Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Gusul
Yönetici

Gusül Abdestim Kabul Olmuyor

Gusül Abdestim Kabul Olmuyor

cengizhan
Selamunaleyküm. Ben gusülüme çok dikkat eden biriyim ve en takıldığım konulardan biri. Fakat gusülüm kabul olmuyor gibi geliyor kendimi sürekli cünüp hissediyorum sebebi nedir? 6aydan beri böyleyim psikolojim bozuldu sürekli cünüp hissediyorum ALLAH rızası için yardım edin.


Yorum: Gusül Abdestim Kabul Olmuyor

ACİLSERVİS
A.selam. Saçma bir düşünce içerisindesin. Sana düşen şartları yerine getirmektir. O kadar. ne hissedip hismediğinin bir önemi değeri yok.

Okudunuz mu?  Güsül abdestinde ağza ve burna su çekmek

Yorum: Gusül Abdestim Kabul Olmuyor

cengizhan
Yanlış gusül abdesti almış gibi geliyor hep. Örnek verim mesela 3 kere gargara yapmak ya boğazıma su gitmediyse? ya elimi 2 kere yıkadıysam? vs. vs.


Yorum: Gusül Abdestim Kabul Olmuyor

ACİLSERVİS
Ağzına suyu koy ve çalkala en az bir defa sünnet olan üçtür. Gargarayı yaptın görevin tamamdır su her yere gider gitmediyse bile sorumlu değilsin. El ne alaka anlamadım. Bu tür şeyler müslümana yakışmaz. Güslünü yap çık arkana dönüp bakma.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alacagım zaman genital bölgemi her zaman gusül abdesti almadan önce kesiyorum

cengizhan
Selamunaleyküm. Ben gusül abdestini şu şekilde alıyorum;

Niyet
Euzubesmele
3kere eller bileklere kadar
3kere ağıza su gargara yapıyorum
3kere burnuma su veriyorum(fakat burnum yanmıyor sıkıntı olurmu?)
3kere sağ omuz 3kere sol omuz ve bütün bedenimi yıkıyorum gusül abdesti alışım doğrumudur? Bana kabul olmuyor gibi gelmiyor sanki yanlış yapmışım gibi geliyor hep psikolojim bozuldu abilerim yardımcı oluun şimdiden ALLAH razı olsun.

Okudunuz mu?  Ayak Tabanında Siyah Lekeler Gusle Engel Mi

Emirali99
Kardeşim yapacagin 3 şey var.
1- ister kalbinle ister dilinle niyet etmek.
2- Agzini ve burnunu yıkamak. Hafif bir su vermek yani. . zorlamak şart degil.
3- Tüm ayrıntılar dahil vücudun tümünü yikamak.

Başka da hiçbir şey yok. .. Takıntı da yapma. O hamur çok su götürür.

Okudunuz mu?  Her sabah akıntı geliyor ne yapmalıyım

Allah haşa ‘ şu kullar hele bir yanlış yapsın da hemen cehenneme atayım ‘ demez. Korkmaya gerek yok. Allahın sevdiği bir işi yaptığına göre sonuç tam doğru çıkmasa bile gidiş yoluna ve gayretine göre kazanırsın merak etme:)


Kayıtsız Üye
S.aleykum ben gusül abdestinde bnyoda besmele niyet içinden çekilir diye içimden çekmek istiyorum ama yapamıyorum olmadı düşüncesiyle.sunnetide terk etmek istemiyorum niyet besmele sünnet diye biliyorum.ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Güsül abdesti alırken sırtımdaki sivilce patladı ve kanadı bu güslümü bozar mı?

vel Fecr
v. aleykum selam. içinizden sessiz şekilde niyet edebilirsiniz. çok kafaya takılcak bir konu değil. zaten o niyetle girdiğiniz belli ancak genede belirtmek gerekiyor.
şeytanın vesvesesine gelmeyin. niyet ettim diyip kararlı davranın orada bitirin meseleyi.


Sjjaka
Öncelikle selamün aleyküm bende gusül abdesti almadan önce dişlerimi fırçalıyorum daha sonrada iple temizliyorum.Eğer bunları yapmazsam ya dişimin arasında suyun geçmesine engel bişey varsa da su geçmezse diye düşünceler geliyor ve guslüm kabul olmamış gibi hissediyorum. Aynı şeyi tırnaklarımda da yaşıyorum tırnaklarım kısa olsada yinede kesiyorum ya su geçmesine engel bişey varsa diye

Okudunuz mu?  Sürekli gelen akıntı abdesti bozarmı

Lütfen yardım edin bunlardan nasıl kurtulurum.


ACİLSERVİS
Dişlerini fırçalamayarak, ip kullanmayarak ve tırnaklarını kesmeyerek kurtulabilirsin. Bunlar gusül için şart değil. Sende üstüne üstüne giderek bunu aşabilirsin.


Sjjaka
Hocam bende dediğiniz gibi yapmak istiyorum ama dediğim gibi ya arasında suyun geçmesine engel bişey varsa bu aklımı çok kurcalıyor

Okudunuz mu?  Esnerken, Ani heyecanda gelen meni

Gargara

Bu kategoride yer alan İçki içtikten sonra 40 gün boyunca haram olur muyuz? gusül abdestimiz geçerli sayılırmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül Abdestim Kabul Olmuyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.