Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:26
sizden8
Abone

Kabir azabı kıyametten önce bitemiyor mu ?

Kabir azabı kıyametten önce bitemiyor mu ?

Sonerady
Hocalarım, kardeşlerim Allah’ın Selamı hepinizin üzerine olsun.Aklıma takılan bir iki soru var da rica etem cevaplar mısınız :

Kabir azabı gerçekten kıyamete kadar mı sürecek.Yani cehennemdeki gibi belli bir süre cezamızı cektikten sonra cehennemden çıktığımız gibi kabir azabından da belli bir süre sonra çıkamıyor muyuz ?

Okudunuz mu?  Endülüs Müslümanları Hakkında

Ve Kabir azabını yalnız bir günahı bile olan da çekecek mi ? Yani mesela cehennem ve cenneti amellerimizin tartılması gibi kabir azabı için de bir tartma veya ölçne gibi durum olacak mı ? Yani günahı sevabından fazla olan azap çekecek, sevabı fazla olan azap çekmicek mi yoksa 1 günahı olan bile azap cekecek mi o gunahtan dolayı ?

Okudunuz mu?  Oruçlu iken ağzımda kıl varmış gibi hissediyorum

Şimdiden Allah Razı olsun cevaplarınız için.Allah’a Emanet olunuz.


Yorum: Kabir azabı kıyametten önce bitemiyor mu ?

mum
Teşbihte hata olmaz…. Kabir nezarette beklemek gibidir ama kimi iyi yerde kimi kötü.
Ahiret için zaman mefhumu yoktur bir an gibidir. Allahu alem
Örneğin Hz İsa (as) Hz Nuh (as)ın oğlunu dirilttiğinde "beni kim uyandırdı kıyamet mi koptu yoksa" demiş

Okudunuz mu?  Erkek boşamazsa kadın boşanamazmı

Yorum: Kabir azabı kıyametten önce bitemiyor mu ?

Sonerady
Merhaba hocam.cevabinız için çok saolun.Ama aklima takilan en carpıcı nokta 1 günahı olan bile kabir azabi görecekmi.Mesela kul hakkı silinmez tövbeyle ve illaki insan kul hakkindan azap ceker mi diye düsunuyorum.Yani sevabı gunahindan fazla olan kabir azabı cekmicek, günahı sevabından fazla olan cekecek mi ?

Bu kategoride yer alan Elimde olmadan istemeden böle bısı yaptım ne yapmam gerekır sizce ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabir azabı kıyametten önce bitemiyor mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.