Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:18
missa01
Abone

Ruj abdest ve orucu bozar mı

Ruj abdest ve orucu bozar mı

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Oruclu iken ruj sürmek abdesti bozar mı?
Bugün dudagima ruj sürdüm, ama ruju dudagimin her yerine degil, dışına sürdüm. Sonra rujdan agir bir kozmetik ürünlerine has agir bir ruj koku aldim (sanki yiyormusum gibi Ama yemedim). Hemen arastirdim internetde ve rujun abdest bozdugunu okudum. Hemen ruju bir bez ile afedersiniz tükürük ile silmeye calistim ve sanki tad aldim gibiydi Ama sürekli tükürdügüm için yutmamaya özen gösterdim. Yuttum mu bilmiyorum insaAllah yutmamisimdir.

Okudunuz mu?  Seçim Duası

Oruc bozulmusmudur?
Cidden rujumu mümkün oldugunca dudagimin içine sürmemeye calistim ve silerken süpheye düstüm cünki istemem içine kacmasini.

Sizce ne yapmaliyim? Orucu bozulana 60 sene kefaret gerek diye biliyorum.
Simdiden tesekkürler,

Allah razı olsun.


Yorum: Ruj abdest ve orucu bozar mı

arifselim
Aleykum selam. Ruj veya herhangi bir şeyin tadını almakla oruç bozulmaz. Ancak yenecek şekilde yutulursa oruç bozulur. Ruj abdesti de orucu da bozmaz. Ruj suyun deriye ulaşmasına engel olursa alınan abdest geçersiz olur. Ayrıca ruju bir kadın sadece eşi için kullanılmalıdır.

Bu kategoride yer alan Haramı beğenmek küfür müdür ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ruj abdest ve orucu bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.