Anasayfa
20 Temmuz 2023, 10:29
sizden8
Abone

Sigara içmek helal mi haram mı

Sigara içmek helal mi haram mı

Feryuz R.
Merhaba Hocam; okuduğum mektepte din kültürü hocası ilen aramızda küçük bir tartışma döndü. Ben bundan 1 hafta önce bize bir kağıt doldurtuyordu imtihan için. Sigara konusu açıldı. Bir arkadaş sordu: "Hocam sigara haram mıdır, helal midir?" diye. Akabinde hoca ise "Haramdır dedi". Benim içime bir şüphe düştü. Eve vardığımda Sigara konusunda bir araştırma yapmak istedim. Sigaranın çıktığı yıllarda buna tahrımen mekruh dendiğini ve sonra fennı ilimler ilerledikten sonra ise bazı alimlerin bu sigaranın zararlarının ortaya çıkmasından mütevellid haram olduğunu belirtiklerini okudum. Hocam aklım şu an çok karıştı. Zaten mektepte pek sevilen birisi değilim, bu dönen ufak tartışmadan sonra iyice de zelil oldum. Hocam bu çıkardığım tartışmada niyetim halisti, herhangi münker bir niyetim yoktu. Dedim ki "Hocam geçen hafta şöyle şöyle dediniz, ben de gittim araştırdım sigaraya kesin bir şekilde haram diyemeyiz" diye söyledim. İşte kafamın karıştığı nokta burası. Tek bir sorum ve istirhamım olacak: Hocam sigara kat’i bir şekilde haram mı yoksa içilmesi mekruh mudur?. Söylerseniz müteşekkir olurum.

Okudunuz mu?  Zilhicce Ayında Tutulan Oruca Niyet

Yorum: Sigara içmek helal mi haram mı

mum
İslam’da sigaranın hükmü

İslam âlimleri Bu konuda ihtilafa düşmüşler
haramdır diyenlerin delili "kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın" ayetidir

Kimi zarar verici her şey haramdır demiş kimi doktora kalmış diyor doktor yasaklarsa o zaman haram olur kısacası herhalde şüpheli bir durumdur
yasaklandığında ise doktor tavsiye uyman doktor tavsiyesine uymak kesinlikle vacip olur yani o zaman içene haram olur

Okudunuz mu?  Namazda sessiz selam vermek

Yorum: Sigara içmek helal mi haram mı

Kayıtsız Üye
birşeye haram diyebilmek için Allah ya da peygamberin o şeye haram demesi gerekir.haram ve helallerde belli olduğuna göre sigaraya haram diyemeyiz.


Yorum: Sigara içmek helal mi haram mı

Emirali99
Bir ev ortalama 3.000 tuğladan oluşur.
Bir insan bir gün evin herhangi bir yerinden bir tuğla çıkarıp atsa, bir zararı olmaz…
ikinci gün başka bir duvardan bir tuğla daha çıkarsa yine pek farkedilmeyebilir belki ama…
Günlerce ve haftalarca bu durum böyle devam etse, ve günün birinde o ev yıkılırsa vebali ve günahı olur kanaatindeyim.

Okudunuz mu?  İçki İçilen Yere Gitmek..

Eğer bir insanın ölüm sebebi hergün kendisi için kazdığı çukura bir gün ansızın düşmesi ise buna pek de caizdir, önemsizdir denemez.

Şanlı bir SULTAN’ın emaneten verdiği lüks model arabaya usulünce yakıt koymak yerine zararlı ve tehlikeli maddeler koyması sonucu araba kaza yaparsa o insan savunmasını nasıl verebilir ki? Ya kızarsa SULTAN? Ya hesabını isterse?

Okudunuz mu?  Karabasan ile ilgili sorular ?

Kesin kalıplarla HELAL ya da HARAM deyip atmamak lazım. Az altını deşmek lazım…

Bu kategoride yer alan Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sigara içmek helal mi haram mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.