Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:54
missa4
Abone

Geçmişte yaşadıklarımdan pişmanım eşime söylemeli miyim

Geçmişte yaşadıklarımdan pişmanım eşime söylemeli miyim

misafir_2
Selâmün Aleyküm. Bu konuya benzer bir çok şey yazılmış ve yorum yapılmış ama yinede sormak danışmak istiyorum. Geçmişimde hatalar yaptım çok pişmanım. Eşime nişanlılık dönemimizde geçmişim hakkında soru sorunca geçmişimde sevgilim olduğunu söyledim cinsel birliktelik yaşamamıştım ama yanında bile vakit geçirmem zinaydı.. Geçmişimde sevgilim olduğunu söyledim ama elimi tutmadı dedim. Gizli tutmak istedim ama pişmanım bu saatten sonrada itiraf edersem hoş karşılanmayacak biliyorum. Tövbe ettim Allah’ım inşAllah günahlarımı affetmiştir. Bu durumu bildirmeli miyim eşime yoksa irdelememeliyim Allah’la benim aramda mı kalmalı ?

Okudunuz mu?  Farz namazlardan sonraki tesbihat kaza namazından sonrada gereklimi?

Yorum: Geçmişte yaşadıklarımdan pişmanım eşime söylemeli miyim

arifselim
Aleykum selam. Artık bu eski yaşadıklarını eşin dahil hiç kimseye anlatma. Tövbe istiğfar et ve bir ömür boyunca bu tövbene sadık ol. Gerçekten pişman olan ve samimi tövbe eden kullarını Allah bağışlar ve günahlarını örter.

Okudunuz mu?  Yetimin duası kabul olur mu?

Zinayı ilerdeki eşime söylemeli miyim?

Kayıtsız Üye
Merhaba ben 19 yaşındayım. 2012 yılında bir erkek arkadaşım oldu ve ben onunla bir çok kez zinada bulundum. Geçen yıllarda ayrıldık ve ben yaptıklarımdan çok pişman oldum 3 aydır namaza başladım tövbe ettim hatta kapanmayı düşünüyorum. Fakat benim çok merak ettiğim bir konu var. Ben ilerde evleneceğim insana oturup her şeyi anlatmalı mıyım? Eğer anlatmayacaksam bu durumu ondan ne şekilde saklayabilirim? Gözle bile görülebilecek şekilde her şey belli ve ben çok pişmanım nolur yardım edin

Okudunuz mu?  Resmi nikahı olan ama imam nikahı yoksa zina olur mu

Yorum: Zinayı ilerdeki eşime söylemeli miyim?

vel Fecr
< Merhaba ben 19 yaşındayım. 2012 yılında bir erkek arkadaşım oldu ve ben onunla bir çok kez zinada bulundum. Geçen yıllarda ayrıldık ve ben yaptıklarımdan çok pişman oldum 3 aydır namaza başladım tövbe ettim hatta kapanmayı düşünüyorum. Fakat benim çok merak ettiğim bir konu var. Ben ilerde evleneceğim insana oturup her şeyi anlatmalı mıyım? Eğer anlatmayacaksam bu durumu ondan ne şekilde saklayabilirim? Gözle bile görülebilecek şekilde her şey belli ve ben çok pişmanım nolur yardım edin >
evleneceğin adamın günahına girmemek için söylemen lazım. senin tevbe edip değiştiğine inanacak ve kaldıracak birini bulman gerekiyor.
evlenipte ayrılmak inan daha zor olur. en iyisi en başından söylemek. ama sadece evleneceğin kişiye söylemelisin.

Okudunuz mu?  İmamlık yapacağım arapça nasıl niyet edebilirim?

bu yüzden evlenmiyeceklerse ‘de evlenmesinler. sen ne güzel rabbine dönmüşsün Allah günahlarını affetsin. bağışlayacak olan o’dur. imanında ve amelinde sabır gösteresin inş. hasbunAllah ve ni’mel vekil.


Kayıtsız Üye
Kardeşim öncelikle hidayete ermen çok güzel ve önemli bir şey bu gunahlarindan yana tovbe et Rabbine dön mutlaka seni seven sana sahip cikacak birilerini Allah karsina cikaracaktir pisman olman çok özel ve güzel bir şey bu yuzden üzülme ve tövbe istigfar et sürekli

Okudunuz mu?  Belalardan korunma duası

mum
< ilerde evleneceğim insana oturup her şeyi anlatmalı mıyım? >
Allah hidayetini daim etsin.
Kardeş seninle evlenecek kişiye dul olduğunu söylemen gerekir yoksa aldatma sayılır ki bu büyük günahlardandır

Bu kategoride yer alan Miraca inanmayan dinden çıkar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geçmişte yaşadıklarımdan pişmanım eşime söylemeli miyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.