Anasayfa
7 Eylül 2022, 11:02
sizden91
Abone

Türk askeri ölürken gerçekten şehit olur mu ?

Türk askeri ölürken gerçekten şehit olur mu ?

Sonerady
Merhaba mumsema ahalisi.Allah da şahittir yazdiklarimda herhangi bir art niyet yoktur. Sadece kendi fikrimi ve size yönelttiğim soruyu yazacağım ve yanıtlarinızı bekliyorum.

Şimdi Kur’an’da şehitlik kavramı ve hadislerdeki şehitlik kavramlarinı hepimiz hemen hemen biliyoruz.

Ayette de geçtigi gibi "Allah yolunda öldürülenlere de ölüler demeyiniz, çunkü onlar diridirler" buyuruyor Allah (c.c).

Bir yazar kendi blogunda aşağıda şu satırları yazmiş ve bana soracak olursanız söyledikleri harfiyen ve tamamiyle doğrudur.Yalvarırım arkadaşlar vatan bizimdir askerler bizimdir ama lütfen şehittir diye birbirimizi kandirmayalım.Tabi ki Gaybı Allah en iyi bilendir.

Okudunuz mu?  Çocuklar arasında adil davranmayan anne ve anne hakkı hakkında soru

" Bir insanın şehid olabilmesi için o kişinin başta Mü’min olup İslâm’ın râyesi altında Allâh’ın dinini hâkim kılması uğruna canını Âlemlerin Rabbi olan Allâh-u Teâlâ’ya fedâ etmesi gerekir. Gayesi Allah olmayan siyasî çatışmaların neticesinde öldürülenlerin haksızlığa uğramaları durumunda ise düşmana mutlak sûretle karşılık verilmelidir. Kavgasında haklı olsa bile zulme uğradıktan sonra öldürülen herkes şehid değildir. Bir Mü’min, Dar’ul İslâm’ın nüfuzu, hâmiyeti ve hâkimiyeti için savaşırken ölüyorsa, o kişiye şehid denir"

Okudunuz mu?  Karşıma çıkan insanlar imtihanım mı

"
Adı ne olursa olsun, Faşizm, Kemalizm, Şovenizm, Nazizm ve Komünizm akımlarının hiç biri Kur’ân’da zikir edilmemektedir. İmanın üçüncü şarttı ise kitaplara imandır. Bir Müslüman eğer ki Kur’ân’a iman ediyorsa Kur’ân-i bir yönetim biçiminin dışında kalan hiçbir siyasî ideolojiyi destekleme hakkına sahip değildir. Yine eğer ki bir Müslüman Kur’ân’a iman ettikten sonra Kur’ân’ın herhangi bir ayetini inkâr ederse o kişi artık apaçık kâfir olmuştur."

Yani bir asker şehit olmak için kendi yönetimi tamamen Allah’ın kanunlarina (şeriat ) göre yüruten bir ülkenin uğruna savaşmakla şehit olur İnşAllah.Ama bizim askerler nasıl bir devlet uğruna savaşıyorlar "Laik".
——————————-
Uhud savaşı esnasındaki Kuzman’ın olayı buna açık bir örnektir.
Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’e ondan bahsedildiğinde Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem:
"O cehennem ehlindendir." demiştir.

Okudunuz mu?  Passiflora içmek caiz mi ?

Uhud günü olduğu zaman Kuzman şiddetli bir şekilde Kureyş müşrikleri ile savaşmış ve onlardan yedi sekiz kişiyi öldürmüştü. Fakat sonra ağır bir yara aldı ve evine taşında.

Müslümanlardan bir kısmı ona:
"Ey Kuzman! VAllahi bugün sen çok iyi savaştın, sana müjdeler olsun" dediklerinde o:
"Ne ile müjdeleniyorum? VAllahi ancak kavmimin şerefi için savaştım. Şayet bu anlattığınız için olsaydı savaşmazdım" dedi. Bir müddet sonra yarası şiddetlenince de bir ok ile kendisini öldürdü.

Okudunuz mu?  Cafer bin ebu talib

İslam’ı hakim kılmak dışında herhangi bir toprak parçası için veya herhangi bir kavmin şerefini yüceltmek için savaşmak Allah yolunda olamayacağı gibi bu yolda ölen kişi de asla şehit olamaz.


Yorum: Türk askeri olürken gerçekten şehit olur mu ?

imam
Ben mü’minim ve ibadetlerimi asla ihmal etmiyorum
Türkiyede yaşıyorum, 20 yaşına geldim beni askere çağırdılar gittim ve devlet aleyhinde çalışan kökü dışarıda örgütlerle çatışmaya girdik ve öldüm benim durumum nedir?

