Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:37
missa5
Abone

Allah ilahi işaretler gönderir mi

Allah ilahi işaretler gönderir mi

Kayıtsız Üye
Merhaba bir kişiden vaz geçildiğinde onun hakkında hayirli olmadiği düşünüldüğünde onunla ilgili olan şeyler özellikle ismi karsimiza cikiyorsa bu ilahi bir isaretmidir yoksa Allah bizi o kişiyle imtihan mi ediyordur


Yorum: Allah ilahi işaretler gönderir mi

Kayıtsız Üye
Duruma gore değişir bence. Ben bunu yaşadım. Birini çok seviyordum. Ama bir araya gelmemiz imkansız olmasa da çok ama çok zordu. Ama ben önceleri imkansız olduğuna inaniyordum.sonra imkansız olmadığını gördüm.. (uzun hikaye).Onu çok sevsem de din yönünden benim için hayırlı olmayan biriydi.Bunu hissediyodum ve yaşam tarzi falan da bunu ortaya koyuyordu.Buna ragmen ondan vazgecemiyordum. Sonra başkasıyla evlendi.Intihar etmeyi falan düşünüyordum . Ben hala onu çok seviyordum hep ruyalarimda onu görüyordum. Ve rüyalar bir işaret olmalı diyip umutlaniyodum. Hatta heryerde onu hatirlatacak bisey çıkıyordu karşima. Ve gercekten çok aci cekiyodum.sonra birgün namaz kılacaktım.Icimden bir ses geldi git dua et diye ne istersen söyle içini dok diye. Ben namazdan sonra ederdim genelde yani herkes gibi. Neyse sonra açtım elimi Allahım dedim, Kaç yıl oldu madem sonu böyle olacaktı. Madem kavusamayacaktim neden böyle oldu. Neden ruyalarimda görüp durdum? Neden Duama devam etmeme izin verdin (çünkü yıllardır onu istiyordum Allahtan). Neden onu bu kadar çok sevmeme izin verdin sevdirdin. Ve hala neden kalbimden çıkaramıyorum falan dedim ağlıyordum. Gerçekten vazgeçmek istiyordum. Ve çok garip bir şekilde sanki duama cevap gelicekmis gibi hissediyodum. Şimdi bir şey olacak ve o mutlaka ettiğim duayla ilgili olacak diyodum tam amin dedim. Telefonuma bir mesaj geldi.normalde hıc aldırmazken telefona doğru koştum bayağı. Açtım bir fotoğraf.Bi kitap sayfasıydı ve şunlar yazılıydı : "O insan seni mutlu edemez etmedi de.sana zarar verdi hep. Ama hala hayır olduğunu sanarak o kişinin sana geri gelmesini benden istiyorsun. Kulum sen apaçık şerre dua ediyorsun.Kulum acele etme biraz daha bekle….Ben senin bu duana cevap vermiyorum,bu seninle ilgilenmiyorum anlamına gelmiyor,aksine,sana sevaplar,ecirler veriyorum.o kulu senden uzak tutarak,sana geri gelmemesini sağlayarak seni sağlıklı tutuyorum. Eğer duana cevap versem o kulum seni hasta edecek,kanser edecek senin psikoloji dengeni bozacak. Oysa ben senin bu sıkıntılara maruz kalmanı istemiyorum. Sana daha hayırlı olanı vereceğim."
Ben okudukça ağlıyodum hatta ağlamaktan okuyamıyodum çok heyecanlanmıstım ve duyduğunu hissetmiştim kalbim yerinden çıkacak gibiydi. Sonra yazı şöyle devam ediyordu: " evet.. tam olarak böyle.. Şimdi daha iyi anladıkmı?Uyandık mı? Tabii şeytana kalsa hemen bizi yoldan çıkartmak,isyana hazırlamak için Allah seni duymuyor,ilgilenmiyor diye vesvese yapardı.oysa seçtiğimiz insanı bile biz kendi hayatımıza kendimiz sokmustuk.sonra mutsuz olunca hâşâ Allahı suçlamaya başlamıştık.hep mutsuzum bu nasıl kader diye isyanlara düşmüştük.Enfal suresi 51’i hatırlamanı isterim: İşte bu ellerinizle yaptıklarınız yüzündendir, yoksa Allah kullarına zulmedici değildir."
Bu benim için bir mucizeydi ve tesadüf olamazdı.zamanlama ve en sonunda ayet falan tesadüf olamaz sonra tövbe ettim tabi. Ve o rüyalar falan hep imtihandı. Belki bu yazı sorduğun soruya göre biraz fazla oldu ama seni uyarmak istedim. Allah’a emanet ol kardeşim

Okudunuz mu?  Hz.Fatıma niçin ölmüştür ölüm sebebi nedir?

Allah kullarına işaret gönderir mi, Allah isaret verir mi, Allah insana işaret gönderir mi

Bu kategoride yer alan Karıma 3 kere "boş ol, boş ol, boş ol" dedim. Şimdi biz dinen boşanmış mı sayıldık ? Ne yapmamız lazım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah ilahi işaretler gönderir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.