Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden8
Abone

Hırsızlık amaçlı oyun oynamak caiz midir ? kul hakkına girer mi ?

Hırsızlık amaçlı oyun oynamak caiz midir ? kul hakkına girer mi ?

Destroy62
bilgisayar oyunlarındaki hırsızlık amaçlı oyunlar caiz midir ? yani bir oyun oynuyorsunuz ama oyundaki amaç hırsızlık başka kişinin oyundaki eşyasını çalmak caiz midir ? gerçek malı değil sanal.


Yorum: Hırsızlık amaçlı oyun oynamak caiz midir ? kul hakkına girer mi ?

arifselim
Bu oyunlar haram olmasa da iyi ve doğru şeyler olmadığı çok açıktır. Eğer dikkat edeceksen bu tür oyunlardan uzak durman gerekir. Sanal ortam ve oyunlar elbette gerçekle aynı gibi olmasa da tıpkı gerçekmiş gibi önemsemek ve dikkatli olmak çok önemlidir.

Okudunuz mu?  Uzanırken kulaklıkta kuranı kerim dinlemek caiz midir

Yorum: Hırsızlık amaçlı oyun oynamak caiz midir ? kul hakkına girer mi ?

HamdiSonmez
Eğer çaldığın mal gerçek para ile hesaba geçirilip satın alınıyorsa tabiki haramdır. Örneğin Steam’da envantere bir silah eklemek için ne lazım? hesaba para yüklemek lazım para yükleyip o silahı alıyorsun, aldıktan sonra onu birisi çalıyor sence haram değilde nedir?

Bu kategoride yer alan Kaç yemin bozduğumu unuttum. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hırsızlık amaçlı oyun oynamak caiz midir ? kul hakkına girer mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.