Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:43
Kuran
Yönetici

Esma-ül Hüsna Huzur Veriyor

Esma-ül Hüsna Huzur Veriyor

neva
Merhametsizlere ‘Er Rahim’ ve ‘Er Rahman’, aşırı sinirlilere ‘El Halim’, yaşamında sevgi ve muhabbeti az olanlara ‘Ya Vedud’, nereye gideceğini bilemeyenlere ‘El Hadi’, sıkıntı içinde olanlara ‘El Vekil’ ismini zikretmelerini tavsiye eden Saraç, Allah’ın isimlerini zikretmek, meditasyon ve diğer enerji teknikleri gibi pozitif enerji verebilecek etkili bir yöntem. Bu doğru olarak yapıldığında insanın içinde eksik olan enerjileri tamamlar, zarar veren enerjileri de törpüler ve kişiyi rahatlatır. Esmaü’l-Hüsna ile yapılan zikir, beynin bazı merkezlerinde birtakım enerjileri daha çok aktive eder. Zikirden elde edilecek maddi ve manevi güç, diğer insanların acılarını hafifletmek, topluma daha yararlı olmak için kullanılmalı. diyor.
Dr. Ender Saraç, hepimizin bildiği gibi uzman bir hekim. Sağlıklı yaşam, doğal tıp, doğru beslenme, obezite, stres gibi konularda gelir seviyesi üst düzey grubuna yıllardan beri hizmet veriyor. Mısır’ın piramitlerinden Hindistan’ın aşramlarına, Kâbe-i Muazzama’dan Vatikan’daki Katolik kiliselerine kadar birçok yerde araştırmalar yapan Saraç, Doğu kökenli yoga, meditasyon, reiki gibi enerji tekniklerini incelemiş ve deneyimlemiş bir doktor. Bugüne kadar 100 bine yakın hasta bakan, birçok kitap yazan, kitapları çok satan bir yazar aynı zamanda. Ender Saraç kısa bir süre önce Ruhsal Gelişimimiz ve Kader adı altında bir kitap piyasaya çıkardı ve kitabında Allah’ın 99 ismi Esmaü’l-Hüsna’yı zikretmenin bir enerji tekniği olduğunu söyleyerek bütün dikkatleri üzerine çekti. Saraç, kitabında Esmaü’l-Hüsna’nın insanın ruhsal gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu yazıyor. Kendini biraz katı ve merhametsiz hissedenlere Er Rahim ve Er Rahman , aşırı sinirli olanlara El Halim , yaşamında sevgi ve muhabbet az olanlara Ya Vedud , nereye gideceğini bilemeyenlere El Hadi , içinden çıkılamayan bir durum karşısında El Vekil ismini zikretmelerini söylüyor. Ayrıca her burcun etkilendiği isimlerin neler olduğunu anlatıyor. Mesela İkizler burcunun baskın isimleri; Es Semi, Eş Şehid, El Mukaddim, El Basir.
Tıp fakültesinden yeni mezun olduğunda doktorluğun sadece ‘reçete yaz, tahlil iste’ gibi eylemlerden ibaret olmadığını düşünerek araştırmaya başlayan Saraç, Başka bir derinliği vardır diye hissediyor, hatta biliyordum. Ama çok gençtim, yeterince bilgim yoktu. Bu nedenle adını koyamıyordum. diyor. Saraç, 18 yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitabı için, İçimde uyanan ve tecrübelerimle geldiğim noktanın kaleme dökülmüş halidir. yorumunu yapıyor. Saraç, kitabının ne dini ne de siyasi bir çalışma olmadığını söyleyerek aslında akılda soru işareti bırakıyor. Çünkü bir Müslüman için esmaları zikretmenin ilk amacı Allah’ın rızasını kazanmak. Zikri ve esmaları dinden bağımsız bir şey gibi insanlara sunmak doğru mu? sorumuza şöyle açıklık getiriyor: Dinden soyutlamıyorum. Bu evrensel bir bilgidir. İnsanlığa yararlı olabilecek enerji inanç sistemimizde var. Bırakın pek çok insan bunların tadını alsın. Şifasını, nurunu öğrensin. Ondan sonra seçimi kendi yapsın. Pek çok insanın ulaşamayacağı ve giremeyeceği yerlere belirli bir anlatım tekniğiyle ben girdim. Bu kitap Türk toplumuna iyi bir hizmettir. İnsanlara hissedebileceği ve anlayacağı dilden ikram yapmak lazım. Sonuçta ben de bazı şeyleri nasıl yapacağımı hissediyorum. diyor. Ender Saraç, yoga, meditasyon gibi Batı toplumlarında çok popüler olan tüm enerji tekniklerini denemiş hastalarının, En büyük teknik nedir? sorusuna, Kalben tam teslim olarak yaşamak. cevabını veriyor.

