Anasayfa
20 Ocak 2024, 22:04
missa
Abone

Yakında ölecekmiş gibi hissetmek

Yakında ölecekmiş gibi hissetmek

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm
Ben 3 ay önce Allah’tan çok korkuyordum ve vesvese gelmiyordu ölümden de korkmuyordum. Şimdi namaz, oruç gibi ibadetlere başladım vesvese geliyor, her türlü çirkin aklıma düşünsem gelmeyecek şeyler geliyor. Takınca berbat oluyirum takamayınca da sanki onaylamış gibi hissediyorum. Bazen de gülüp geçiyorum sonra gene onaylamış gibi hissediyorum. Ve Allah korusun imansız ölecekmişim gibi bir his var artık ölümden çok korkuyorum. Dışarıda her an ölecekmiş gibi korka korka geziyorum iki kere yanımdan kocaman yılan geçti.
Birisi Dine dil uzattığında gerekli cevabı veriyorum ama kendi vesveselerimi yenemedim.
Allah rızası için yardüm edin.


Yorum: Yakında ölecekmiş gibi hissetmek

arifselim
Aleykum selam. Vesvese zaten imanı olan ve ibadetlerini yerine getirmek isteyen kimselerle meşgul olur. Sakın şeytana fırsat verme ve tuzağına düşme. Aklına ne vesvese gelirse gelsin asla ibadetlerinden vazgeçme. Sen yinede aklına gelse bile geçmesi için uğraşma ve hiç önem verme. Ancak öyle yaparsan bunu daha kolay bir şekilde atlatırsın Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  İslamda recm cezasının delili nedir?

Yakın zamanda ölüceğini zanneden,yaşamın farkındalığını yitiren, ölüm korkusu yaşıyan ve atlatıp uzun yaşayan varmı aranızda

Ferhat1992
selam arkadaşlar bir kaç sene önce kişiliğimi geliştirmek ile uraştığım zamanlar Allahın yoluna değilde kendi çizdiğim yolda yüremeye çalışıyordum
ve çok yol kat ettiğimi düşünüp ego tatmini yapıyordum bir gece kendi kendime
ölsem dine girmem
diye bir cümle kurdum içimden galiba o gece veya bir kaç gece sonra eskiden okumuş olduğum
bir ayet aklıma geldi ayette şöyle diyordu melekler ölüm anında kafirlerin canlarını
alırken sırtlarına vura vura alır diyordu bu aklıma geldikten sonra aniden içime bir ölüm korkusu girdi ağlamaya başladım derhal banyoya gidip ağlaya ağlaya abdest aldım ve namaza başlayıp islami hayatıma başlangıç yaptım ama ölüm korkusu peşime takıldı ilk anlarda namaz günahlarımdan ötürü ağır geliyordu yüz tutmaması ve utangaçlıkta vardı sonra tam iki ay mutlu bir biçimde ama ölüm korkusu yaşarak ölümden kaçarak dini hayat yaşadım mutluydum sonra dinimi terketmeye tekrar kendi çizdiğim yola girmeye karar kıldım çünkü dini hayat yaşarken çok süslü görünüyordu o eski güzel mutlu huzurlu hayatım terkettikçe zaman geçtikçe ölümden kaça kaça iyice sıkışık bir hal aldım içimi bir karanlık kapladı ölüm karanlığı olmasından korkuyorum yaşadığımın 24 saat boyunca her gün farkında değilim bazen bir kaç saniye farkına varıyorum snra geçiyor eskiden tenezül bile etmediğim şeylere şimdi muhtaç oldum içimde bir karanlık var yaşam farkındalığına engel olan ölüm korkusu bir süre önce geçmişti bir kaç aydır, sonra ise bir gece kalp atışlarım hızlandı tekrar geldi ölüm korkusu ve her gece uyurken ölücem diye korkuyorum yalvar yakar dua edip tekrar çıkmamak üzere dinime girmek istiyorum affedilmek istiyorum ama şunu biliyorumki ya o büyük lafım yüzünden bu ölüm korkusu başıma geldi yada yaptığım günahlar yüzünden adeta hakettim öte yandanda sadece ölüm korkusu geldiğinde köşeye sıkıştığımda Allah’a yönelmek zoruma gidiyor çünkü ben ne yanmamak için nede cennete gidebilmek için ibadet değil çıkarsız bir ibadet istiyorum sırf Allah istedi diye ibadet etmek istiyorum tmm ben suçluyum hakettim fakat artık affedilip hidayete ermek istiyorum bu ölüm korkusundan kurtulmak istiyorum eğer peşimde ölüm varsa zaten kurtulamam ölürüm fakat genede aklımı başka bir ihtimale vermek istiyorum aklımdaki ihtimaller ya peşimde ölüm var ölcem yada ben ölüm anında yaşanan bir şey aklıma geldi ve bunu ölüm olarak algıladım diye düşünüp peşimde ölüm var zannettiğim için böyle oluyor ölüm değildir diye düşünüyorum esas sorum ise böyle bir durum yaşayıp ölüm korkusu yaşayıp ölüceğini zannedip yaşamın farkındalığını kaybedip sonra ölmeyen düzelen yaşamın farkına varan ve uzun süre yaşayan varmı aranızda.

