Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Alkol içeren yiyecekler ve içecekler haram mı

Yorum: Alkol içeren yiyecekler ve içecekler haram mı

Kayıtsız Üye
Kek, çikolata ve ayran gibi bir sürü nimetlerin içinde aromalar tat vericiler, glikoz fruktoz şurubu, glikol, gliserin ve birçok katkı maddeleri bulunuyor. Şu aromalarda bir de hayvansal katkılar da olabilirmiş ve gliserinde hayvansal yağlar. Bunları gerçekten yemek ve içmek kesinlikle haram mı? Bazı bulunan katkı maddeleri yeyip içebilir miyiz? Öyleyse bunlar hangiler? Çünkü canımız mesela kek çekiyor ve dikkat etmemiz de gerekiyor içindekilere. İçinde jelatin varsa zaten bu haramdır, ama sığır jelatini de mi yenmesi haram olur? Haram yiyecek yiceğimiz zaman besmele çekersek imanımız gidiyor mu? Mesela aroma ve glikoz içeren yiyecek veya içecek yeyip içmeden önce besmele çeksek.

Okudunuz mu?  Fetekabbeleha rabbuha bi kabulin hasenin sırrına mazhar olmak

Bu sığır helal değilse jelatini haram olur mu? Domuz eti mesela tamamen haram yenmesi. Bunda besmele çekilmez, ama alkol gibi katki maddeli bir yiyecekte çekilirse iman gider mi? İçten besmele çekebilir miyiz?


Yorum: Alkol içeren yiyecekler ve içecekler haram mı

arifselim
Maalesef günümüzde bir çok gıda ürünlerinin içinde katkı maddeleri vardır. Ama bu maddelerin hepsi haram olduğu anlamına gelmiyor. Normalde helal olan bir şeyi araştırmak zorunda değilsin. Ancak haram bir katkı olduğunu gördüğünde onu yemek haram olur. Eğer sığır jelatininden üretilen bir ürün ise o zaman bu helal olur. Bilerek haram olan bir yiyecek yenirse o haramı yediği için besmele çekilmez.

Okudunuz mu?  Haset ile ilgili vaaz

Yorum: Alkol içeren yiyecekler ve içecekler haram mı

Kayıtsız Üye
Sizle bir şey paylaşmak isterim. Bi sayfada kinder çikolata hakkında almanca dilinden bilgiler var. İçerisinde alkol ve hayvansal katkıların olmadığı yazıyor. Belki bilmeyenler varsa burdan okuyup öğrenebilirler.
http://www.muslim-markt.de/Speise/firmen/ferrero.htm


Yiyiceklerde Alkol

Soru
Merhaba, Ben Almanya’da yaşıyorum ve her dondurma ve değişik yiyeceklerin içinde aromalar var. İnternetden araştırdım ve o aromalar alkoldan yapılıyormuş, Ama son ürünün içinde alkol yokmuş.
O yiyecekleri yemek haram mı?

Okudunuz mu?  Kabe etrafında cinsel ilişki caiz mi

Ensar
Sevgili kardeşimiz, Bilindiği üzre alkolün azı ve çoğu haramdır. Gerçekten kesin olarak bir yiyecek içerisinde alkol olduğu biliniyor sa o yiyecekleri yiyemeyiz.
Alkol olduğu konusu basit bir şüphe ise o yiyecekler haram olmamaktadır.

Bu kategoride yer alan Bir Kadının Bir Erkekle İşe Gitmesi Caiz Mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alkol içeren yiyecekler ve içecekler haram mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.