, ben köyümde olsam ne yapar eder kaparlardı psikolojik baskılar sayesinde bile olsa babamı ikna ederlerdi. Şehire yerleştiğimiz için geç kalanlardanım gezen tozan biri değilim çoğu vaktimi aileme ayırdığım için hiç sosyal de değilim ondan da bu geçikme ayrıca ben değil babam çok seçiciydi ve yaş 28 oldu bana kalırsa yine evlenmek gibi bir düşüncem yokta ama çevrem ve kuzenlerim beni çıldırtıyorlar cahilce söylemleriyle bunaltıyorlar o düşünce kafama ister istemez yerleşiyor artık ve şimdi bir çözüm arıyorum bu durumuma


Kayıtsız Üye
İnsan sadece bir sebeptir. Hatta alemdeki herşey herkes birbirine sebeptir. Aslolan müsebbip yani sebepleri var eden Allah’tır. Bunun için insan nefsaniyeti ile değil ruhaniyeti ile amel ve nazar etmelidir. Bende bunun sadece düşüncede kalmasını istemem. Lütfen rica ediyorum sana yardımcı olmama müsaade et. Mutluluk paylaştıkça çoğalır, acılar ise azalır biiznillah.

Okudunuz mu?  Eşimle mutlu olmak için dua

Kayıtsız Üye
Kuzenlerin cahilce söylemlerinden bıkan arkadaş 🙂 bide diyorlar ya şimdi kaç yaşında çocuğun olurdu filan bende onlara ayar oluyorum. Gerçekten Allah tan hayırlısını dileme konusunda çok aciziz. Evlilik olsun, çocuk olsun da nasıl olursa olsun.. Beni Allah a yaklaştırmayacak olan evliliği ben neyleyeyim. Allah a , vatana, millete, hayırlı olmayan bir evladı da neyleyim. Rabbim her işimizde hayırlı olanı versin inşAllaah.


Kayıtsız Üye
dediğim gibi dualarını benden esirge hayatta böyle düşünceli insanların var olduğunu bilmekte bana yetiyor işlerim hep ters gidiyor öğretmeliği kazanamadım 22 temmuzda sınava girecem çok dua et inşAllah bu sene atanayım yaşım 31 hala bir meslek sahibi olamadım evlenemedim maddende manende buna ihtiyacım var ama Allah gönlümdeki istediklerim hyırlısını vversin istiyorum kimseden bir şey istemiyorum sadece iyi hayırlı dualarını beklerim


Kayıtsız Üye
Ben her zaman Allah’ım bizi imtihansız imtihan eyle diye dua ederim. Malum biz beşeriz aciziz. Allah’ın eli ise ağırdır, kaldıramayız. Rabbim hayırlı geçitlerden geçirsin. Herşey gönlünce olsun.


Kayıtsız Üye
Aynı şekilde sizinle aynı dusuncedeyim neden bütün insanlar böyle


Kayıtsız Üye
Tam da doğum günümde yazmışsınız.Aynı zamanda hislerime tercüman


Kayıtsız Üye
ben de 40 yaşına gelmiş bir bayanım evlilik nasip olmadı hangi duaları etmeliyim desem de kendimce çok dua ediyorum ama artık ümidim kalmadı yıllar çabuk geçiyor.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum
Sevgili arkadaşlar içinde bulunduğumuz asrin durumu ortadadır.Yıllardır ilahi rıza çerçevesinde bir evlilik yapmak için uğraştım didindim.Fakat her girişimim çetrefilli bir hale gelerek elime yüzüme bulaştı.Eli ayağı düzgün bir insanım.Yakışıklıyım.
Inançliyim elimden geldiği kadar Allah’ın razı olmayacağı işlere bulaşmıyorum.
Allah korusun içkim yok.
Kumar yok.
Faiz yemek yok.
Zinaya bulaşmadım çok şükür.
Fakat olmuyor.!!
Olmuyor..!!!
Olmuyor…!!
İsin ilginç tarafı talip olduğum her hatun kişi razı gelmesine rağmen bir türlü sonuca varamadim.Artik aşırı can sıkan bir durum hâline geldi.Ben günaha bulaşmamak için kaçtıkça bu mesele üstüme üstüme gelmeye başladı.Allahin bu konuda muradı nedir bilmiyorum.Verirse nimet vermezse hikmet diyorum.Lakin etrafım çirkeflik ile sarılmış durumda.Bu necis ve çirkeflikten korunmam için evlenmem farzdır.WAllahi takatim kalmadı.Allah hakkı için bir yol gösterin ne yapmam gerekiyor.Nerede hata yapıyorum.Sanki göğüs kafesime öküz oturmuş nefes almaktan zorlaniyorum…


Evlenmek, evlenmek isteyip birini bulamamak

Bu kategoride yer alan Ailemi bu evliliğe nasıl ikna edebilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmek istiyorum ama bir türlü evlenecek birini bulamıyorum… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.