Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Ezan okunurken diş fırçalamak?

Ezan okunurken diş fırçalamak?

Kayıtsız011
Selamun Aleyküm. Ben tam dişlerimi fırcalamış ağzımı çalkalıyordum. ezan okundu. Ezanın sesini duyar duymaz çalkalamayı bıraktım fakat o esnada su yutmuş olabilirim? Orucum bozulmuşmudur acaba?


Yorum: Ezan okunurken diş fırçalamak?

arifselim
Aleykum selam. Yutmuş olabilirim demekle bunu biz bilemeyiz senin bilmen gerekiyor. Eğer bir ağzındakini yuttuysan orucun bozulmuş olur ve bir gün kaza etmen gerekir. Şüphede kalmışsan yinede bir gün kaza edebilirsin.

Okudunuz mu?  Hamile ve süt emziren kadının orucu ile ilgili hadis

Yorum: Ezan okunurken diş fırçalamak?

Kayıtsız Üye
Ezan okunur okunmaz yemek ve içmeye devam edilmez. Oruç bozulur. İmsak vaktini her gün tekrar öğrenin ve saatinize bakın. Mutlaka ezandan ve imsaktan bir kaç dakika önceden yemeyi içmeyi terk edin.


diş fırçalarken ezan okundu

Bu kategoride yer alan Kefaret orucu tutulmazsa ne olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan okunurken diş fırçalamak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.