Anasayfa
14 Nisan 2022, 21:24
sizden2
Abone

İnsanlar geleceği görebilir mi

İnsanlar geleceği görebilir mi

brs
Ehli yerinde iyi niyetli taninmis bir hoca taniyorum. Denk geldik sordum. Bu is hayirli midir? Diye. Hayirsizdir dedi. Bunu bana soyleyebilmesi için gelecegi gormesi gerekmez mi. Buyu bozuyor ve bu gibi islerle ugrasiyor fakat dinini butunuyle yasiyor. Gordugum kadariyla tabi. Aslini Allah bilir. Ben gelecegi kimsenin bilemeyecegine inaniyorum. Boyle de yasamak istiyorum.


Yorum: İnsanlar geleceği görebilir mi

CeyhuN_
Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (sav) dahil olmak üzere hiç kimse geleceği bilemez. Ancak şartlar ve gidişat doğrultusunda tahmin edebiliriz.


Yorum: İnsanlar geleceği görebilir mi

Hasan01
Gaybı yani geleceği bir tek ALLAH bilir bir insan gaybı göremez fakat görmek için büyücüye falan gitse büyük günaha girer ve 40 gün namazı kabul olmaz aman diyim deneme böyle şeyler gaybı ALLAH bilir ne olacak nasıl olacak düşünme bunları boş ver

Okudunuz mu?  Korkuyu yenmek için okunan dua

Yorum: İnsanlar geleceği görebilir mi

brs
Allah razı olsun kardeslerim. VAllahi buyucumu degilmi bilmiyorum. Bir etkinlikte tesadufen tanistik. Sohbeti hos bir insan. Aklindan geceni pat diye soyluyor. Gecmisimi falan soyledi bir duruldum haliyle. Bu adam oluleri falan konustururmus muridleri varmis buyuleri bozarmis falan bu gibi seyler. Bi ara cikmaza girdim bir konuda danistim buna. Birseyler soyledi ama insan düşünüyor simdi. Sen kimsin de gelecek hakkinda iyi ya da kotu yorum yapabiliyorsun. Seni kim gorevlendirdi. Allah peygamber efendimize bile bu kadar mucize vermemisken sen bu gucleri kimlerden aldin. Sonra bütün irtibatimi kesip heryerden engelledim. Allahin izni ile gelecegime ben yon veririm. Yanlis mi dusundum bir ara çok kafama taktim ve bu denilenlerle hareket etmeye basladim. E yani bir dur oldu bir sure sonra. Dogru yoldan sasirtmasin Allah. Saygilarimla.

Okudunuz mu?  İç Çamaşırında Emin olamadığımız Lekeler hakkında... gusul almam gerekirmi?

Ane
Hristiyan bir tanıdığım var. Çocuğu olmuyordu ve papazdan ona dua etmesini istemiş. Papaz onlara duayı ettiğini ve o sırada bebeği gördüğünü söylemiş. Duadan kısa bir süre sonra tanıdığım hamile kaldı. Papaz geleceği görmüş yani. İnsanlar geleceği görebilir mi, bilebilir mi?

Okudunuz mu?  Sünni bir hanım alevi bir kimse ile evlenebilir mi ?

Kuldurdileyen
Sevgili ane, geleceği de Allah yarattı, geçmişi yarattığı gibi ve geleceği göstermediğini belirtir. Sınavdayız cevapları önden vermek adaleti lekeler, bazı kullara kopya vermek haksız rekabet sağlar. Zamanı yaradan Allah, ona hükmetme gücü de sadece ondadır. Tanıdığınızın tanıştığı Papaz aksini söylüyorsa sorun ona mahşerdeki kendi yerini görebiliyor mu? Görmesi geleceği yahut geçmişi değiştirebiliyor mu? Duasının Rabbi katında çok makbul ve çok kabul edilir olduğunu söylüyor olması kusura bakmayın ilgimi çekmiyor. Ben sadece Allah onu seviyor, takdir ediyor ise ilgilenirim. Sevildiğine dair bir ispatı var mı? Evreni duası ile ters çevrilmesini sağlasa, evren umrumda değil. Ama Allah ın sevgisi öyle mi o sevgi ne evrenler yaratır.

