Anasayfa
23 Mart 2022, 21:12
missa01
Abone

Günah olup olmadığını bilmediğin birşeye tövbe?

Günah olup olmadığını bilmediğin birşeye tövbe?

Kayıtsız Üye
Dua ederken veya tövbe ederken bir konu aklına geliyorsa ve ben bunun günah olup olmadığından emin değilsem ve mesela küfür veya şirk zannediyorsam ve buna hemen tövbe etmek istiyorsam.
1Ama günah olup olmadığından emin değilsem, ve tövbe ederken: bu günah ise tövbe ediyorum demekte bir sakınca varmı?

2 birde bu günah ise tövbe ediyorum birdaha bu günahı tekrarlamicam pişmanım affet beni Allahım demekte bir sakınca varmı?

3 Değilse, böyle tövbe edilirmi?

Okudunuz mu?  Bir hayvana karşı sorumluluklarım nelerdir

Yorum: Günah olup olmadığını bilmediğin birşeye tövbe?

ACİLSERVİS
Sen her şeye tevbe et hatta bizi üzdüğün içinde mümkünse tevbe et. Tevbe istiğfar etmek için illa bir günah işlemek gerekmez.


Yorum: Günah olup olmadığını bilmediğin birşeye tövbe?

Kayıtsız Üye
Ya anlamıyorum şimdi günah değilse ve ben tövbe edip buna günah diyorsam yani birdaha bu günahı tekrarlamamaya çalişacağım diye tövbe etmek yanlışmı soruyorum size. Sizde herşeye tövbe et diyorsunuz? Ee günah olmayan birşeye günah gibi tövbe etmek günah değilmi anlamıyorumm?

Okudunuz mu?  Cennetteki hurma ağacı

2 onun günah olup olmadığından emin değilsem ve : günah ise tövbe ediyorum pişmanım , bu günahı tekrarlamamaya çalışıcağım demekte bir sakınca varmı? (Tövbenin şartları)


Yorum: Günah olup olmadığını bilmediğin birşeye tövbe?

ACİLSERVİS
Bir müslüman her 5 vakit namazdan sonra estağfirullah çekerek tevbe eder. Her daim tevbe et ne sakıncası var. günah işlemiş olsan işlemesende tevbe et.
Ve bu tevbe hastalığın için doktora git. Bu davranışların normal değil.


Kayıtsız Üye
BUNU YAYINLAMAYIN. Bir konu açsanız mesela ismi: kırmızı beyaz diye ve cevabı oraya yazsanız acilservis?? Lütfen bunu yayınlamayın ama cevap verin neyapabilirim?

Okudunuz mu?  Cennette herkes aynı mı olacak, güzellik dereceleri olacak mı?

Ben ne yapacağım sşimdi?? Aklım çok karışık. Ben helale haram harama helal diyen küfre girer diye biliyorum (ve sadece bu değil herşey yani sadece bu konu değil herşey). Şimdi geçmişte her konu yani aklıma gelen( bunları hocaya sorup/internetten bakıyorum) ve yanlış bir şey demişsem veya yapmışsam eğer tövbe edtmek istiyorum. Şöyle: mesela internetten bir şey araşıtırıyorum bir şey yazıyor ve bir hocaya soruyorum bir şey diyor ve başka bir hocaya soruyorum başka bir şey diyor. Kafam iyice karıştı? Kime güvenicem şaşırdım?? Biri öyle diyor biri böyle diyor??

Okudunuz mu?  Sureleri tam iyi okuyamamak

Buarada: hocalarda faecbooktan intagramdan hocalar, ve mesela diyanet imamı yazıyor ya da bir caminin imamı yada imam/hoca yazıyor onlara soruyorum ve diyanete bile yazdım ve başkalarıda var ? Ve zaten hepsi cevap yazmıyor birkaçtanesi cevap verdi.

Yemek yemeyi bile yaşamak için yiyorum.

Ve diyelimki ben bir hocaya bir şey sordum ve bundan dolayı tövbe ettim ama aslında günah değilse brn günahamı girdim? Yani bu ana kadar her konuyu başka bir hocayamı sorayım? Kafam karıştı iyice. Sanki çıkmaz bir yoldayım gittikçe batıyorum gibi düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Pazarlık yapmak sünnet mi?

