Anasayfa
20 Temmuz 2023, 16:54
missa06
Abone

Şakadan boş ol demek

Şakadan boş ol demek

Kayıtsız Üye
Eşim ile evleneli 4ay olmuştu eşim beni kızdırmak için şaka olsun diye üç defa boşol dedi boşol boşol boşol dermişim dedi şimdi nikah var mı yok mu şüphe ediyorum 5 yıllık evliyim

Hocam ben bayan olarak şüphe duyuyorum kocam bana evlendiğimiz ilk aylarda şaka ile boşol boşol boşluk dermişim dedi şimdi 5 yıllık evliyiz ben şaka dedim dedi nikah geçerli mi talak konusu nedir

Okudunuz mu?  Peygamberimiz nasıl oruç tutardı?

Yorum: Şakadan boş ol demek

arifselim
Şaka ile seni boşadım demekle bir talak gider. Çünkü talakın şakası da ciddidir, ciddisi de ciddidir. Ama öyle dermişim demekle talak olmaz. Burda boşadım, boşuyorum veya boşsun gibi söylenmiş olmaz. Yinede bu kelimelerden kaçınmak gerekir.

Okudunuz mu?  LamElif durağı

Yorum: Şakadan boş ol demek

Kayıtsız Üye
Hocam eşim bana boşanma niyeti olmadan boş ol, boş ol, boş olma dedi ama bunu farklı zamanlarda söyledi bana aynı şekilde. Çünki o 3 defa ard arda boş ol deyince boşanılacağını biliyormuş. Şakada olsa o niyetle olmasada boş ol kelimelerini kullandı ama iki kere söylüyor 3. De boş olma diyor. Nikah geçersiz olur mu?

Okudunuz mu?  Ana babaya asiliğin tövbesi var mı

Yorum: Şakadan boş ol demek

arifselim
Nikahın talakın asla şakası olmaz. Bu durumda bir talakınızın gitmesi kesindir. En doğrusu ise eşinle birlikte bir müftülüğe gidin ve birlikte danışarak öyle hareket edin.


Nepprenses
SelamunAleykum kocamla bir konudan dolayı tartıştık bana bir kez boş ol gitsin ozman dedi bende ona sen bir talak verdin zaten dedim ben boşamak niyetiyle söylemedim.boş ol gitsin derken boşanırız anlamında dedim diyor sizce bizim dururmumuz nedir bir talak gitmiş oluyor mu yoksa niyette önemli mi. bir talak gitmişse ne yapmak gerekir.

Okudunuz mu?  Şaban ayında hangi olaylar meydana gelmiştir?

Şaka ile 3 kez boşol demek, 3kez şaka ile boşol demek

Bu kategoride yer alan Müslüman alimlerden kim ampulu buldu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şakadan boş ol demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.