Anasayfa
3 Eylül 2022, 20:23
sizden4
Abone

Defol git nikahı bozar mı

Defol git nikahı bozar mı

Elifff
Hayırlı günler
Ben 1,5 senelik evli bir bayanım. Bir gün eşimle tartıştık ve tartışma üzerine eşim kendi odasına gidip kapısını kilitledi. Sonrasında ben kapısına gidip çaldığımda bana defol git dedi. Bu olaydan 1 hafta sonra ise bir aile muhabbeti içerisinde bizlere eşler birbirine defol git falan demesinler Allah korusun nikahları gider diye. O an benim aklıma eşimin bana defol git demesi geldi ve ben şüpheye düştüm. Bunun niyete bağlı olarak nikaha zarar verip vermediğini de biliyorum. Bu durum benim içimde kocaman bir sorun ızdırap olmaya başladı ya nikahım gittiyse ya şimdi ömür sonuna kadar zina işlemiş olursak çocuğumuz olursa zina çocuğumu olacak diye durdurmadığım bir sürü düşünceler. Eşim çok sinirli bir insan olduğu için bu konuları şimdi ona da soramadım başlarda ama ben iyice huzursuz olunca sordum. Bana defol git dediğinde ayrılma niyetiyle mi dedin diye o da bana bunu sen sormuyorsun içinde ki sana sordurtuyor. Sen o an nasıl anladıysan öyledir dedi. Bu sefer bende Benim içimi rahatlatmam gerekli ayrılma amacıyla mı söyledin diye o da öyle bir niyetim olsa yaparım dedi. Çok fazla da soramadım. O niyetle demediğini kastetti ama ben bir türlü rahatlamadım hala aynı düşünceler ve bu düşünceler eşime karşı davranışımı da etkiliyor. Bu sefer çok eskileri düşünmeye çalışıp acaba bana boşanmayla ilgili başka şeyler söylemiş olabilir mi diye ama bir türlü hatırlamıyorum. Önceden de çok kavga ediyorduk o zamanlarda da bıktım senden evlendiğime pişman oldum seni istemiyorum gibi sözleri olmuştu yine bu düşüncelere kapılmıştım ve hocaya gitmiştim geçmişti. Şimdi bu Seferki tartışmamızdan sonra yine bu düşünceler sarmaya başladı. Bu sefer ya önceki tartışmalarımızda nikahımız gittiyse falan filan. Ama eşim çok rahat. Diyorum öyle bişey olsa söyleyen o onun da rahatsız olması gerekiyor diye kendime açıklamalar yapıyorum ama bir türlü içim rahatlamıyor. Çevrem bana vesvese yaptığımı ve nikahımda da herhangi bir zarar olmadığını söylüyor. Her evde tartışma oluyor o zaman şuan herkes nikahsız diyorlar. İnsanlar boşanma eşiğine gelip tekrardan birbirlerine fırsat verip devam ediyorlar o zaman onların nikahları da mı gidiyor Allah en büyüktür Gibisinden sözler söylüyorlar Ama bir türlü onların bu sözleriyle de tam anlamıyla rahatlayamıyorum. Allah rızası için bana yardım edin. Tamam bu vesvese diyorum ama ya vesvese değilse ben vesevese sanıyorsam kendimi bu vesevese deyip kandırıyorsam diye düşüncelerim de oluyor. İçimdeki bu şüpheden beni kurtarın. Sizce nikahım gitmiş midir. Nikahımdan nasıl emin olabilirim. Cevaplarsanız çok sevnirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Günahkar Olmaktan Nasıl Kurtulurum? + İstemeden Beddua Etmek

Yorum: Defol git nikahı bozar mı

mumsema
Nikahınız gitmedi sadece içinizdeki kuruntu bunlar yani şeytan vesveseleri.
Bu kinayeli sözlerden kasıt ne ise o sayılır ki kocanız zaten ben boşama sözü kast etmedim demiş.


Yorum: Defol git nikahı bozar mı

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler
Ben 9 senelik evli bayanım eşimle kavgamizda bana eşyalarını topla akşam geldiğimde seni evde görmek istemiyorum defol git dedi ve her kavgamızda o zaman gereğini yapalım gibi kinayeli konuşuyor yani boşanalım gibisinden dini imkanımız düşmüş müdür

Okudunuz mu?  Şirk mi işledim

Yorum: Defol git nikahı bozar mı

Şem’a
Size "evden git gibi" kullanılan sözler kinayeli sözlerdir, kocanız boşama kast etmemiş ise nikah zarar görmez.


defol git demekle nikah düşer mi, Defol git nikahı bozar mı, defol git deyince nikah düşer mi

Bu kategoride yer alan Vesveseyle başım dertte başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Defol git nikahı bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.