Ve böyle birkaç konu daha var. Ve sormak istediğim sorular. Şimdi ben kime güvenerek sorayım?

Kafayı yemek istemiyorum. Birde başkabir durum daha var: neyin yanlış neyindoğru yaptığımı bilmiyorum artık? Neye nasıl tövbe edicem?

Ve bütün hatalarıma nasıl tövbe edeyim?? İnternette hangi sözü söylemişse ondan tövbe etmesi lazım yazıyordu. İyice kafam karıştı??? Neyi yanlış neyi iyi yaptım kafam karıştı, herşey karıştı iyice. Birçok Şey var daha ama anlatmak istemiyorum. Okadar çok istiyorumki tövbe etmeyi. Yani bir tövbe edebilsem hepsine (yani neyi doğru ne yanlış yaptığımı anlasam) hemen tövbe edip, abdest alıp namaz kılmak istiyorum. Okadar çok özeniyorumki ibadet edenlere. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Okudunuz mu?  Annemi çok üzdüm ona kendimi affettirmek için ne yapmalıyım

Ve birde bir hoca her internette yazanı inanma, hani okuma gibi şeyler dedi. Şimdi ben çok şüphe ediyorum mesela bir hocaya soru sorduğum zaman bile cevap verince acaba doğrumu diyor diye düşünüyorum. (Bu önceden düşünüyordum

Ve şimdi düşünüyorumki ya gerçeği söylediyse ve ben inanmadıysam küfre girmişsem??

Okudunuz mu?  Vefat eden kişi vasiyet ettiği yerden başka bir yere gömülse ölen kişi huzursuzmu olur?

Birde sadece bu konular değil, daha çok konu var ama yazmadım.

Konular iyice karıştı işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Aileme hiçbirşey anlatamıyorum? Gerçekten çok zor durumdayım. Psikolojimde bozulmuş olabilir. Tabi yurt dışında yaşıyorum hangi psikolağa gideyim??

Buarada camiye gidin imama sorayın demeyin. Ben bir bayanım ve erkekler var oraya gitmek istemiyorum ve aynı zamanda sadece kadınlar olsa bile cesaret edemem. Ailemede bir şey anlatamıyorum. Ya ne yapabilirim. Bu durumdan nasıl kurtulurum?

Okudunuz mu?  Zinanın affı varmıdır kendimi Allah'a nasıl affettirebilirim?

Lütfen cevap verin??
VE LÜTFEN KESİNLİKLE YAYINLAMAYIN.

(Acil servis paylaşma ama cevap ver?) (veya facebooktan yazmıştım belki görmüşsündür oraya yazazmısın? İsim isim)


Kayıtsız Üye
Acil servis o kadar yazdım lütfen yayınlama diye. Lütfen silermisin? Yani cevap yazıcaksanız bu konu altına yazın ama bu mesajı silin lütfen ? İlk defa bunu birine anlatıyorum ne yapayım diye , bunu yasarken/gönderirken bile düşündüm acaba göndereyimmi göndermeyimmi diye. sizde bunun internette paylaşıyorsunuz??? Kim olduğum yazmasa bile istemiyorum. Lütfen silermisiniz?

Okudunuz mu?  Nişanlım bana karşı bir anda çok kötü değişti. bana büyü mü yapıldı?

Kayıtsız Üye
bir konu var, ve bunun günah olup olmadığından tam emin değilsen/bilmiyorsan. Bu günaha: eğer günahsa tövbe ediyorum diye başlayarak tövbe etmekte bir sakınca varmıdır?? Yanlışmıdır??
(Ve bunu bir hocaya sormak istemiyorsa? + ve sormak zorundamı? )


arifselim
Bilgin olmadığı konuları elbette soracaksın ve sormalısın. Bilmemek ayıp değildir ama sorup öğrenmemek eksikliktir. Tövbe diye bir söze başlamak da yanlış değildir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin hafıza güçlendirme duası

günah olup olmadığını bilmediğin bir şeye tövbe etmek, Her şey günah

Bu kategoride yer alan Lazer Epilasyon yaptırmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günah olup olmadığını bilmediğin birşeye tövbe? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.