Anasayfa
13 Eylül 2022, 0:13
missa07
Abone

Söz vermek adak yerine geçer mi ?

Söz vermek adak yerine geçer mi ?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm bir kişiye şu sınavdan belirli bir notun üstünde alırsam sana yemek alacağım demek adak yerine geçer mi açıklar mısınız?


Yorum: Söz vermek adak yerine geçer mi ?

ait
Aleykümselam. Bunu hocaya sormadan önce sadece ahlaki düşünmek çözüm için yeterlidir. Müslüman sözünde durmalı. Madem o notun üzerinde aldı o halde verilen söz tutulacak. Yapmadığın zaman güvenirliliğini de zedelemiş olacaksın. Sözü yerine getirmemek büyük ayıp.

Okudunuz mu?  Kuranda anlamları güzel kız isimleri nelerdir ?

Söz

Kayıtsız Üye
Ben söz verdim stajdan kazandığın para ile kurban keseceğim ve o paranın tamamıyla yapacağım ve hiç harcamayacağım o paradan eğer harcarsam o anda veya kör olsun dedim ya da 2 gözüm kör olsun dedim ama anneme 100 lira verdim o paradan şimdi ne yapmalıyım bide o sözü vermeden önce 1000 tl lik yada 2000 tl lik demiştim kurban alacağım diye sonra tamamı ile dedim

Okudunuz mu?  Arefe günü kabir ziyaretinin fazileti

Yorum: Söz vermek adak yerine geçer mi ?

arifselim
Verdiğin sözü bozduğun için sana yemin kefareti lazım gelir. Adak ise ne şekilde adanmış ise aynen öyle yerine getirilmelidir. Yemin kefareti nasıl yerine getirilmelidir konusu için sitemizden arama yaparak bakabilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm annem okululu bitirip kadrolu ise girersem koyun keseceğim diye adak adamış. Okul bitti ise girdim kadrolu değildi . İki aylık ücretli öğretmenliğe girdim.ekonomik durumumuz iyi değildi. İki kere para aldım . Ama annem o sıra vefat etti. Aradan zaman geçti . Beş sene çalıştıktan sonra annemin adağı aklıma geldi. Ben koyun parasını ablama gönderdim durumu anlattım. Onlarda o parayla mevlüt okutmuşlar. Aradan uzun süre geçtikten sonra bunun adak olmadığını öğrendim . Tekrar para gönderdim . Koyuunu alıp kursun hocasına kestirmişler. Sorum 1. Son durum adağını yerine getirmiş oluyor muyum?
2. Ben evliydim. Kendi maaşımdan verdim. Kocama birincisini söylemiştim. İkincisini kızar düşüncesiyle söylemedim. Maaş kartım kocamdaydı. bana verdiği harçlıktan artan parayla biriktirip göndermiştim. Bu durumda yapılan adak gerçekleşmiş oluyormu?Yeniden annem adına adak yapmam gerekmi?

Okudunuz mu?  Online oyun üzerinden ticaret caiz midir?

arifselim
Aleykum selam. Allah rahmet eylesin. Annen vefat edene kadar anlaşılan adadığı şey henüz gerçekleşmemiş. Bu durumda ona sorumluluk olmaz inşaAllah. Senin ilk verdiğin adak olarak en azından baban ondan yememesi gerekirdi. İkincisi de adak olarak geçerli olur. Eşinin sana verdiği para sana aittir. O para ile adak yada sadaka verebilirsin. Allah kabul etsin.

Okudunuz mu?  Deve nasıl kesilir?

Kayıtsız Üye
Burda fakirler için yardım topluyorlarmis. Bende sevap diye giymedigim kiyafetlerimi vermeye karar verdim. Arkadaşlarla konuşurken "ben kıyafetlerimi vericem" dedim. Bu söz adak mi oldu yoksa yerine getirmesem de olur mu?


arifselim
Şunu yapacağım bunu yapacağım demekle adak olmaz ve yeminde olmaz. Bunlar normal ve sıradan konuşulabilecek şeylerdir. Adak adamak için ona niyet etmek ve kesin bir şekilde o şeye kararlı olmakla gerçekleşir. Bu bir adak değildir.

Okudunuz mu?  Dil zinası nedir Nasıldır?

söz vermek kadak mı

Bu kategoride yer alan La ilahe illAllahu la şerike leh lehül mülkü.. diye devam eden tesbihat başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Söz vermek adak yerine geçer mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.