Anasayfa
16 Aralık 2023, 7:49
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare rüyasında baba görmek

İstihare rüyasında baba görmek

sevali
rüyamda bir caddedeyiz ablam ve ben bazı kıyafetler giymişiz benim giydiğim pembe ve göz alıcı bir kıyafetti. daha sonra cadde kalabalıklaşmaya başladı herkes kendi memleketlileriyle bir arada durup en kalabalık hangi memleket diye bakıyolardı. daha sonra kalabalık bir anda kayboldu ben ve ablam kendimizi eski bir binada bulduk. birinden saklanıyorduk.o kişi babmadı ama sanki ben onu tanımıyordum bir konu üzerinde tartışıp fikirlerimizi birbirmize kabul ettirmeye çalışıyorduk. daha sonra ben dışarı çıkıp ne istiyosun bizden daha diye bağırdım ama beni görmeden içeri kaçtım arkamdan babam geldi. ablamın elinde silah vardı babam istedi silahı babama teslim etti. sonra bir anda babamla kendimizi bir yatagın içinde 3 müzü mutlu gördüm. babam bana sarılmıştı.


Yorum: İstihare rüyasında baba görmek

arifselim
İstihare rüyası için manası net ve açık olmayan bir rüyadır. En doğrusu ise senin bu rüyadan uyanınca ne hissettiğindir. Çünkü istiharede en isabetli işaret insanın kalbinin bir yöne meyletmesi durumudur. Eğer için ferahlamış ise bu olumludur yok eğer daralmış ve sıkılmış isen bu olumsuz manaya tabir edilir.

Okudunuz mu?  İstiharede araba görmek

Istihare namazimda baba ve amcayı görmek

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum ben görücü usulü ile birinle tanisdim ve istihareye yattim. Rüyamda market gibi bir yere gidiyorum ve bir sise su almak istiyorum. Fakat satici kadin beni illa eleman olarak almak istiyor üzerindede kirmizi bir tsörtü var. Onun arkasindada siyah tsörtlü bir kadin var ama hiç konusmuyor. Sonra o iki kadinin patronu geliyor ve diyor senk ise aldim. Bende çok sasiriyorum cünkü ben oraya sadece su almak için girmisdim. Sonrasinda etrafima bakinirken uzakta babam ve amcami görüyorum ikisi bir masada oturuyor ve icki iciyorlar egleniyorlar. Sizce ne anlama geliyor?


Yorum: İstihare rüyasında baba görmek

arifselim
Aleykum selam. Rüyanın tamamı da hayırla yorumlanır. Başkalarının içki içtiğini gören ama kendisi içmeyen kişi için hayırlı bir işe girişeceği manasındadır. Rüyandan bu şekilde bir mana çıkarılabilir.

Okudunuz mu?  İstiharede kabak görmek

Beysanur
Biriyle evlenmek istiyorum o kişinin imam nikahlı bir evliliği var fakat sevmiyor eşini birlikte olmamış, bende kaçmak istiyorum arkadayımı istihareye yatırdım. Rüyasında babamın intihar ettiğini görmüş ve siyah oturma odası kırmızı kan görmüş. Bu rüya hayırlı mı yoksa hayırsız mı benim için ?


arifselim
Elbetteki hayırlı değildir bu. Zaten belli olan bir işarettir. Ayrıca evlenmek istiyorsanız adabına göre olması gerekir. Sonuçta evli olan birisi ve bu durumda özellikle de öyle bir şey yapmanız kesinlikle doğru değildir.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Istihareye yattim bugün. Ruyamda bir arkadsimla gece ve karanlik bir yolda yuruyordum. Sonra yakinimizda ucak ucuyodu ve içindede 2 arkadsim vardi. Ucak biraz ileri gitti ve dustu ama hiç yangin cikmadi sadece duman cikti. Ben hiç korkmuyordum. Endiselenmiyordum bile.sonra birden sabah oldugunu gördüm.heryer apaydinlik olmustu.biz yine yurudugumuz yolda yurumeye devam ediyorduk. Yolda birsuru otobus vardi. Mola vermislerdi ve iclerindede bir suru yolcu vardi. Sonra yuruduk ve bir evin bahcesine girdik. Bahcede oturan kardesim yeni aldigi mavi gomlegini giymis, dugmelerini ilikliyordu. Sonra iceri kapisinda babami gördüm. Sonrada ucakta kaza yapan 2 arkadsimi gördüm. Sapasaglamlardi ve mutluydular. Sizce ruyam iyi mi değil bide sevgilimle evlilik yolundayiz hayirli mi değil mi diye istihareye yattim. Sizce hayirli midir Cevaplarsanuz sevinirim. Simdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  İstiharede yeşil görmek

