Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
missa02
Abone

Erkek Misafirlere İkram

Erkek Misafirlere İkram

Kayıtsız Üye
İyi günler
Babam hasta misafirleri geliyor ben de 25’ini geçmiş bir kızım. Anneme ikramları ben hazırlayayım sen ikram et diyorum, annem de tam tersini diyor. Erkek misafirlerin karşısına hangimizin çıkması daha doğru?


Yorum: Erkek Misafirlere İkram

suheda
İslama göre hem senin hem annenin yabancı erkeklerin karşısına çıkması haramdır. Baba buna izin veriyorsa hem size dininizi öğretmediği hemde dizden sorum olan kişi olarak en başta o günahkardır.

Okudunuz mu?  Kumar ne demektir?

Yorum: Erkek Misafirlere İkram

Kayıtsız Üye
Nerde haram yazıyor? Bu konunun uygun olmadığını biliyorum ama haram olduğunu hiç duymadım. Haram demek o kadar kolay mı? Babam hasta olduğu için kalkamıyor. Annem ya da ben, birimiz misafirin karşısına çıkmaya mecburuz. Ve tesettürlü insanlarız. Ben annemin çıkmasını daha uygun buluyorum ama o istemiyor.

Okudunuz mu?  Mahşer günü 7. sınıf insan arşın gölgesinde gölgelenecek?

Yorum: Erkek Misafirlere İkram

arifselim
Senin bu durumunda zaruret söz konusudur. Bunu da en münasip ve edebe uygun bir şekilde yerine getirirsin. İslam, aile ve toplum düzeninin huzur ve refahı için emir ve kurallar koymuştur. Şüphesiz İslamda hayat ve kurtuluş vardır.

Bu kategoride yer alan ANKARA'da yaşayan salih insanlar veli zatlar varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek Misafirlere İkram Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.