Anasayfa
6 Şubat 2023, 14:31
sizden08
Abone

Ezandan sonra okunan dua nedir

Ezandan sonra okunan dua nedir

Mosoko
Hocalarim namaza yeni basladim camide ezan bittikten sonra herkes ellerini acip dua ediyo bu dua nedir yoksa icimizden kndi istedigimiz seyleri mi istiyoruz ve bunu okumanin namazla bir baglantisi var mi saygilar


Yorum: Ezandan sonra okunan dua nedir

#UguR
Ezanın bitiminden sonra Hz. Peygamber’in (s.a.v) öğrettiği ve şefaatine vesile olacağını haber verdiği dua okunur.

Okudunuz mu?  Akrabalık İlişkikeri

Ezan duası: Allahumme Rebbe hazihi’d-da’veti’t-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü’l-mîâd.

Ezandan sonra okunan dua nedir

Anlamı: Allah’ım! Ey bu tam davetin ve kılınacak namazın Rabb’i, Muhammed’e (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver, O’nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır.

Kim ezanı işittiği zaman, Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın Rabbi olan ALLAH’ım Muhammed (s.a.v)’e vesileyi ve fazileti ver. O’nu kendisine va’dettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır, diye dua ederse kıyamet gününde o kimseye şefaatim vacip olur. (Buhari)

Okudunuz mu?  Allah'tan dünyanevi bir şey istemek doğrumudur?

Yorum: Ezandan sonra okunan dua nedir

Kayıtsız Üye
nasihat : ezan okunurken içinizden dua ediniz ve asla konuşmayınız. o dua kesin kabuldür ve aksinide düşünmeyiniz.


namazdan sonra okunacak ezandan sonra okunacak dua, ezandan sonra okunan duva, ezandan sonra okunan dua

Bu kategoride yer alan İki parmak işareti nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezandan sonra okunan dua nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.