Anasayfa
24 Ocak 2024, 18:03
sizden8
Abone

Receb ayında yapılan Amellerin Faziletleri nelerdir?

Receb ayında yapılan Amellerin Faziletleri nelerdir?

Meraklı22
Selamun Aleyküm mumsema 🙂

Bu gece İnşaAllah receb ayına giriyoruz. Bu ayda yapılacak amellerin "faziletleri" hakkında bilgi verir misiniz? Faziletleri yani sevaplarını öğrenince insan daha da bir teşvik oluyor. Teşekkürler Allah’a emanet olun :o:S:S

Okudunuz mu?  Yarın hristiyan ve yahudiler'de oruç tutarmı ?

Yorum: Receb ayında yapılan Amellerin Faziletleri nelerdir?

Şem’a
Peygamberimiz Hz Muhammed sav 3 aylarda ibadete daha çok ağırlık verir ve ramazan ayına hazırlık yapardı.

ÜÇ AYLARDA NELER YAPILIR NASIL AMEL EDİLİR
RECEP ŞABAN VE RAMAZAN

Üç Aylar; Ramazan ayı ile biten, rahmeti, bereketi ve mağfireti bol, feyizli ve kutlu bir zaman dilimidir. Bu aylar; kameri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu aylar; dinî duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı aylardır.

Okudunuz mu?  Hem ailevi hem manevi zor bir dönem yaşadım

Üç aylar; tövbe etmenin, affın, manevi arınmanın ve kendini yenilemenin habercisi olan Regaib, Mirac, Berat ve Kadir geceleri ve Ramazan Bayramı gibi mübarek gün ve gecelerin içinde bulunduğu bir maneviyat mevsimidir. Bu aylar; geçmişin muhasebesini yaparak, geleceğe daha bir azim ve enerji dolu olarak girmek için iyi bir imkândır. Sevgili Peygamberimiz, bu aylarda her zamankinden daha çok ibadet eder ve şöyle dua ederdi: Allah’ım! Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259).

Okudunuz mu?  Fatiha sûresindeki "veleddallin" en az ne kadar uzatılır?

Üç aylar; yaratılış gayemizi düşünmemiz; yaratan ve yaratılanlarla olan münasebetlerimizi değerlendirmemiz için bulunmaz bir fırsattır. Bu aylarda yapılacak dualar, tevbe-istiğfarlar, kalıcı iyilik ve hayırlar, sevinç ve kederlerin gönülden paylaşılması Rabbimizin katında karşılığını fazlasıyla bulacaktır.

DİB TAKVİMİ


Yorum: Receb ayında yapılan Amellerin Faziletleri nelerdir?

İslam
Yarın 29 mart 2017 Çarşamba, Receb’in ilk günü. Perşembe’yi cumaya bağlayan gece Regaib Kandili.

Bu kategoride yer alan Size ''Mezhepsiz'' olduğunu söyleyene ilk tavrınız ne olurdu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Receb ayında yapılan Amellerin Faziletleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.