Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:20
missa3
Abone

Sürekli cenabetim diye düşünüyorum

Sürekli cenabetim diye düşünüyorum

Kayıtsız Üye
SELAMUN ALEYKÜM.
Hocam merhaba. Biraz uzun bir yazı olacak kusra bakmayın lütfen.
Ben daha önce gusül abdesti konusunda çok vesveseliydim. Ya su gitmediyse diyerek çok vakit geçiriyordum. YÜCE ALLAH’a şükürler olsun ki bu vesvesem sizin sitenizdeki cevapları okuyarak geçti.
Ancak yeni bir vesvesem başladı. Kendimi her an cünüp gibi hissediyorum. Çok affedersiniz gün içinde şehvetli şeyler düşündüğümde beyaz, açık veya koyu sarı renkte akıntım oluyor. Bazen düşünmesem bile bu renklerde akıntım oluyor ve ben bu meni mi değil mi anlamadığım için sürekli cenabetim diye düşünüyorum. Hocam öncelikle bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Bir sorum daha var hocam. Bugün adetimin bittiğini ve yine vesveselerimden dolayı cenabet olduğumu düşündüğüm için sabah gusül abdesti aldım. Banyodan çıktığımda koyu sarı-kahverengi renkte akıntı olduğunu gördüm ve hemen tekrar gusül abdesti aldım. Saatlerdir iyiydim. Ancak az önce şehvetli şeyler düşündüm ve yine koyu sarı-açık kahverengi renkte akıntı geldi, içinde çok az kırmızılık da vardı. Bunlar şeytanın oyunları, gelen ya mezidir ya adetim tam olarak bitmedi diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Ancak sürekli cenabetim diye düşünmekten de kendimi alamıyorum.
Hocam lütfen cevap verin, ben şu an cünüp müyüm, gusül abdesti almama gerek var mı? YÜCE ALLAH RAZI OLSUN.

Okudunuz mu?  Büyüden korunmak için Muska takmak

Yorum: Sürekli cenabetim diye düşünüyorum

arifselim
Aleykum selam. Bu düşüncelerinin tamamı vesvesedir. Gelen akıntılardan cünüp olabilmek için orgazm olma şartı vardır. Bu durumda öyle kolay bir şekilde olmaz. Bu akıntılar sadece namaz abdestini bozar. Adet konusunda ise, adet süren eğer dolmuşsa artık gelen o akıntılar özür hükmünde olur ve tekrar gusül almana gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü duası ve anlamı diyanet

Yorum: Sürekli cenabetim diye düşünüyorum

Kayıtsız Üye
YÜCE ALLAH RAZI OLSUN.
İçimi ferahlattınız hocam. Hayırlı geceler.

Bu kategoride yer alan Mezar yönünün kıbleye bakması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sürekli cenabetim diye düşünüyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.