Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:37
missa5
Abone

Mülakatta torpil caiz mi

Mülakatta torpil caiz mi

Kayıtsız Üye
Selamı Aleyküm, Arkadaşlar ben 2014 mezunu bölüm 2. Si işsiz bir mühendisim.1 yıl askerlikğimide yaptım.Bilindiği gibi ülkemizde neredeyse her iş te torpil geçiyor.Yetkiyi elinde bulunduran bazı yerlere, tanıdık vasıtasıyla gidip iş istediğimde, hepsi klasik cümleyi kullanıyor."Sen iş bul mülakat aşamasına gel sonra mülakatta biz yardımcı olalım.". Ayrıca meslek dışı bazı memuriyet alımlarına başvurmayı düşünüyorum,Fakat ilanı veren merci yüksekokul, ve lisansı aynı kefede değerlendiriyor.Hatta bazı kurumlar ortaöğretim ile lisansı aynı kefede değerlendiriyor.P3 le P94 kpss türlerini aynı kefede değerlendiriyorlar.Bu sadece bir tanesi.Ortada bir sürü emek farkı var.Kimse yanlış anlamasın,Emek farkından bahsediyorum sadece.Maddi ve Manevi Emek var ortada.Bu hak mıdır? 2-3 Hocaya sordum,mülakat öncesi aşamalar hariç sadce mülakatta araya adam sokmanda sakınca yok dedi.Çünkü mülakat ucu acık bir şeymiş.Komisyon 1 in beğendiği adamı komisyon 2 nin beğenmeme ihtimali gibi.Ayrıca puanlamada mülakat %50 sini oluşturuyor puanın. Şimdi hem böyle bir haksızlık varken, hemde sistem bu kadar torpille işliyorken(başkaları yapıyorken),hemde herşey 3 kişilik adamın beğenisine kalmışken. Benimde sadece mülakatta hakkımı yedirmemek adına a ra cı koymam doğru mu? Bu bir önlem sayılır mı, hakkı mı korumam için? Not: Konu hakkında kesin bilgisi olmayan arkadaşlar, Ben ce şudur, ben ce budur demesin lütfen.Tahminle fetva olmaz.Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kuran'da İsmi geçip te hakkında Peygamber Olup olmadığı ihtilaflı olan kişiler kimlerdir?

Bir de şunu eklemek istiyorum ki, Zaten mülakat dediğimiz olay ucu açık bir şey olduğu ve kolayca etki altına alınabileceği için, Gittiğim yerler hep sadece mülakata yardım edeceğini söylüyor.Gerçek anlamdaki yarış mülakat öncesi spor ve spor gb aktivitelerde mümkün oluyor.Örnek veriyorum adam içinden "Bunun tipini beğenmedim,bunu gözüm tutmadı,bundan olmaz."Diyebilir.Daha az hak hak edene" "Bunun tipi hoşuma gitti" diyebilir,veya daha az emek veren aracı koyup geçebilir ki bu son derece olağan bir şey.Sonuçta benim tipimi, konuşmamı Allah veriyor, benim bu konuda yapacağım bir şey yok.Ve artık Kendi mesleğim olmasada en azından emektar biri olarak 26 yaşında sadece 5 gün sigorta kaydı olan biri olarak,Devlete 15 bin öğreni m borcu olan biri olarak, hala kendimi sertifika peşinde koşarak geliştiren biri olarak,3 ayrı mesleğe sahip biri olarak, bunlara rağmen iş bulamayan biri olarak hak ettiğimi, Geleceğimin birilerinin gönlünü tatmin etmeye bağlı bırakmamaya çalışıyorum.Not:Mülakatta nelerle karşılaşıldığını tecrübeli insanlarda öğrendim.Herkese Formalite farklı bir soru (yorum sorusu ucu açık), adın soyadın geçmişin vs.Sen bunları açıklarken onlar seni inceliyor tipine konuşmana ideolojine bakış açına bakıyor vs

Okudunuz mu?  Para ile ilgili güzel fıkralar istiyorum

Yorum: Mülakatta torpil caiz mi

arifselim
Aleykum selam. Torpil yaptırmak caiz değildir. Bu normal imtihanlarda olduğu gibi sözlü imtihanlarda da caiz değildir. Sana bu konuda verilecek başka bir cevap yoktur. Bazı nedenler olabilir ve maalesef haksızlıklarda olabilir. Bu yapılan yanlışlar bizimde yanlış yapmamızı meşru kılmaz. Ama tedbirini alabilir, hakkını arayabilir ve bu konuda yetkililere danışabilirsin.

Bu kategoride yer alan Recep ayında kaza yerine nafile oruç tutmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mülakatta torpil caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.