Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:20
missa3
Abone

Allah niye var biz niye varız

Allah niye var biz niye varız

Kayıtsız Üye
Aklıma takılan bir soru var eyerki cevaplarsanız çok makbule geçer bu sorumla belki birkaç kişinin kafası karışabilir çünkü benim kafam fazlasıyla karışık sorum şu ki ALLAH NİYE VAR BİZ NİYE VARIZ EVREN DENEN ŞEY DENEN ŞEY NİYE VAR NİYE NEFES ALIYORUZ KAİNAT NİYE VAR açıklayıcı bir şekilde cevaplamanız ümidiyle ALLAHA EMANET

Okudunuz mu?  2. akabe biatı kaç kişiydi

Yorum: Allah niye var biz niye varız

arifselim
Bütün kainatta var olan şeyleri yaratan Allah’tır. Allah’ın varlığı şüphe kabul etmez bir gerçektir. O alemlerin tek ilahıdır. İnsanları ve cinleri ibadet etmeleri ile onu tanımaları ve cennetine almak için yaratmıştır. Cennetinden yüz çevirenleri ise cehenneme atacağını bildirmiştir. Bu hayattaki süremiz bellidir ve geçicidir asıl olan ise ölümümüzle birlikte başlayacak olan sonsuz hayattır.

Okudunuz mu?  Evli olan akrabam beni seviyor bana aşık

Yorum: Allah niye var biz niye varız

Kaptan
Öncelikle Allah’ın bütün alemi Hz. Muhammed hürmetine yarattığını unutmayalım. Öteki taraftan bizde melekler gibi Allah’a ibadet etmek için yaratıldık ama onlardan tek farkımız düşünebilme kabiliyetimizin olması. Allah kendisini tanıtmak içinde bizi yaratmıştır. Bir hadis-i kutside yüce Allah: Ben gizli bir hazine idim, bilinmek ve tanınmak istedim mahlûkatı yarattım." der.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde elfazı küfür durumunda ne yapılmalı?

Yani kısaca bütün bu yaratılmaların sebebi Allah’ın kendisini tanıtmak istemesi. Çünkü eser, ustasını daha iyi tanıtır.

Ha bide şöyle düşünün; Ha Allah tek başına, hiçbir şey yaratmadan sonsuza kadar varolmuş, ha bizi yaratıp biz cennet veya cehenneme gittiğimizde sonsuza kadar varolmuş bence aynı şey. Her iki taraftan da bakacak olursak Allah sonsuza kadar varolmuş olucak. Bizi yaratmayı seçtiği içinde bizde sonsuza kadar varolucaz.

Bu kategoride yer alan Karım evi terk etti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah niye var biz niye varız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.