Ayete’l-Kürsî’nin koruyucu etkisi bilimsel olarak ispatlanacak
Ender Saraç, artık dünyada her şeyin bilimsel ve teknik şeylerle açıklandığını ve bunun aslında en ileri teknolojinin kaynağı olan El Alîm esmasının tecellisi olduğunu belirtiyor. Saraç, Ayete’l-Kürsî, Felak ve Nas sûreleri okunduğunda insanın aurasının kalınlaştığı yani insanın korunduğu, çok kısa süre içinde birtakım ince aletlerle tespit edilecek. Nazar diye bir enerji olduğu ve nazara karşı bazı sûrelerle korunmanın insanın aurasını genişlettiği bilimsel olarak açıklanacak. diyor.
Ender Saraç’a göre;
İnsanoğluna indirilmiş en son ve bir üst modeli gelmeyecek tek yazılım programı Kur’an-ı Kerim. Kur’an’da insana şifa verecek pek çok bilgi var.
Zikir, meditasyon ve diğer enerji teknikleri gibi pozitif enerji verebilecek etkili bir yöntem.
Zikir doğru olarak yapıldığında insanın içinde eksik olan enerjileri tamamlar, keskin olup zarar veren enerjileri de törpüler ve kişiyi rahatlatır.
Esmaü’l-Hüsna ile yapılan zikir, beynin bazı merkezlerinde birtakım enerjileri daha çok aktive ediyor.
Zikirden elde edilecek maddi ve manevi güç, diğer insanların acılarını hafifletmek, topluma daha yararlı olmak için kullanılmalı.
Toplumda herkes enerji emen bireyler olarak yaşıyor. Ortadaki kaptan herkes emmek istiyor. Kimsenin kaba verecek malzemesi yok.
Kur’an’da söylendiği gibi insanların kalpleri mühürlü. Yani kalp şakraları kapalı. Bu nedenle 40 gün El Basid esması zikredilebilir. Bu zikir kalbi açar, rahatlatır, genişletir.
O kadın benle evlensin, bu adam beni boşasın, çok zengin olayım, şu işi ben kapayım gibi egomuzu savunmak ve ön plana çıkarmak için korkunç bir şekilde ben merkezli enerji harcanıyor. Ego merkezli yaşamayı bırakıp, tam teslimiyet haline geçildiğinde beyin enerji tasarrufu yapıyor ve o zaman bütün istekler oluyor.
Bizim inanç sistemimizin kökü sevgi. Toplumda gerilim yaratan değil, toplumda daha olumlu enerjiler veren insanların oranı arttıkça Batı’ya bile meditasyon ve reikilerden çok daha güzel şeyler sunacağız.

Okudunuz mu?  Dua'nın faydaları

Cevap: Esma-ül Hüsna Huzur Veriyor

simge34
teşekkürler çok güzel bilgiler


Yanıt: Esma-ül Hüsna Huzur Veriyor

karia
ALLAH (c.c) razı olsun elinesağlık kardeşim paylaşım için


Soru: Esma-ül Hüsna Huzur Veriyor

hale_nur
Rabbimin ismini okuyupta ferahlamayan varmıdır. Kalpler ancak Allahın zikriyle mutmain olur. Paylaşım için sağ olasın.

Okudunuz mu?  Hıybetullah Duası

sevde_
Allah cc razı olsun… Çok güzel bir paylaşım…


naqshi
Arkadaşlar bişey somak istiyorum Allahın 99 ismi arasında farklılıklar görüyorum bazı yerlerde nasıl iş bu ? mesela m.islamoğlu Allah adil ismi çokda doğru değildir diyor. çünkü eğer adil olsaydı iyiliğe iyilik kötülüğe kötülük verirdi diyor ama biz Allahtan ümit kesilmeyeceğini biliyor ve affedeceğini bildiğimiz için rahman adil den daha doğru bir isimdir diyor.. şimdi napcaz bu karısıklığı?

Okudunuz mu?  Teravih ve vitir arasındaki dua

esin-ti
konu tekrarı:

forumduasi.com/Allaha-iman/9493-allah-in-99-ismini-zikretmek-insana-huzur-veriyor.html


Ecrinim
Allah c.c. razı olsun kardeşim güzel paylaşım olmuş


DZALBAY
esin-ti;bu yazı o dediğin linkten önce yazılmış…;)

Rabbim cc razı olsun bu güzel bilgiler için…


esin-ti
< esin-ti;bu yazı o dediğin linkten önce yazılmış…;) >
emin misiniz , bir daha bakın isterseniz:)

Okudunuz mu?  Sabır duası sabırla ilgili dualar

neyse önemli değil , konu başlığı farklı olduğu için konuyu silmedi imamhatipli..


Desert Rose
Evet çok doğru Esma-ül Hüsna huzur ve ferahlık
aynı zamanda kalplere şifa veriyor
paylaşım için Allah c.c razı olsun kardeşim.


islami17
Çok doğru kardeşim.. Hergün okurum Rabbimin birbirinden güzel isimlerini..
Dediğin gibi okuyunca insana huzur geliyor..
Paylaşım için Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Mübarek Gün ve Gecelerde Yapılacak Dualar

huzur için esmaül hüsna, kalp huzuru için esma, huzur için esma

Bu kategoride yer alan Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben zalimlerden oldum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Esma-ül Hüsna Huzur Veriyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.