Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:37
missa5
Abone

Cemaatle namazda tahiyyat sesli okunabilir mi?

Cemaatle namazda tahiyyat sesli okunabilir mi?

Kayıtsız Üye
Üniversite öğrencisiyim, yurtta kalıyorum. Oda arkadaşımı namaza başlamaya ikna ettim ama dinle çok alakası olmayan birisi. Allah’a yakınlaşması için namazın vesile olabileceğini düşündüm. Surelerin bir çoğunu bilmiyor. Bu yüzden cemaat olarak kılacağız. Lakin tahiyyat, salli-bariği de bilmiyor. Tahiyyat’ı okumamanın mekruh olduğunu biliyorum. Arkadaşım ezberlemeye pek yanaşmıyor. Otururken okunan duaları da sesli okusam sorun olur mu?

Okudunuz mu?  Hutbenin sonunda cemaatin el açıp amin demesi

Yorum: Cemaatle namazda tahiyyat sesli okunabilir mi?

arifselim
Bu duaları okuması zaten namazın bir şartı değildir. Senin sesli okuman ise caiz değildir. Bu şekilde de olsa bırak kılmaya devam etsin. Ona iyilik ve güzellikle öğretmeye ve alıştırmaya devam et. Allah kabul ve devamlı eylesin.

Bu kategoride yer alan Rüyadan hemen sonra sıvının meni mi olduğunu anlamamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cemaatle namazda tahiyyat sesli okunabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.