Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:20
missa3
Abone

Sadaka adak yerine geçer mi

Sadaka adak yerine geçer mi

Kayıtsız Üye
İyi günler. Ben bir kaç sene önce üniversite sınavına hazırlanırken "sınavda sıralamam kaç gelirse o sıralamayı 5.000 den çkkartacağım ve o kadar parayı bağışlayacağım" demiştim. Dün kitaplara bakarken bazı adakların sahih olmadığını gördüm. Bu adak sahih midir? Adak adadıktan sonra verdiğim sadakalar (adak diye niyet etmemiştim) adak yerine geçer mi? Cevaplarsanız sevinirim 🙂

Okudunuz mu?  Samimiyet; Yüreklerin konuştuğu bir dildir. Çoğunun Yüreği Yetmez ne demek ıstenıyor

Yorum: Sadaka adak yerine geçer mi

Kaptan
Bu adak sahihtir. Adak diye niyet etmediğin şeyler adak yerine geçmez. Adağın hakkı ayrı, diğer yaptıkların ayrı. Mesela kurban adağın varsa kurban bayramı geldiğinde keseceğin kurban adak yerine geçmez. 2 tane kurban alıp birini bayram için birini adak için kesmen gerek. Senin verdiğin sadaka örneğide bunun gibi. Yani niyet etmediysen o sadakalar sadece hayır sadakasıdır. Adak yerine geçmez.

Okudunuz mu?  Ders çalışmak mı yoksa namaz mı nefis ve şeytanın vesvesesine gine aldanmamak gereklidir

Yorum: Sadaka adak yerine geçer mi

Şem’a
Yaptığın bu iş adak geçerlidir ve söz verdiğin şekilde çıkarman farzdır.
adak niyetiyle vermediğin hiç bir sadaka adak yerine geçmez

Bu kategoride yer alan Hz.Ömer'in adaletle ilgili yaşanmış öyküleri verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sadaka adak yerine geçer mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.