Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa01
Abone

Çok alışveriş yapmak günah mı

Çok alışveriş yapmak günah mı

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Ben alışverişe gidince (gıda kiyafet fark etmez) tereddütde bulunuyorum.
Yemeklik aliyorum mesela, sonra da yanina jelibon/çerez/çikolata. Ama onları alırken hep tereddütdeyim. Içimden şöyle diyorum: ya paranin kiymetini bil, dünyada onca yoksul varken parani jelibonlara cerezlere mi harcayacaksin?
Veya böyle de diyorum icimden:
Ya onca karnini doyurmak için ekmek bulamayan varken, ne diye aliyorsun jelibon/cerez vs.?

Okudunuz mu?  Sübhane Rabbiyel Ala ve bihamdihi ve anlamı

Yani icim tuaf oluyor, istemiyorum almak bazen.

Gereginden fazla alisveris yapmak günah midir? Bu konularla ilgili aciklik getirebilirmisiniz?

Simdiden Allah razı olsun.

Hayirli aksamlar


Yorum: Çok alışveriş yapmak günah mı

arifselim
Aleykum selam. Gereğinden fazla yani israfa neden olacak şekilde alışveriş yapmak caiz değildir. Helal olan ve temel gıda maddeleri dışında da olsa çeşitli şeyleri insan alabilir bu haram değildir. Çerez ve çeşitli helal içecekleri almak da caizdir. Bu konuda aşırıya, aç gözlülüğe veya israfa sebebiyet vermemeye özen göstermek gerekir.

Bu kategoride yer alan Dinden çıkan kimse, şehadet getirince tekrar dine dönmüş olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok alışveriş yapmak günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.