Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:37
missa5
Abone

Kaza namazlarım var sünneti terk etmek günah mı

Kaza namazlarım var sünneti terk etmek günah mı

Kayıtsız Üye
Hocam Selamın aleyküm. Benim mezhebim Şafii fakat ben namaz kılmayı namaz hocası kitabından öğrendim ve Hanefi mezhebine göre kılıyorum bu bir sorun değil fakat 21 yaşındayım ve namaz borcum var 19 yaşında başladım namaza onları odemek istiyorum. Farzi kilip ardından kaza kılmak gerekiyo normalde ama sünneti de bırakmak günah olur mu. Kaza namazlarımi hesapladim kilicam ama hepsini bir arada kilamiyorum öğrenciyim. Lütfen doğru şu nasıl söyleyin bana kazalar ima başlamak istiyorum ama sünneti bırakmak da doğru gelmiyor.

Okudunuz mu?  İkinci rekatta subhaneke okumak sehiv secdesi gerekir mi

Yorum: Kaza namazlarım var sünneti terk etmek günah mı

arifselim
Aleykum selam. Eğer şafii isen namazlarını da o şekilde öğren ve öyle kıl. Yada hanefi mezhebi üzerine kalarak ibadetlerini yapabilirsin. Şafiiye göre kazası olan kimse sünnet namaz kılması caiz değildir. Mutlaka farzlar dışında sadece kaza kılmalıdır. Eğer hanefi isen o zaman kazalar ile birlikte 5 vakit namazın sünnetlerini de kılabilirsin.

Bu kategoride yer alan Bir günü verimli geçirmek için nasıl bir plan yaparsınız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza namazlarım var sünneti terk etmek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.