Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Köpeğe dokunduktan sonra namaz kılınır mı

Köpeğe dokunduktan sonra namaz kılınır mı

cengizhan
Selamunaleyküm. Gece mutfakta otururken camın önünden bişey geçtiğini farkettim kafamı dışarı çıkarttığımda tatlişmi tatliş bir köpek belliki yavruları var memeleri sarkmıştı. Cama ellerini uzattı ve biraz sevdim. Sonrasında dışarı çıkıp besledim çok sevinmişti peşimden ayrılmıyordu sonra üstüme atladı pati izi eşofmanımda çıktı ve bu eşofmanı ıslak peçeteyle sildim ellerimide bir güzel yıkadım. Namaz kılmamda bir sakınca varmı? Yada eşofmanımı değiştirmem gerekirmi? Ve köpeğin değdiği yerleri temizlemezsek eve melekler giremez mi? Temizlemezsek namaz kılabilirmiyiz?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ezberlediğim bir kaç dua var onlara bakıyorum namaz kılarken bu günah mı?

Yorum: Köpeğe dokunduktan sonra namaz kılınır mı

Yaralı Melle
Köpeğin salyası bir defa toprakla 6 defa su ile yıkanması gerekir yoksa Hanefi mezhebine göre namaz olmaz.
Şafii mezhebine göre ise ıslak ise hiç bir tarafina dokunulmaz

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken secdeden kalkarken ellerimizi yere koyup öyle kalksak olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Köpeğe dokunduktan sonra namaz kılınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.