Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
missa02
Abone

Erkeklerin pantolon giymesi

Erkeklerin pantolon giymesi

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum öncellikle işlediğim günahı teşhir etme ve cazip hala getirme gibi bir amacım yok uzak durun , ALLAH affetsin doğru yola girmem için açık konuşmam lazım. Erkeğim Pantalon giyiyorum. Pantalonum bol olduğunu düşünüyorum bir üstü belimden düşüyor kemer olmasına rağmen fakat içim rahat değil yürürken otururken vs. Pantalon gerildiği için bacaklarım belli oluyor. Şalvar giymeyi düşünüyorum dua edin inşAllah giyerim fakat yine belli olucak sokakta 3 tane adamın girebileceği şalvarlari giyen var fakat ben okula gittiğim için bunu giyemem. Ne yapmam lazım şu kardeşinize yardım edin

Okudunuz mu?  Büyüklere saygı hadisleri

Yorum: Erkeklerin pantolon giymesi

arifselim
Aleykum selam. Pantolonun dinimizde, adet ve kültürümüzde olmadığı açıktır. Ancak günümüzde artık pantolon bir gayri müslim giyimi olarak da kabul edilmemiştir. İslam aslında giyim için sınırlar koymuş ama isim koymamıştır. Örneğin ne pantolon nede şalvar olmayan yani yeterince bol, rahat ve dinimize de uygun olan bir seçim yapabilirsin.

Okudunuz mu?  Hayvanlar cennete girecek mi?

Yorum: Erkeklerin pantolon giymesi

Kayıtsız Üye
kardes arifinde dediği gibi sakıncası yok erkek için

şimdi peyagamberimiz zamanında sahabe diz ile göbek kısmı kapalı gezebiliyordu.yani açik olan yerler vardı.demekki şortta caiz belli ölçüde.yani tam emin değilim ama öyle diye biliyorum.bilen varsa yazabilir.

Okudunuz mu?  Duaya el açmak farz mıdır ?

Yorum: Erkeklerin pantolon giymesi

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim ALLAH razı olsun


MertK
Peki şort giymek ve insanların içine çıkmak caizmi (Dizine kadar açık olanlardan bahsediyorum) Çünkü burda artık havalar sıcak oldu herkes kısa şeyler giyiyor… Elimden geldiğince bakmamaya çalısıyorum, ama bazen yanlışlıkla görüyorum… Bu günahmı?

Okudunuz mu?  Müslüman olmayana selam vermek dinimizce caiz midir?

Ve cevabinizi bekliyorum

Bu kategoride yer alan Cami imamına uymak istemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkeklerin pantolon giymesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.