Anasayfa
24 Nisan 2022, 4:11
sizden07
Abone

Şafii ve Hanefi mezhebine göre vitir ve teravihte cemaat ve İmam birbirine nasıl uymalıdır?

Şafii ve Hanefi mezhebine göre vitir ve teravihte cemaat ve İmam birbirine nasıl uymalıdır?

Ubeydullah
1-Şafii olan 4 rekat kılınan teravihte Hanefi imama uyabilir mi?
2- Ve bu 4 rekat kılınan teravihte 2 rekat kılıp imamdan ayrılıp tekrar imamın 3. Rekatında namaza dahil olup 2 rekat teravih kılmada sakınca var mı?
3-Şafii olan vitirde Hanefi imama uyabilir mi çünkü 3 rekatta ellerini kaldırıp kunut okuyor? Öğrenmek için soruyorum
4-hanefi olan Şafi imama vitirde uyabilir mi çünkü Şafiiler vitirde hanefiler gibi kunut okumuyor sadece ramazanın son 15 gününde okuyor o da ruku dan kalkınca) bu durumda Hanefi vitirde Şafii imama uyabilir mi?
5- ramazanın son 15 gününde Şafii ler ruku dan kalkınca kunut okuyor eğer vitiri Hanefi imamın arkasında kılacaksa vitiri kunutla nasıl kılmalıdır?

Okudunuz mu?  Gusül nasıl alınır ayrıtılı anlatım

Yorum: Şafii ve Hanefi mezhebine göre vitir ve teravihte cemaat ve İmam birbirine nasıl uymalıdır?

mumsema
1. hayır. imam şafiiye göre teravih namazı iki rekat kılınır. Dört rekat şeklinde kılan imam varsa uyarın, uymadıysa müftülüğü arayın çünkü yasaktır
2. Hayır sakıncası yok, bu olabilir.
3. Sünnette 3 ve 2+1 şeklinde kılınmıştır caizdir ama uymak istemiyorsa selamdan sonra kalkar ve bir rekat daha tek başına kılar
4. 3. soru ile aynı
5. Hanefi imama uyacaksa kunut okumaz

Okudunuz mu?  Hz.Adem ile ilgili bir şey söyledim doğrumu yanlışmı ?

hanefilerde vitir namazı nasıl kılınır, şafi mezhebine göre vitir namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Elfaz-ı Küfür'den korunmak için Kelime-i Şehadet getirmek yeterli mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii ve Hanefi mezhebine göre vitir ve teravihte cemaat ve İmam birbirine nasıl uymalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.