Okudunuz mu?  Eşim ve ben bir kız bebeğimiz olmasını istiyoruz yapılabilecek dualar varmıdır?

Yorum: Yakında ölecekmiş gibi hissetmek

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum bende 1 aydır bir hal var bulunduğum günün gecesi ölecekmişim gibi hissediyorum sabah uyandığımda yakında öleceğim hissi var internetten ölüm belirtilerine bakıyorum ve sürekli kontrol ediyorum belirti var mı diye olmasa bile var gibi geliyor diyorum bu vesvese midir nasıl geçer..

Okudunuz mu?  Muhalefetün lilhavadis, kudret, semi, irade kavramları nedir

furkanoztrk
selamun aleyküm değerli abilerim 15 yaşımdayım ocak ayından beri ölücekmiş hissi başlamıştı ama ondan öncesinde hiç bir his yoktu bilmiyorum içimemi kapandım ama gerçekten çok kötü derecede ölücekmiş hissi sarmıştı sonra arkadaşlarımla vakit geçirdim geçti gibi oldu ama 1 hafta önce tekrar başladı sonra ibadetlere yöneldim dualarımı ettim kendime anlatmaya çalıştım sadece ALLAH bilir başka kimse bilemez ve kendime ölümden kaçamassın dedim biraz olsun rahatladım ve bir sorum daha olucaktı kusura bakmassanız arkadaşım önceden bana ölmessin banada bazen asosyal olunca oluyor dedi benimde içimden bir ses ne olacak öncedende ölücektim diyordun bişe olmadı dedi ama bunu gerçekten bilinçli olarak söylemedim ben yakın zamanda ölecekmiyim

Okudunuz mu?  Tesettürlü bir bayanın pantolon giyerse günaha girmiş olur mu

Necip fazıl
Ölüm güzel şeydir.Kötü bir şey olsa Allah en sevdiği kulu Muhammed’in ölmesine izin verir miydi?


bbgbbg
Ve Aleyküm Selam kardeşim.
Senin rahatsızlığına panik atak deniliyor.Sürekli ölüm hissi var ancak sağlığında bir problem yok.Ölüp ölemeyeceğini bilemem ancak kendini Allah’ın(azze ve celle) yoluna adamakla doğru yapmışsın.Eğer sabırlı bir şekilde Allah’ın(azze ve celle) yolundan gidersen ölümün sana kaç yaşında geldiğinin bir önemi yok.İster yarın gelsin ister 30yıl sonra.Muhim olan kıyamette Rabbinesunabildiğin amellerin.Bu arada kendini ilim öğrenmeye ver.Dünyevi veya uhrevi ilim olabilir ancak yararlı birşeyler olsun.Rabbim bizleri hak yoldan ayırmasın kardeşim.
Fusilet Suresi 30. Ayet
‘Rabbimiz Allah’tır’ deyip sonra dosdoğru olanların üzerine melekler inerler (ve derler ki): ‘Korkmayın, üzülmeyin ve vadedilmekte olduğunuz cennetle sevinin.

