Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa01
Abone

El fatiha denince fatiha okumak zorunlumu

El fatiha denince fatiha okumak zorunlumu

Kayıtsız Üye
Televizyonda dua okunursa, yani dua etseler biz ellerimizi açmasak günaha girermiyiz? Yani bizde dua etmesek günaha girermiyiz?

Ve mesela dışardayız dua ediyoruz ve kadın adetliyse ve erkek cünüpse, hoca duanın sonunda el fatiha diyor ya. Ozaman fatihayı okumuş gibi yapıp amin demek günahmıdır(yani başkaları anlamasın diye, adet)

Okudunuz mu?  Ekmeğin Üzerine Yemin!

Ve adetliyken veya bir erkek cünüpken el fatiha diyince hoca hemen amin dese okumadan günahmıdır?


Yorum: El fatiha denince fatiha okumak zorunlumu

arifselim
Toplu dualar edilince elleri açıp o duaya iştirak etmek sünnettir. Lakin televizyonlardaki dualara dilerseniz katılabilirsiniz. El açmamak ise günah değildir. El-fatiha denince fatiha okumak şart değildir. Zaten adetli veya cünüp olan kişi kurandan bir ayet yada sure okuyamaz. Adetliyken duaya iştirak etmek ve Amin demek ise günah olmaz, caizdir

Okudunuz mu?  Lazer Epilasyon yaptırmak caiz mi?

fatiha, el fatiha denince fatiha okumak farz mı, el fatiha denilince okumak sart mi

Bu kategoride yer alan Boşanırken kadına hangi durumlarda mehir ödenmez ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

El fatiha denince fatiha okumak zorunlumu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.