Anasayfa
17 Mart 2023, 0:15
missa08
Abone

Seni istemiyorum demek nikahı düşer mi

Seni istemiyorum demek nikahı düşer mi

Kayıtsız Üye
Hocam karim bana kızgınlıkla artık seni istemiyorum hayatimda dedi nikâhım dusermi


Yorum: Seni istemiyorum demek nikahı düşer mi

arifselim
Kadının dini nikahı boşaması geçerli değildir. Zaten istemiyorum demekle erkek de söylerse dini nikahı bitirmek kastıyla demediği sürece dini nikahı bitmez. Dini nikahın sorumluluğu erkeğe aittir. Kadının sözleri bu konuda geçerli değildir.

Okudunuz mu?  Yağmur suyu ve şifa

Yorum: Seni istemiyorum demek nikahı düşer mi

Kayıtsız Üye
Birkaç yıl önce eşim bana sürekli babanın evine git , boşanalım vb şeyler söylüyordu araştırdım ve bunların kinayeli sözlere girdiğini boşama niyetiyle söylendiğinde boşamış olduğunu öğrendim. Eşime sordum "ben böyle bir şey bilmiyordum. Boşamak niyetinde olsam boşol derdim. Yani boşamayı kastetmedim" dedi. Ben buna inanmakta zorluk çektim. Ve bu talak meselesiyle bayağı kafa yordum. Oda buna takıntılı olduğum için bir gün bana şakayla "seni boşadım" demişti. Ve boşadım boşol lafları şakaylada olsa ciddi kabul edildiği için 2 talakla evliliğimize devam ediyorduk. Geçen gün kavga ettik evden gitti ve içkili bir şekilde geri döndü. Zil zurna sarhoş değildi ama. Daha sonra tekrar tartıştık yanıma sinirle gelip "seni istemiyorum boşanmak istiyorum" diye 3 4 kez üst üste söyledi. Bu kinayeli sözlerle ilgili bilgisi daha öncede olmasına rağmen söyledi. Daha sonra "ne yani boşamayı kastettin sen şuan" dediğimde "yok ben boşanmak istiyorum dedim sadece" dedi. Tüm gece üzerinde durdum defalarca sordum ne kast ettin diye. Bir seferinde evet diye cevap verdi. Daha sonra "yok ben öyle bişey demedim bile seni istemiyorum demedim" dedi.
Yani görünüşte öyle sarhoş değildi ve büyük ciddiyetle seni istemiyorum boşanmak istiyorum dedi bana. "Sonra onu kastetmedim boşol mu dedim ben sana " dedi. Yani ne dediği belli değil işte. Ve çok dindar biri olmadığından boşamayı kastetsede yok onu kastetmedim diyor olabilir.
Ya kafayı yemek üzereyim boşanma konusu konuşulurken seni istemiyorum diyen erkek boşamayı kast etmiş sayılmıyor mu ???
Ve eğer boşamayı kastettiyse ama inkar ediyorsa yalan söylüyorsa boşamadım diye ben günahkar olur muyum ?

Okudunuz mu?  Şafilere Neden Köpek Haramdır

Yorum: Seni istemiyorum demek nikahı düşer mi

mum
< şakayla "seni boşadım" demişti. >
Bir talak hakkınız gitmiş gerisi duruyor.
seni istemiyorum veya boşanalım demekle nikah düşmez


seni istemiyorum demekle nikah düşer mi, seni istemiyorum demek nikahı bozar mı, istemiyorum demekle nikah düşer mi

Bu kategoride yer alan Okul koridorunda Halvet olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seni istemiyorum demek nikahı düşer mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.