Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:20
missa3
Abone

Sürekli aklıma şirke düşme korkusu var

Sürekli aklıma şirke düşme korkusu var

Kayıtsız Üye
Allah (c.c.) bir tek ilahtır. Allahtan başka ilah yoktur.Bizi rızıklandırıp koruyan gözeten yanlız Allah’tır ve Allah Kaim ve Daim olandır. Ama dua ederken sürekli aklıma Allahtan başkalarının resmi geliyor ve sanki onlara kulluk ediyormusum gibi geliyor. Allah dediğimde sanki Allah zannederek baskasina kulluk veya Allah’a degilde kendi aklimda zannettigim veya hayalini kurdugum birini Allah yerine koyarak ibadet ediyormusum hissi geliyor ve sanki Allahı kaybetmisim gibi (haşa) Allah dedigimde sanki baskasına sesleniyorum gibi geliyor. Sürekli Allahtan başkasına kulluk etmis olmamak için tevbe ediyorum ancak oyle ki artik tovbeyi ke ediyorum diye düşünuyorum. Allah lafzının tek sahibi vardır oda hz. Muhammedin rabbi Allahtır. diyorum ancak sanki haşa her Allah dediğimde farklı farklı birilerine sesleniyorum gibi geliyor. ve sanki haşa Allahtan baskasi nasip edebilirmiş gibi her iyi olay oldugunda Haşa başka birşeylere baglamaya calisilip kalbimin onlara meylettirilmesinden korkuyorum ve eğer kalbim farkinda olmadan meyl edip şirke dusmus olmaktan korkuyorum lütfen yardım edin dua ibadet edemez oldum

Okudunuz mu?  Yaptığım zina mı hülle mi?

Yorum: Sürekli aklıma şirke düşme korkusu var

arifselim
Bütün bu anlattıklarının hepsi vesvesedir. Aslında sana hiç bir günahı ve zararı yoktur. Burda yaptığın hata, bu düşünceleri sadece önemsemektir. Bırak aklına gelirse gelsin, bunlar nasıl olsa şeytanın işidir ve seninle bir ilgisi yoktur. Aklına gelmemesi için kendini zorlama ve sen ibadetlerine ve işlerine bak. Ancak öyle davranırsan kısa sürede geçecektir.

Bu kategoride yer alan Eüzü besmele çekerken takılyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sürekli aklıma şirke düşme korkusu var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.