Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:37
missa5
Abone

Bir günü verimli geçirmek için nasıl bir plan yaparsınız

Bir günü verimli geçirmek için nasıl bir plan yaparsınız

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim şöyle bir sorunum var,ahireti,ölümü yeni yeni tanımaya çalışıyorum, hep aklımda tutmaya çalışıyorum ki,zaten hayatimida ona göre ayarlamaya çalışıyorum(mesela,namaz kılmak gibi, kuran okumak gibi yani korkuyorum,seviyorum ve muslumanca yaşamaya çalışıyorum inşAllah daha iyiye giderim) ama mesela kendime bir program hazırlıyorum su kadar ilmihal okumak, şu kadar video seyretmek vs vs gibi…Ancak yatsidan biraz daha oturuyorum ve bu vaktim hep boşa gidiyor boş boş işlerle meşgul oluyorum çok rahatsız oluyorum diyorum ki ölünce bunun hesabını nasıl vereceğim,ya ölürsem bu vakitleri çok arayacağım keşke amel etseydim diye..Yani ben ne yapabilirim ben müslüman gibi yaşamak istiyorum inşAllah benim bir günüm nasıl olmalı ben 24 saatimi nasıl degerlendirirsem Allahın izni vaktim bereketli olur .. Allah razı olsun çok uzun yazdım hakkınızı helal edin…

Okudunuz mu?  Cünüp iken imam nikahı kıyılır mı

Yorum: Bir günü verimli geçirmek için nasıl bir plan yaparsınız

arifselim
Aleykum selam Allah daim eylesin kardeşim. Zamanının bir kısmını kendine, bir kısmını ibadete, bir kısmını ailene ayırabilirsin. Günün 24 saatini ibadete vermen şart değildir ki bu doğruda olmaz. Allah’ın hakkını en başa alarak, nefsinin ve sorumlu olduklarının da hakkını düşünmek zorundasın. Farz, nafile ve diğer ibadetlerinle meşgul olabilirsin. İlim öğrenmek için temel kaynaklardan başlamalısın. İmkanın varsa haftada bir kaç defa ilim sohbetlerine katılabilirsin.

Okudunuz mu?  Sabah Namazından Okunan Salavat

bir günü verimli geçirmek için nasıl bir plan yaparsınız

Bu kategoride yer alan Müslüman olmayan biriyle evlilik başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir günü verimli geçirmek için nasıl bir plan yaparsınız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.