Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:57
temizlik
Yönetici

Gusülden önce idrar yapma meselesi

Gusülden önce idrar yapma meselesi

firatinat1
Selamun aleyküm, uzun süredir zihnimi meşgul eden bir konu üzerine buradaki bilgili arkadaşların bilgilerinden istifade etmek istedim. Benim sorum şu; masturbasyon yaptıktan sonra ya da cünüp olduktan sonra kısacası meni şehvetle yerini terk ettikten sonra gusletmeden önce yatınız ya da 40 adım yürüyünüz ya da idrar yapınız sonra gusül abdesti alınız diyorlar ya işte ben bu nokta ile ilgili 2 soru sormak istiyorum.

Okudunuz mu?  Kolonya abdesti bozar mı?

Bunlardan birincisi bu yatmak ya da 40 adım yürümek ya da idrar yapmak seçeneklerinden hepsini yapmak gerekiyor mu yoksa mesela masturbasyon yapan birisi cünüp olan birisi yalnızca bunlardan birini yapıp ardından gusletse yeterli olur mu yani sadece idrar yapsa ya da sadece 40 adım yürüse bunları tek başına bir tanesini yapsa sonra gusletse yeterli midir?

Okudunuz mu?  Tuvalet Adabı Nasıl Olmalı ?

İkinci sorum ise ben genel olarak yalnızca cünüp olduktan sonra idrarımın gelmesi için su içiyorum ve idrarımın gelmesini bekliyorum ardından idrarım gelince idrarımı yapıyorum sonrasında gusül abdesti alıyorum fakat bu idrar yapmayla ilgili olarak kafama takılan şey şu; biz şimdi idrarı yaparken idrar yollarında kalan meniyi temizlemek maksadıyla yapıyoruz ya hani, işte bu idrar yolunun temizleme olayının ve idrar yollarında kalabilecek meninin tam anlamıyla temizlenmesi için yaptığımız idrarın miktarı önemli midir? Ya da çokça bekleyip illa mesanemiz tam dolsun da tazyikli bir şekilde idrar yapalım da idrar yolumuz iyice temizlensin şeklinde mi düşünüyoruz yoksa azıcık idrar yapsam yeterli midir yani azıcıktan kastım abartılı olmayan normal miktarlarda yapsam da yeterli midir gusül almadan önce? Bunun ölçüsü nedir? Ne kadar yapmalıyız?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alamayan ne yapmalı?

Arkadaşlar sorduğum bu iki soruya lütfen bilgisi olan arkadaşlarımız kayıtsız kalmasınlar ve bilgilerini istifade edebilmemiz için bizimle paylaşsınlar? Kafama çok takılıyor bu mesele? Şimdiden yardımcı olmaya çalışacak arkadaşalrımdan Allah razı olsun inşAllah.

Yanlışlar bizden, doğrular Allah’tan.

Hayırlı günler dilerim. Selamun aleyküm kardeşlerim.

Okudunuz mu?  Tırnak cilası abdeste engel mi ?

1 damla idrar yapsam gusül

Hoca
meninin iyice temizlenmesi için idrar yeterlimidir

1. Sadece birini yapmanız yeterlidir.
< yaptığımız idrarın miktarı önemli midir? >
2. önemli değil yeter ki az akıntı olsun yeter.

İdrar yapma ve kırk adım yürüme meselesi hanefi mezhebine göredir diğer hak mezheplerde öyle bir şart yok mesela şafii

Bu kategoride yer alan İdrar damlaması nasıl engellenir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden önce idrar yapma meselesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.