arifselim
Eğer evlenmeye karar vermiş ama buna rağmen evlenip evlenmeme konusunda kararsız kalınmışsa o zaman istihare olabilir. Yoksa bir adım atılmadan evlilik için istihare yapılmaz. Yapılsa da hiç bir anlamı olmaz. Bu gördüğün rüya çok açık bir işaret değildir. Eğer içinde rahat etmemişse bir daha tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Mrb, benim görüştüğüm biri vardı, bir hafta önce ayrıldık fakat biraz düsünmek için zaman tanidik, ben evlenmek istiyorum kendisi ile, istihareye yattim geri dönecek mi diye, rüyamda tanimadigim bir eve giriyorum, lise-üniv çaglarinda bir kiz var ve ekmek arasi bulgurlu birseyler hazirlatiyormus, ekmegin diğer yarisini da bana hazirlarliyorlar, sonra o eve babamin geldigini görüyorum, bir erkekle ile kucaklasiyor orada, sonra bir atın baş kısmının orda birinin kucaginda oturdugunu görüyorum, kiza soruyorum sen nerelisin diye, kirsehir diyor, (benim gorustugum bey de kirsehirli bu arada ve daha önce bir evlilik gecmis basindan bu ikinci olacak) yani bizim isimiz olacak mi, barisacak miyiz yorumlayabilirseniz çok sevinirim

Okudunuz mu?  İstihare namazı nasıl kılınır ve duası

arifselim
Merhaba. Böyle bir durumda istihare yapılmaz. Geri gelecek mi veya şu işim olacak mı gibi şeyler için istihare olmaz. Yapılırsa da bir anlamı olmaz. Ancak örneğin evlenmekle ilgili gelişmeler olmasına rağmen kararsız kalınca o zaman istihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
merhaba 1 haftadır biri için istihareye yattım birinde yeşil soğan topladım ama soğanlar biraz çürüktü bahçedeyim ve salatalık toplamak istiyorum ekmişim ama salatalığın aralıklı yeşil otu var fakat meyvesi yok birinde 4 küvet gördüm yanyana bende onların birinde üzerimde havlu var banyo yapmak istiyorum fakat nasıl olacak diye düşünüyorum küvetin birindede abim var çünkü neyse 3günde yılan gördüm iki tane çok büyük ama biri kalın biri ince ama çok uzun ve büyük yılan yardım istiyorum neyse kalın olanı kesip öldürüyorlar son günde kavak ağaçları biri kesiyor ama ağaçlardsa hiç yaprak yok önüme düşüyor ağaç bende yardım ettim adamın biri bana diyoki düzgün kes eğri yerlerini yoksa senin hayatın hep böyle çetrefelli olur bide kavak ağacının birinde gaz lambası asılı bide maydonos yıkadım pis bir kabın içinde sonra onun pis olduğunu fark edip attım siyah bir garaj kapısı dağınık bir ev ve çoban görüdüm ben bahçe yapmaya çalışıyorum toprak bir bahçe ama çok zorlanıyorum biliyorum çok uzun oldu ama lütfen bana açıklama yapın teşekkür ederim

Okudunuz mu?  İstiharede deniz ve gökyüzü görmek

arifselim
Merhaba. İstihare yaparken ilk alınan işaret ile yetinmek gerekir. İşaretten sonra devam etmeye gerek yoktur. Eğer rüya çok açık ve berrak ise ve kalbe de bir his gelirse bu yeterlidir. Çünkü en önemli olan işaret senin kalbine gelen ferahlık yada darlık ve sıkıntı hissidir. Bu hissedilen daha isabetli işaret olarak kabul edilir.

Okudunuz mu?  İstihare namazı ve duası nasıl olmalıdır?

Berrin
Hayırlı sabahlar… bir araba almak istiyorum fakat kaza geçiririm kızıma ve bana bişey olur endişesiyle yıllardır erteliyorum. (Böyle bir takintim var nedense) istihareye yattım. Renk görmedim. Ölmüş babamı gördüm ki hiç gormem babamı rüyamda annemi gorürüm hep. Bışı yapiyoruz birlikte mutfakta masada ama ben tamam baba hadi içeri geçelim saat altı oldu diyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür ederim. Yorumunuzda bir karar vermekde belirleyici olur.


Tohat
Hayırlı sabahlar. Siz de belirtiğiniz gibi renk yok ve istiharede bir şeyin daha bilinmesi gerekir ki kalbe nakşedilen olumlu veya olumsuz histir. Bundan da bahsetmediğiniz için yorumlamak imkansız maalesef.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında siyah köpek görmek

Kayıtsız Üye
Ben biriyle tanıştım ve 1 ay konuştuk. Tabi bu süre zarfında teker teker aileme anlattım. Babamla konuştuğumda ise bana istihareye yatmamı istedi 2 gecedir yatıyorum ama tek bir şey bile görmedim. En son uyandığımda sadece baba dediğimi hatırlıyorum ama hiç istihareden kalbim daralmış bir şekilde kalkmadım. Sizce devam etmelimiyim istihareye yatmaya yoksa bu kişi hayırlı mi değil mi bu, bu durumdan belli olur mu ?


