Anasayfa
23 Eylül 2022, 12:15
sizden07
Abone

Yalan yere valla demek

Yalan yere valla demek

Rose_love
Selamun Aleykum, ben ergenlik yillarinda yalan vere valla demistim hemde bir kaç kez ama kaç kere oldugunu hatirlamiyorum, sadce bu yaptigim hata elhamdulillah aklıma geldi. Bu durumda ne yapalibilirim? Yemin kefareti odemem lazim mi kaç kere için odemem lazim?

Okudunuz mu?  Namazda otururken ayaklarım ağrıyor

Yorum: Yalan yere valla demek

arifselim
Aleykum selam. VAllahi demekle edilen yemin geçerlidir. Ancak yemin eden, yemine kastetmiş olmalıdır. Dili kayarak yemin eden kişinin yemini geçerli olmaz. Ettiğin yeminlerin sayısını hatırlamıyorsan tahmini olarak hesap ederek yemin kefaretlerini yerine getirmelisin.


Yorum: Yalan yere valla demek

Ekomago35
Soylediginiz her soz yemin olarak gecer kiyamette karsiniza getiririr supheniz olmasin tuvalette yatarken bile ne yaptiginiz yazilir ictiginiz su aldiginiz nefes kitapta yazili kefaret gerektirir muslumana yalan yere saka bile yapilmaz peygamberimiz sav musluman bir kimse kardesine yalan yere konusmamanizi ogutler
Bir kimse saka yapinca hemen yanina gitti niye yalan soyluyorsun neden yalan soyluyorsun diye 3 kez uyarmistir sakin ha

Okudunuz mu?  Hatim yaparken bir sureyi yarıda bırakmak olur mu ?

valla ne demek, valla demenin kefareti, VAllah demek

Bu kategoride yer alan Abim isyankar şükretmez başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yalan yere valla demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.