Anasayfa
5 Nisan 2023, 5:30
Gusul
Yönetici

Cenabet namaz kılmak

Cenabet namaz kılmak

cengizhan
Ben dün cenabet oldum gusül almaya girdim gusülün farzı 3kere ağza su alıp gargara yapmak ya ben o gargarayı yapmadım cünüp olurmuyum? Ve bugünde banyo yapmadım ailem laf yapıcak diye. Neyse ben nerdeyse 1gün cenabet kaldım. Kıldığım namazlara zararı varmıdır yani kıldığım namazlar silinirmi?

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde hanefi ve şafi mezhebi arasıdski farklar nelerdir

Yorum: Cenabet namaz kılmak

arifselim
Guslün farzı ağza ve burna su vermek ile bütün vücudu kuru yer kalamayacak şekilde yıkamaktır. Eğer ağzına su vermediysen hatırlar hatırlamaz bunu yıkarsan guslün tamam olur. Ama bunu yapmamışsan cünüp olmaya devam edersin ve kıldığın namazlarda geçerli olmaz. Bu şekilde kıldığın farzlarını kaza etmelisin.

Okudunuz mu?  Hayızlıyken meni gelince adet döneminde sonra iki kere mi gusül almak gerekir?

Yorum: Cenabet namaz kılmak

cengizhan
Hocam soru yanlış anlaşılmış galiba. Cünüp namaz kılmadım. Cünüp olmadan önce namaz kılıyordum sonra mast yaptım namazıma bir zararı varmı yani cünüp olmadan önceki kıldığım namazlar silinirmi? Yada kabul olurmu?


Yorum: Cenabet namaz kılmak

ACİLSERVİS
Bir tek sen mi cünüp oluyorsun. Bizde oluyoruz. Her cenabet olmaya önceki namazlarımız neden silinsin bu nasıl bir düşünce böyle. Cenabette kalamazsın müslümana namaz kılmak farzdır. utan lafını işit ama guslünü al.

Okudunuz mu?  Alevilerde gusül abdesti nasıl alınır

Kayıtsız Üye
değerli kardeşilerim Allah’a şükür namaz kılmaya basladım 15 gundur çok yerinde kaçırmadan kılıyorum ancak bügün cünüp oldum gıttım gusül aldım akşamı kıldım hemen dayanamadım tekrar cünüp oldum tekrar güsül alamadım annem şüpelenmesın dıye annem yatsı namazını kıl dıye zorladı kılmak ıstemıyorum dedı bağırdım çağırdım aramız bozuldu ama anlamadı cunup oldumu o kadar kılmak ıstemedım halde daha yüzünede cünübum dıyemedım ve annem supelenmesın dıye kılmıs gıbı yaptım nıyet etmedım sadece oturdum ve dk saydım günahı varmıdır varsa vebali nedır

Okudunuz mu?  Her ıslaklık gusül gerektirir mi?

arifselim
Şunu unutma, herkesten en çok utanılmaya ve ondan çekinmeye layık olan Allah’tır. Cünüp olarak namaz kılmak haramdır. Bir daha yapma ve tövbe istiğfar etmelisin. Nefsine hakim olmak mücadele et. Allah tövbe edenin tövbesini kabul eder.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar şimdi ben 5 vakit namazlarımı kılan birisiyim ama kötü bir huyum var mast. mast yaptıktan sonra namaz kıldım ama gusül alınacağını bilmiyordum ve şimdide kaza namazı kılmalımıyım ?

Okudunuz mu?  Kanlı sümük abdesti bozar mı?

ACİLSERVİS
Cenabet namaz kılınmaz elbette kazalarını kılacaksın. Onlar kılınmadı ki.


alfa
MERHABA

Cunup halde iken namaz kılınmaz.

SONUÇ: Tevbe edip, namazlarınızı kaza olarak tekrar kılmanız gerekmektedir.


KralCocuk
Öncelikle Selamün Aleyküm. Forum şartlarını okudum cinsel içerikli konular açmak yasaktı fakat bunun cinsel içerikli bir içerik olduğundan tam emin olmadığım için soruyorum. Ben eskiden mast yaptıktan sonra namaz kılmanın yasak olduğunu bilmiyordum ve namaz kılıyordum. Bu namazlarım kabul olmuş mudur? Öğrendikten sonra ise yapmadım. Kıldığım namazdan günah alır mıyım? Sevabım azalır mı? Kıldığım namaz sayılır mı? Sorularımı cevaplarsanız çok teşekkür ederim. İyi Günler.

Okudunuz mu?  5 dakikada gusül abdesti almak

arifselim
Aleykum selam. Mastürbasyon yapan kişi cünüp olur. Cünüp olan kişi gusül almadan namaz kılamaz, kuran okuyamaz ve kurana dokunamaz. Cünüp halde kılınan namazlar geçerli değildir. O namazlarını kaza etmelisin. Mastürbasyon sadece zinaya düşmekten korkan kişi o anı atlatmak için yapması caiz olur.

Okudunuz mu?  Gusül abdest oturarak almak şart mı ve vesveseler

mastürbasyonyaptiktan sonra namaz kıldım kabul olurmu, cenabetken namaz kılınır mı, Cenabet namaz kılmak dinden çıkarırmi

Bu kategoride yer alan Eşimin babasına banyo yaptırabilir miyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenabet namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.