Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:27
sizden8
Abone

Orucunu Bozan Birini Görüp Uyarmamak

Orucunu Bozan Birini Görüp Uyarmamak

Meraklı22
Selamun Aleyküm arkadaşlar Bugün bildiğiniz üzere Receb’in ilk günü ve oruçluyuz 😮 Annem mutfakta iken yalnışlıkla ağzına yemek attı ve çiğnedi bunu abim gördü ve uyarmadı (Bana anlatılan orada değildim). Neden uyarmadın diye sordum Yemek yiyeni uyarmayın gibi bir hadis varmış sınırım anlamadım tam. Sorum şu, yemek yiyen birini gördüğümüzde onu uyarmalı mıyız? Bu konuda bir hadis var mı? Ve unutarak yemek yemek oruç bozmuyor diye biliyorum bu doğru mu? Allah razı olsun Hayırlı günler

Okudunuz mu?  Arsa Zekatı

Yorum: Orucunu Bozan Birini Görüp Uyarmamak

arifselim
Aleykum selam. Unutarak yemek yiyip içenin orucu bozulmaz. Unutarak yiyen birisine bakılır, eğer güçlü kuvvetli ise yani rahatlıkla orucunu tutabiliyorsa ona hatırlatılır. Yoksa ona hatırlatmaya gerek yoktur.

Peygamber -sallAllahu aleyhi ve sellem- bu konuda şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  Yemek öncsi ve sonrası dua

"Kim, oruçlu olduğu halde unutarak yer veya içerse,orucunu tamamlasın.Zirâ onu ancak Allah yedirmiş ve içirmiştir." (Buhârî ve Müslim).

Bu kategoride yer alan Bir bayanın giydiği ayakkabıların ses çıkarması günah mıdır ?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Orucunu Bozan Birini Görüp Uyarmamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.