Okudunuz mu?  Allah'a ve birliğine gerçekten inanmak istiyorum

Dgnm
Merhaba aylardır anlam veremeden düşündüğüm sürekli kafamın içinde gezen cümleleri okudum yazdıklarınıza bende çaresiz kalmış gibi hissediyorum. Siz bunu yasayali bir kaç yıl olmuş atlattinizmi merak ediyorum. Birazcık daha bilgi verirseniz sevinirim


Kayıtsız Üye
Beyler selamun aleyküm. Bu yaşadığınız olaya Allah’ın izniyle yardımcı olmak isterim.
Öncelikle yaklaşık 3 ay önce dedemi kaybedene kadar Allah’a uzak gafil bir oyunla boş işlerle vaktimi harcayan sanki hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayan biriydim. Çocukluğumda az çok dini ilim görmüş tarikate bağlanmış ancak hiçbirini fiiliyata geçirmemiş nefsimin kölesi yaşıyordum.
Aynen bahsettiğiniz olayı bundan 3 ay önce 130a yakın nabız ve sarsılma ile yaşadım ölmedim. Ancak hayat zehir olmuştu sanki. Ne yiyordum ne içiyordum. Öleceğim düşüncesiyle yatakta ölümü bekliyordum tabiri caizse. Sonra aklıma internetten bu yaşadığım olayı araştırmak geçti.
Ki araştırınca öğrendim ki panik atak geçirmişim ve panik bozukluğa dönüşmüş. Bedenim sağlam elhamdulillah ancak zihin belli sebeplerden dolayı(stres kaygı aşırı kafein tüketimi uykusuzluk gibi) en ufak bir çarpıntıyı dahi en kötü senaryoya yoruyor ve o korku dolu anlar başlıyor.
Bu rahatsızlığın tedavisi ise çok basit. Farkındalık. Bazı tedavi metodları ile yeniden farkındalığınızı kazanıp kolayca kurtulabilirsiniz bunun için dr İbrahim Bilgenin YouTube kanalını takip edebilirsiniz. Olayın çözümü de basit korkunuzun üstüne gidin yani ölüyorum sandığınız o anın içine girin. Bırakın sizi ele geçirsin o an.
Biraz acı çekeceksiniz ama kaçmayın çarpıntı yükselsin vücudunuz sarsılsın. Ve farkına varın aslında ölmüyorsunuz.
Hem ölüm o kadar kolay bir hadise de değil emin olun. Siz kaçarsanız onu yenmeye çalışırsanız veya saklanır birilerine sığınırsanız bu illetten kurtulamazsınız. Siz atak anının içine girdikçe beyniniz de aslında ölmediğinizi idrak etmeye başlayacak ve zaman içinde normale dönecektir.
Ha tekrar panik atak geçirebilirsiniz ancak bu sefer durum aynı olmayacak çünkü artık aslında ölmediğinizin panik atak geçirdiğinizin farkındasınız. Şunu da unutmayın şu an dünya üzerinde panik ataktan kimse ölmedi. Siz anın içine girin ve Allah’a sığının.
Dini de terketmeyin Allah korusun bunun karşılığını ne sekeratül mevtte ne berzahta ne de ahirette kaldıramazsınız. Rabbim hepimize Hidayet İhsan eylesin. Amin

Okudunuz mu?  Ölüm anında yüzde sararma neyin belirtisidir?

kendini heran ölecekmiş gibi hissetmek, sürekli ölecekmiş gibi hissetmek

Bu kategoride yer alan Helal makyaj malzemesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yakında ölecekmiş gibi hissetmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.