Anasayfa
4 Nisan 2023, 21:13
sizden96
Abone

Küfre rıza hangi durumda olur

Küfre rıza hangi durumda olur

Dava Uğruna
Küfre rıza tam olarak hangi durumlarda olur, rıza sayılmaması için en azından ne yapmalıyız? Örneğin: uzaktaki birinin küfrüne kulak misafiri olursak ona bir şey demelimiyiz ya da inançsız olduğunu bildiğimiz biri için "Ne de olsa inançsız anlatsam da inanmaz." deyip onu duymazdan gelebilir miyiz ya da küfür işleyenle samimi olmadan o yokmuş gibi davranmak sadece sorduğu sorulara cevap vermek yeterli mi? Son olarak sınıf bir meclis sayılır mı yani derste veya tenefüste küfür işleyeni uyarmak veya sınıfı terk etmek şart mı ve hocalar da kasten ya da bilmeyerek küfür işliyorlar uyarırsam saçma sapan konuşurlar ve kimse (hiçbir öğrenci) bana destek çıkmaz öyle durumlarda ne yapılmalı. Her ihtimali ayrı ayrı cevaplandırırsanız çok iyi olur çünkü cevapları tam olarak hiçbir yerde bulamadım şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Görücü Usulü Evliliğin Eksi Yönleri Yok mu?

Yorum: Küfre rıza hangi durumda olur

google
küfre rıza küfürdür kaidesi

Bu söz, küfür olan bir iş yapıldığında veya söz söylendiğinde engel olmamakla birlikte hoşuna gitmek ve razı olmak anlamında söylenmiştir.


Yorum: Küfre rıza hangi durumda olur

Dava Uğruna
Yani engel olmazsan ama kalben rahatsız olursan (hoşuna gitmezse) sorun olmaz mı?

Okudunuz mu?  Özür Sahibi

Yorum: Küfre rıza hangi durumda olur

imam
kalp ile buğz etmek hadisi

Kalben buğzetmek ne demektir?

Peygamberimiz (asm) bir hadislerinde şöyle buyurur: Bir kötülük gördüğünüz zaman elle düzeltin. Buna gücü yetmezse dilinizle düzeltmeye çalışsın. Buna da gücü yetmezse kalben buğzedin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir.
İslâm bilginleri hadisinin izahını yaparken Peygamberimizin toplumun her sınıfına hitap ettiğini dikkatlerimize sunarlar. Hadisi de buna göre izah ederler. Bu durumda elle düzeltmek devletin, askerin ve polisin vazifesidir. Dille düzeltmek eğitimle, öğretmen ve din adamlarının görevidir. Kalben buğz etmek de avâm halkın vazifesidir demişlerdir.

Okudunuz mu?  Namaz Kılma İsteği ?

Dava Uğruna
Allah razı olsun. Kafama takılmıştı kaç gündür.


Dava Uğruna
Son bir şey sorayım da aklıma takılmasın. Sonuç olarak küfrü hoş bulmuyorsak ya da küfür işleyen kişi için sevinmiyorsak sorun olmaz mı?


imam
< küfrü hoş bulmuyorsak ya da küfür işleyen kişi için sevinmiyorsak sorun olmaz mı? >
Bu nasıl sorudur anlamadım
Hiç bir müslüman küfürden hoşlanmaz ve razı olmaz siz vesvese yapıyorsunuz

Okudunuz mu?  Ramazan orucuna toptan niyet edilebilir mi?

Dava Uğruna
Tamam ona bir şey dediğim yok da ben onu sormadım ki ben dedim kalben rahatsız olursak (hoşlanmazsak) ama bir şey yapmazsak doğru bir şey yapmış olurmuyuz. Bu arada kusura bakma çok uzattım rahatsız ettim son olarak buna çok kısa cevap verirsen sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Hakkını Helal Et.

Okudunuz mu?  Diyanet Yeterlilik Belgesi Mülakatları Sözlü ve Uygulamalı Sınav soruları

alay edenlerle oturmak, ateist arkadaş, küfür uyarmak

Bu kategoride yer alan Dudak kabuğunu yutmak kefaret gerektirimi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfre rıza hangi durumda olur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.