Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:08

Aç insanlardan hesaba çekilecek miyiz

Aç insanlardan hesaba çekilecek miyiz

Ayşegülipek
Selamunaleykum arkadaşlar. Bana yardımcı olmaninizi istiyorum umarim derdimi anlatabilirim. Simdi bazen düşünüyorum bazi ulkelerde ac insanlar var yasadigimiz cevrede var ben gucum yettgince Allah rizasi için birseyler yapmaya calisiyorum ama goruyorumki sosyal medyada paylasilan bazi resimler bazi ulkelerdeki ac kardeslerimin resimlerini goruyorum ve "bunun hesabini nasıl vericeksiniz " gibi ithamlar yaziliyor. Ben bu sebepten kendimi gunahkar hissediyorum onlar için sadce dua edebiliyorim ama bir eylem uygulayamiorum cunku gucum yetmez bunun içinde Allahtan imkan istiyorum dualarımda. Sorum soyle olcak islam dini bize bukadar sorumluluk ve zorunluluk yuklermi bu benim için yük ve aci veriyor ben onlardan hesaba cekilcekmiyim eğer islam buysa sadcee namaz la ibadetle olmycak sanki her turlu obur tarafta yanacak gibi hissediyorum napicam pskolojik olarakta sikintidayim bu konuda sanki naparsam yapyim uzaktaki insanlara imkanim geregi ulasamadgm için bu dunyadaki gorevimi tamamlayamadm ve birseyler olmadgi için eksik okcakmisim gibi hissediyorm. Belki anlatamadm ama inanin bazen gönuldekiler dile gelmiyor. Hayirli ramazanlar kardeslerim.

Okudunuz mu?  Elazığ düğünleri nasıl yapılır

Yorum: Aç insanlardan hesaba çekilecek miyiz

bbgbbg
Evet sadece namaz ve ibadetle olmayacağı konusunda doğrusunuz çünkü Kur’an da mümin bir kulun özellikleri sayılırken sadece namaz değil zekat vb. gibi insani yardım ibadetleride geçer.

Öncelikle akrabalarınız sonra komşularınız olmak üzere bütün insanlara yardım edin tabiki yardım etmek güzeldir.Bir müslüman vurdum duymaz olmamalı.

Okudunuz mu?  Açılış konuşması nasıl yapılır?

Son olarak unutmayalım ki herşey maddi yardım değildir.İnsanlara güler yüzlü davranmak yada fiziksel olarak yetersiz insanlara yardım etmek gibi şeyleride ihmal etmeyin.Peygamber efendimiz(sav) müminin mümine tebessüm etmesi bile sadakadır buyurmuştur.
Allah (azze ve celle) hepimize güzel ameller etmeyi ve ecrini yalnız ahirette bekleyen kullardan olmayı tüm müslümanlara yardım eylesin.

Okudunuz mu?  Dana besiciliği nasıl yapılır

Yorum: Aç insanlardan hesaba çekilecek miyiz

Ayşegülipek
Tesekkur ederimm aminn insAllah


Müslüman yaşantısı

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm benim sorum şudur hepimiz yemek yeriz tatlı yeriz çay içeriz şuanda Arakan’da kardeşlerimiz katledilirken bizler sadece karın tokluğuyla mı yetinmeliyiz yoksa bu ekstraları yesek Müslüman kardeşlerimiz orta açlıktan ölürken bizim burda böyle yaşamamızda problem varmıdır yoksa bu herkesin vicdan meselesimidir ?

Bu kategoride yer alan Cenaze evinde koku başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aç insanlardan hesaba çekilecek miyiz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.