Tohat
Evlilik gibi ciddi bir konuda tavsiye edilen öncelikle istişaredir kişinin araştırılarak büyüklerle bu evliliğin olup olmayacağına karar vermek ya da netice alınmazsa kararsız kalınırsa istihareye yatılır. Bir şey görmemiş olabilirsiniz ya da hissetmemiş olabilirsiniz yedi defa uygulamak ve hissiyata dikkat etmek gerekir.


Kayıtsız Üye
Biriyle görüşüyordum çok uzatmadan aileme söyledim. Babam yaşımın küçük olduğunu ama yinede o kişi için istihareye yatmamı eğer iyi çıkarsa görüşüceğini belirtti. Ben ise rüyamda küt saçlıydım suanki halimin aynısı. Üstümde beyaz badi, kot bahcivan elbisesi,yanımda bir kız arkadaşım vardı ve ben hamileydim. Uyanirken çok rahat uyandım kalbim tamamen rahattı sıkıntılı uyanmadım. İstiharem hayırlı mi değil mi?

Okudunuz mu?  İstiharede kalabalık görmek

Tohat
Eğer uyandıktan sonraki hissiyatınızdan eminseniz ve huzurlu, rahat hissettiyseniz rüyanızdaki renk ve olaylara bakmadan hayırlı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat istihare bir kereyle bitmez elbette.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm
Evlilik için görüştüğüm birinden emin olmak için istihare namazı kıldım. İlk gün bir rüya görmedim veya bir his gelmedi fakat 2çi gün bir rüya gördüm.
O rüyada beni çok seven biri vardı oda babamdi ama baba kız sevgisi değildi, sevgili gibiydi. Babam sevgisini herkese duyuryordu ben bu kızı seviyorum diye, beraber gülüyorduk, beraber oynuyor falan oynuyorduk, baktım adam çok seviyo beni, bende onu sevmeye başladım ama sevgili gibi (baba kız sevgisi değil) bunlar olduktan sonra fark ettim ki rüyamdaki adam aslında babamdi ve sonra kendimi sorgulamaya başladım ve dedimki ben babamı nasıl böyle sevebilirim o benim babam, sevgili gibi sevmem yanlış
Sonra uyanınca anlamadım neden böyle bir rüya gördüğümü, kendimi kötü hissetim. Acaba bu bir şeytani rüyamı, yada değilse ben bu rüyadan ne çıkartmam gerekiyor, hayırlımı değilmi?

Okudunuz mu?  İstiharede gökyüzü ve bebek görmek

arifselim
Aleykum selam. Uygunsuz biri ile yakınlaşma meydana geldiğini görmek iyi ve hayırlı değildir. Genellikle halk arasında rezil olacağı ve çok pişmanlık duyacağı bir işe kalkışması manasındadır. Ancak yinede sana esas olan işaret, kalbinin o niyetine karşı soğuması yada ısınması ile anlaşılır.


Kayıtsız Üye
istiharede ölmüş olan babamı gördüm

babamı net bir şekilde kavurma yerken gördüm ne kadar tatsız tutsuz dedi .şehir dışında olmamız sebebiyle kurban bayramından kalan etlerimizi hala dağıtmadık.

ardından anadan üryan 3 kadın ve bir erkek gördüm. yatakta adam ve iki kadın, ayakta duran bir kadın ise adamı kıskanan biriydi sadece izliyordu.
adamın ilgisi tek bir kadındaydı o kadın bendim galiba ama yüzümüz aynı değildi rüyadaki kadınla

Okudunuz mu?  İstihare Namazı ve duasıyla ilgili

istihareyle ilgisi var mıdır bilemedim.

kalktıgımda babamın bu rüyada ne işi var diye utandım


Tohat
Hayırlı günler. İstihare niyeti ile yatmışsan elbetteki istihare rüyası olarak tabir edilir. Rüyanın içeriğinde hakkında hayırlı olmayacağı bazı durumlar söz konusu olsa da hissettiklerine de bakman gerekir. Bunun yanı sıra yediye tamamlamanda fayda vardır. Allah en iyisini bilendir.


istiharede baba görmek, istihare rüyasında anne baba görmek, istiharede babayı görmek

Bu kategoride yer alan İstiharede siyah görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare rüyasında baba görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.