Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
missa0
Abone

Boşanılan Eşle Tekrar Barışmak

Boşanılan Eşle Tekrar Barışmak

haticekubra
Boşanılan Eşle Tekrar Barışabilir mi? Dini nikahla boşanan eşle tekrar evlenilir mi ?


Cevap: Boşanılan Eşle Tekrar Barışmak

musab
3 talakla boşama olmuşsa kadının 3 ay boşanma iddeti beklemesi ve başka biriyle evlenmesi gerekir.bu evlilik gerçek olmalıdır.zifafa girilmelidir.sonra kadın boşandıktan sonra eski eşine dönebilir.

Okudunuz mu?  İslamda Aşılama yöntemiyle, tüp bebek yapmak caizmidir günahmıdır nedir?

Zina

Kayıtsız Üye
Merhaba ben 34yaşında 3 çocuk babasıyım Benim eşim bundan 5ay önce beklenmedik bir anda ayrılmak istedi sırf ona uygun olmayan bir iş yerinde çalışmasına müsade etmedim diye o da çalışıp kendime hayat kuracağım diyerek ayrıldı bundan önce ise güzel hayatımız vardı arda bir tartışıyorduk ve boşandıktan sonra çalıştığı iş yerinde ona evli çocuklu bir hayvan yaklaşıyor ve bişekilde kadını kandırıp yatağa atıyor bu arada eşim ayrıldıktan sonra madde kullanmaya başlamıştı aşırı derecede ve başkaları tarafından düşürülüp pazarlamak isteniliyordu ve ben bütün bunları duyduktan sonra ailesine gidip kızınıza sahip çıkın diye uyardım onlar bırak isterse faişe olsun söyleyip arkalarını döndüler ben dayanamayıp onu sokaktan alıp psikiyatriye götürdüm onu madde ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bilhassa Allah rızası için onu bu hayata kazandırmak için şu anda iyi benim yanımda aslında kendisi kötü bir insan değil bunların hiçbirini de yapmaz birbirimizi seviyorduk ama nasıl olduysa anlamadık bende hep çelişki içerisindeyim benim yanımda olması ne kadar doğru bilmiyorum ailem önce haklı olaraktan kabullenmedi ama şimdi otur çocuklarının yanında ve senin sözünden çıkmasın diye söylediler bunun hakkında bilgi almak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Dargınlık Ve Barış Duası

Yorum: Boşanılan Eşle Tekrar Barışmak

arifselim
Merhaba. Nikah açısından eğer boşanma 3 talakla olmamışsa onunla yeniden nikah kıymanda ve yaşamanda bir sakınca yoktur. Diğer açıdan ise eğer onu bir bataklıktan kurtarmış isen inşaAllah sana Allah iki kat sevap ihsan edecektir. Bu herkesin yapamayacağı ağır bir iştir. Allah yardımcınız olsun ve yuvanıza huzurlar ihsan eylesin.

Okudunuz mu?  Dünyada melek var mıdır

rüyada ayrıldığım eşimle barışmak, rüyada boşandığı eşiyle barışmak, rüyada eski eşle barışmak

Bu kategoride yer alan Bildiğim bilmediğim bütün hakkımı helal ettim diyen bütün haklarını etmiş sayılırmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boşanılan Eşle Tekrar Barışmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.