Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:43
missa4
Abone

Bir bayan eşi ve mesleği yüzünden açılmak zorunda bırakılabilirmi?

Bir bayan eşi ve mesleği yüzünden açılmak zorunda bırakılabilirmi?

Kayıtsız Üye
4 yıldır kapalıyım. Erkek arkadaşımın mesleği Askerlik olduğu için kapalılığın büyük bir sorun olacağını söylüyor. Aman bu eskidendi artık böyle bir sorun yok denilse bile hala bir sorun olduğunu çoğumuz biliyoruz. Konum bölüm rütbe farklıları göze alındığında Asker eşlerinin açık olması dayatımı yüzünden açılmak istemiyorum. Ama ona bunu ikna ettiremiyorum. Defalara kez bunun Emir olduğunu söyledim oda doğru olanın senin yaptığın olduğunu biliyorum ancak bu şekilde olmaz demekten başka bişey demiyor. Ne yapmalıyım? Bir bayan eşi ve mesleği yüzünden açılmak zorunda bırakılabilirmi ?

Okudunuz mu?  Namaza başlamadan önce yapılması gereken hazırlıklar nelerdir?

Yorum: Bir bayan eşi ve mesleği yüzünden açılmak zorunda bırakılabilirmi?

imam
< hala bir sorun olduğunu çoğumuz biliyoruz. >
ASLA ESKSİ GİBİ DEĞİLDİR VE OLMAYACAKTIR!
Kardeşimiz/bacımız, Allah sizin imanınızı amelinizi sınıyor, rızık ve makam endişesinden dolayı Allahın emrini terk etmek SINAVI KAYBETMEKTİR

Okudunuz mu?  Nişanlımla hep kavga ediyoruz

Yorum: Bir bayan eşi ve mesleği yüzünden açılmak zorunda bırakılabilirmi?

Kayıtsız Üye
Zaten açılmak istemiyorum bunu belirtmiştim. Ama eşin isterse açılabilir ve ya kapananilirsin günahı onun boynuna sözü ne kadar doğrudur? Böyle bir ayet ve ya hadis görmedim. Bu şekilde baskı altında kalıyorum sürekli. "Eşin isterse yapmak zorundasın"

Okudunuz mu?  Eşim misafir istemiyor

Yorum: Bir bayan eşi ve mesleği yüzünden açılmak zorunda bırakılabilirmi?

arifselim
Hem dinen, hem ahlaken hemde kanunen onun öyle bir şey istemesi hakkı değildir. Eşin isterse yapmalısın diye bir şey yoktur. Ancak helal ve meşru bir iş isterse yaparsın. Yoksa Allah’ın emrine muhalif hiç bir şeyi yapmak zorunda değilsin.

Bu kategoride yer alan Cinsel düsünceler günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir bayan eşi ve mesleği yüzünden açılmak zorunda bırakılabilirmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.