Okudunuz mu?  Gayrimüslim birinin islam dinine girmek istemesi

Sonerady cevap bekliyorum


Yorum: Türk askeri ölürken gerçekten şehit olur mu ?

Nicksiz
Sonerady bu Türkiye için geçerli değildir Türkiye için savaşan birisi şehid olmaz çünkü iş haram olduktan sonra niyet önemli değildir, Türkiye, afedersiniz fuhuşa,kumara, hatta ŞİRKE razı olan bir devlettir, neymiş hükümet şeriatı getirecekmişmiş de fakat şimdi getirirse darbe çıkarmışmış ta o yüzden bu devletin arkasındalarmış, eğer o adam gerçekten şeriatı getirecekse küfre razı olmasın o zaman şimdi getirsin bir müslüman Allahtan başka kimseden korkmamalıdır?? Allah’ın tanklara ihtiyacı yok, Allah’ın Atom bombasına ihtiyacı yok, nükleer silahlara ihtiyacı yok, Allah nasıl ki ebrehe’nin koca ordusunu bir kuş sürüsüyle yıktıysa şeriat geldiğinde ortaya çıkacak olan darbe güçlerini de engelleyebilir. Bakın Allah bu devlete bu devlet laik, tağut bir devlet iken bu kadar nimet veriyor, düşün bir bakalım hükümet bu yaptıklarından tövbe edip, "Allahım bize yardım et darbe güçlerinin bizi indirmesine izin verme" diye gece gündüz dua etse Allah bilir daha Allah ne kadar nimet verecek?

Okudunuz mu?  Yuvam yıkılmak üzere yardım edin

Yorum: Türk askeri ölürken gerçekten şehit olur mu ?

Sonerady
Aynen öyle kardeşim.Söylediklerine kesinlikle katılıyorum.


Sonerady
Hocam şöyle söyleyeyim ben sana.Tamam düşmanlar kökü dışarıya bakan düsmanlar olabilir ayrıca arkalarında işlenen mekanizma bizim ülkeyle aynı meka izmaya sahip.Mesela onlar bizim düsman gruplara silah destegi vs.veriyorlar.E biz napiyoruz NATO dan destek.İsraille anlaşma vs.bunları geçiyorum bile.Bir de şunu soyliyeyim ben sana hocam aslere giderken "kurtun dişine kan değdi" deyip de elinde bozkurt işareti yaparak savaşıp da ölenler var bana söyler misin şimdi bu adam ırkı,milleti,cumhuriyeti,demokrasisi ve laik devleti için mi savaşıyor yoksa Müslümanlığı ve şeriatı korumak içinmi savaşıyor cephede.

Okudunuz mu?  Taharet Alma Sorunu

Edit : ve şunu da söyleyeyim bugün genel evdeki fahiseleri koruma adına genelevin onüne polis koymuşlar.Simdi bu polis iş cıkısı eve giderken bir teror grubu tarafindan patlayan bomba tarafindan ölüyor.Tabi bizim medyamiz dururmu hemen yapıstırır Şehit ibaresini.Yav şehitlik böyle kolayca istismar edilmemeli yapmayın lütfen.

Okudunuz mu?  Namazdaki hatalarım ve bir kaç soru

imam
Ben kendi durumumu sordum cevap vermedin ama gereksiz bir sürü yaz


Turkiyem1
Sonerady İnsanın Milletini Irkını Sevip Bozkurt İşareti yapmasında Bir Sorun yoktur
Eğer Çok İstiyorsan Aynılarının Namaz Kılıp, Zırhlı Savaş Aracının İçinde Kuran Ve Ezan Okuyanıda var Merak etme sen
Siz Vahhabi Selefi Daeş’çiler İnternette her yere kadar sızıp insanların beynine kuşku koymaktan başka bir işi yok!

Okudunuz mu?  Cuma namazından sonra kılınan 4 rekat

Kayıtsız Üye
o asker ve polis aynı zamanda ezanlar susmasın,namusunu malını korusun o din bilmez komünistler memlekete hakim olmasın diye savaşıyor.
Gerçekten çok basit düşünüyorsunuz eğer daeş-selefi düşüncede olup şehid olanların hakkında böyle ileri geri konuşan biri varsa yazıklar olsun kendisine.


miraac
hakkiyla gidip gelinirse gercekten vatan için yaparsan o isi. olur ins.

Okudunuz mu?  Boşanma sonrası KADIN ve ERKEK pişmanlığı

türk askerleri sehid olurmu, demokrasi

Bu kategoride yer alan Korsan Photoshop Kullanmak Günahmıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Türk askeri ölürken gerçekten şehit olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.