Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:18
missa01
Abone

Dua edince içimdeki sıkıntı artıyor

Dua edince içimdeki sıkıntı artıyor

Kayıtsız Üye
İyi günler arkadaşlar dua ettikten sonra içimdeki sıkıntı artıyor sanki dua ettiğimde senin dua etmen anlamsız sen dinden uzak gafletin içinde boğulacaksız tarzı bir his oluyor bunu nasıl aşacağım duâmın içeriği ise ahlaklı olmak.

Okudunuz mu?  Miladi Takvim, Hicri Takvim ve Rumi Takvim Nedir?

Ek olarak ev halkından bazıları en küçük lafla bağırıp çağırıyor bunu nasıl halledebilirim.

Bide ev halkından diğer biride benim dünya zevklerimi tatmamı istiyor zevk derken zina bu durumdan hangi dua ile kurtulurum ya da bu düşünce sahibinin nasıl düşüncesini değiştirebilirim?

Okudunuz mu?  Allah dua mı nasıl kabul eder?

Aile içinde dengesizlik
İyi günler arkadaşlar annem ve babam çok iyi anlaşamıyor babamda abuk subuk espiri yapıyor ve biz tepki gösterince ben burda istenmiyorum diyerek gidiyor tepki göstermesek ilerde çıkan bir tartışmada siz böylesiniz ve bende size ayak uydurmaya çalışıyorum diyor. Babam benim üniversiteye gidince karı kızla takılıp hayatı yaşamamı istiyor bu düşünce ve eylemleri aşmam için ne tür bir dua önerirsiniz.

Okudunuz mu?  Görücü gelecek nasıl davranmalıyım?

Yorum: Dua edince içimdeki sıkıntı artıyor

arifselim
Hayırlı günler kardeşim.

Dua ederken sana sıkıntı basması geçici bir şeydir. Bunu sakın önemseme. Şeytan, namaz ve dua edenleri soğutmak için sıkıntı hissi verebilir. Bu geçecektir Allah’ın izniyle. Sen duana ibadetine devam et.

Okudunuz mu?  Kuran istiharesi doğru mu

– Sabırlı olacaksın ve her öfkelenene sen öfkelenmeyeceksin. Sabırlı olmak ve tahammül etmek esastır.

– Seni günaha zinaya teşvik eden en yakının olsa bile ondan uzak dur ve hemen arana mesafe koy. İmkan varsa onuda ıslah olması için çalış. Eğer yoksa ondan uzaklaş ve ona dua et.

Okudunuz mu?  Kur'an da geçen Yeşfi kelimesi isim olarak kullanılabilirmi?

– Allah babanı ıslah eylesin. Haram ve zinaya ileten ilişkilerden uzak dur. Babana nasihat et ve tepkini çekinmeden ona göster. Ona saygısızlık et manasına gelmez ama senin ciddiyetini anlasın.


Yorum: Dua edince içimdeki sıkıntı artıyor

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Namazı yarıda kesmek

Dua ederken.

meraklıkul
İyi günler.

Dua ederken içimdeki sıkıntı artıyor ve sen o yolda ilerliyemezsin gibi bir sıkıntı oluyor. Sanki kaderim de kafir gibi olacağım yazılıymış gibi bir şey oluyor. Biliyorum kaderi Allah’tan başkası katiyen bilmez.

Bu durumu nasıl halledeceğim hangi duaları önerirsiniz?

Okudunuz mu?  Hacet duası abdestsiz okunabilir mi?

arifselim
İyi günler. Biz imtihanda olan kullarız. Elbette ibadet ederken, namaz kılarken ve dua ederken şeytan boş durmayacaktır. Şeytan ümitsizlik ve vesvese vererek insanı ümitsizliğe ve bunalıma sürüklemek isteyecektir. Bizde bıkmadan ve usanmadan doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.


Acizanekul
Vesvesedir kardes bunlar ,seytani memnun etmeyen seyler yapiyorsun sonuçta dua ile Allah’a yaklaşıyorsun Allah hepimizi seytanin vesveselerinden korusun inşAllah

Okudunuz mu?  Cennetin tarifi

içimdeki sıkıntı için dua, dua ettikten sonra iç sıkıntısı, ümitsizlik

Bu kategoride yer alan Faizsiz forex caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua edince içimdeki sıkıntı artıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.