Anasayfa
17 Haziran 2022, 12:21
sizden91
Abone

Zina yapmış bir erkek zina yapmamış bir kadınla evlenirse nikahı kabul olmaz mı?

Zina yapmış bir erkek zina yapmamış bir kadınla evlenirse nikahı kabul olmaz mı?

Yakup17
28 yaşındayım. 10 ay önce evlendim. Evlenmeden önce 2 kez zina yaptım. Evlendikten sonra çok pişman oldum tövbe ettim. Eşim daha önce hiç ilişki yaşamamış. Nur suresinin 3. ayeti şöyle < "Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır." >
Ben de evlendikten sonra defalarca tövbe ettim. Çok pişmanım. 3 ay sonra çocuğum olacak. Nikahım geçersiz sayılır mı? Ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanın yemeğı yenirmi

28 yaşındayım. Evlenmeden önce 2 kez zina yaptım. Hiç zina yapmamış biriyle evlendim. Evlenmeden önce tövbe etmem gerekiyordu ama evlendikten sonra defalarca tövbe ettim. Çok pişmanım. Nur suresinin 3. ayeti şöyle < "Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır." >
Böyle olduğunu bilseydim evlenmeden önce tövbe ederdim. Ama evlendikten sonra çok tövbe ettim. Yakında çocuğum olacak. Nikahım geçersiz mi? Lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Babaannem'den Para İstiyorum Veriyor, Bu Günah Haram Mı?

Yorum: Zina yapmış bir erkek zina yapmamış bir kadınla evlenirse nikahı kabul olmaz mı?

imam
< Nikahım geçersiz sayılır mı? Ne yapmalıyım? >
Ayette zina eden kişi, zina etmeyenle evlenemez diyor ama TÖVBE EDENLER HARİÇTİR.
Evlenmeden önce pişmanlık durmanız yeterlidir, Nikahın geçerlidir, Allah zina afetinden korusun

Okudunuz mu?  Gerçekleşmeyen olayı kendi kendine konuşmak gıybetmidir?vesvese mi?helalik alınabilir mi?

eşim evlenmeden önce zina yapmış

Bu kategoride yer alan Amcamı sevmiyorum günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina yapmış bir erkek zina yapmamış bir kadınla evlenirse nikahı kabul olmaz mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.