Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden96
Abone

Yalancı şahitlik yapmak

Yalancı şahitlik yapmak

Sonerady
Diyelim bir aşcı işten kovuluyor ve bu kovulmasının sebebiyle bu iş yerine dava acıyor. Bu aşcı yaninda calışan bulaşikcıyı kendisine mahkemede yanında çalışan olarak şahit olarak mahkemede şahit olmasini istiyor.Bu şahit gercekten o kisinin yaninda çalışan bir bulaşikcı ve bu kisinin yaninda calıstıgına dair şahitlikte bulunuyor.Fakat kovuldugu gun orada deildi bu bulasikci.Gerek ise gec kalmis olsun gerek o gun izinli olsun. ama gercekten de aşcıyı kovdu bu mekan sahipleri.Ve bu bulaşikci şahit de avukatın uyarmasiyla o gun aşçının kovuldugunu ve kovuldugu günde kendisinin de orada olduğuna dair hakime ifade veriyor. Şimdi bu yalancı sahitlige girer mi.Cunkü bu cocuk gercekten o isyerin de calisiyordu ve çalısan olarak şahit olmuştu aşcıya.Sadece bir ifadesinde yalanda bulunuyor.Sizce bu yalancı sahitlige girer mi ? Yoksa sadece yalan soylemeye mi girer ? Dedigim gibi cocuk gercekten aşcınin şahidi.Yani gercekten de yaninda calisiyordu ve ona yaninda calistigina dair sahit de bulunmus.Sahitligi gercek yani.Burdaki durum yalancı sahitligemi giriyor yoksa yalan ifadeye mi ?

Okudunuz mu?  Duam kabul olmayacağına çok korkuyorum. her gün üzgünüm ağlamam geliyor

Lütfen cevaplar mısınız ?


Yorum: Yalancı şahitlik yapmak

imam
< o gun aşçının kovuldugunu ve kovuldugu günde kendisinin de orada olduğuna dair hakime ifade veriyor. Şimdi bu yalancı sahitlige girer mi. >
Yalancı şahitlik, görmediğine GÖRDÜM demesidir. Bu kişi de aynen öyle yapmış. görmeden nasıl gördüm der bu en büyük zulümdür hem kendisine hem aşçıya hem de iş sahiplerine.
Bir an önce ifadesini değiştirsin ve yalancı olarak Allahın huzuruna çıkmasın.

Okudunuz mu?  Riya mıdır yoksa sevap mı

Yorum: Yalancı şahitlik yapmak

Sonerady
Peki Bu kişi yalancı sahitlik yaptiginin farkina varmis ve dava sahibiyle birlikte dava ettigi patronundan kazandigi tazminati almamissa.Yani yalanci sahitlik yapiyor ama sonra bunun gunah oldugunun farkina variyorlar ve aşcı da şahit de tazminattan kazandigi bedeli bu gunahtan dolayı almıyorlar.

Okudunuz mu?  Çıplak ayakla namaz kılınır mı?

Dava oyle sonuçsuz kaliyor yani.Iki taraf da ne bir şey elde ediyir ne de bir şey kaybediyot.Bu yalancı şahitligin gunahını Allah affeder mi ve dava edilen kisiden herhangi bir tazminat dahi alinmadan kul hakkina girilir mi sizce ?

Bu kategoride yer alan Gusul abdesti sırasında burnumdaki kan başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yalancı şahitlik yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.