Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
missa01
Abone

Arkadaşıma Uydum Birşey çaldım çok Pişmanım

Arkadaşıma Uydum Birşey çaldım çok Pişmanım

Kayıtsız Üye
büyük bir şirket mağazasından bir şey çaldım arkadaşıma uydum çok pişmanım şirketten helalikte isteyemem napmayalıyım çok pişmanım


Yorum: Arkadaşıma Uydum Birşey çaldım çok Pişmanım

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum güzel kardeşim..Elbette ben bir şey bilmem ama çok benzeri bir durumu ne yazıkki yaptım..Çok pişman oldum bende.Bilgi sahiplerine sordum,helallik isteyemeyeceğin bir durumsa bir daha yapmayacağına dair temiz,kusursuz bir tövbe et yalvar.Yüce Rabbim biricik peygamberimize zumleden kafirleri bile affettiyse senin gibi pişman olmuş sevgili bir kulunu neden affetmesin inşAllahu Teala.Sağlıcakla kal Allah’a emanetsin.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz(s.a.v)in Veda hutbesinde okuduğu dua?

Yorum: Arkadaşıma Uydum Birşey çaldım çok Pişmanım

Kayıtsız Üye
ah kardeşim ne yaptın çok şükür ki tövbe kapıları kapanmadı ve yine çok şükür ki pişmansın. din kardeşin olarak sana bir nasihatim olacak o kişiden uzaklaş çünkü kişi arkadaşının dini üzerinedir. şimdi sana bunu yaptıran ALLAH korusun da daha kötü şeylerde yaptırabilirdi.ya da onu da tövbeye çağır. günahta ısrar ederse ondan uzaklaş.
Kul hakkını ancak kul affeder. Buna göre, daha dünyada iken bu hakkı telafi etmenin yolunu bulmak gerekir. Şayet bulamaz isek, ahirete kalmış olur ki, bu durum daha tehlikelidir. Şayet üzerimizde kul hakkı olan adam ölmüş ise, varislerine bu hakkı vermek gerekir.
Ancak günahlarına tövbe edip hakkını yediği kimselerle helalleşmek istediği halde onlara ulaşamıyor ya da bulamıyorsa, bu durumda onların adına hayır yapmak, sadaka vermek ve onlar için dua etmek gerekir.
Şayet hakkını eda etmek zor görünen bir adamın hakkını açıktan yemiş isek, o zaman bu adama doğrudan ödemenin yolunu bulmak ya da bir vekil vasıtasıyla ona hakkını vermeye çalışmak gerekir. Şayet hakkını yediğimiz kişi, hakkını yediğimizi bilmiyor ve ona açıktan söylemek mümkün değilse, o zaman masasına, evine veya başka bir vasıtasıyla bu parayı ona ulaştırıp, durumu da bir pusulayla bildirmek gerekir. Ona açıktan isim vermeye de gerek yoktur. inşALLAH yapabilirsin . imanla kal…

Bu kategoride yer alan Doğaya karşı sorumluluklarımız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşıma Uydum Birşey çaldım çok Pişmanım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.