Okudunuz mu?  İçim hiç rahat olmuyor ...

Kuldurdileyen
Sevgili Ane, Papa ikinci dünya savaşını görmüş müydü? Görmüş ve yahudileri uyarmamış olması, bunun olmasını istemiş anlamına gelmez miydi?


Ane
Beni şaşırtan olay papazın bebeği gördükten sonra kadının hamile kalması. Bütün bunlar tesadüf mü?


Kuldurdileyen
Geleceği gördüğünü söyleyene söyleyin. Bütün katilleri ve tüm terör eylemlerini haber vererek son versin. Bir de öleceği zamanı söylesin mezarını hazırlayalım. Kanser vakalarını haber versin erken teşhis yapalım. Boşanacakları söylesin boşa evlenmesinler. Şimdi söyleyin iddia tesadüf mü?

Okudunuz mu?  İstemeden kul hakkına girmek

Kuldurdileyen
Tesadüf değilse ne olur? Siz haklıysanız ve o görüyorsa ne olur? Cani olur. Siz birinin birisini öldüreceğini görmüş veya biliyor ve emniyete durumu bildirmiyorsanız suça ortak olmuş olursunuz. Hastalığı önceden görmek teşhise girer bu da bir nevi doktorluktur ve koruyucu hekimlik için gerekli olan erken tanıdan çevrenizdeki hastaları mahrum bırakmış olursunuz. Bildiklerinden mesuldür insan. Böyle ağır bir mesuliyeti neden birine verilmesini istersiniz? Size güzel ve büyülü gelen belkide bir ağır imtihan ağır bir yüktür. Belkide alem sizin bildiğiniz gibi değildir.

Okudunuz mu?  Tevbe ettikten sonra başıma belalar gelmeye başladı bu belalar Allahtan bir ceza mi acaba?

muvaffak
Tahminler ve olabilecekler üzerinden konuşmak, mantık gereği basit bir durumdur. Evli olan bir kadının hamile kalmasını tahmin etmek, Okula başlayan bir çocuğun bir sene sonra okumayı ve yazmayı öğreneceğini tahmin etmek gayet doğaldır ve geleceği görmek değildir. Burada kadının hamile kalacağı tahmin edilmiştir. Kadın tüp bebek tedavi sürecindeyken bu konuşma geçmiş olabilir. Söyleyen kişi eşlerin birbirlerini daha iyi hissetmeleri için bunu söylemiş olma ihtimali vardır. Ne Patriklik ne de Papalık kurumunda gelecek hakkında bilgi vermek gibi bir çalışma, gelenek yoktur.


Ane
Kadın tedavi görmedi 3 kere düşük yapmış papaz bir dua etmiş yine hamile kalmış ve şu an çocuğu doğdu

Okudunuz mu?  Kuranda ki münafık alametlerini taşıyan kişilere münafık diyebilir miyiz?

Kuldurdileyen
Ane, dinin islam ve Allah a inanıyorsan Allah gaybı sadece ben bilirim diyor. Sen papaza inanıyorum diyorsan iki seçenek var. Papaz bebeği görmedi ama gördüğünü söylerken yalan söyledi. Bebeği gördü ve çevresinde kötülükler olmaya devam ediyorsa canilere ortak bir cani idi. Arkadaşın hıristiyan ve sende papaza inanıyorsan ki bize müslümanım da demedin, sen bize islama göre mi sorar hakikati merak edersin, yoksa bizi hıristiyanlığa mı davet edersin? Kime inandığını, kime iman ettiğini söylersen ki sen söylemeden bilemeyiz. İyi niyetinizden şüphe etmedim kötü sözde etmediniz sadece inancınızı merak ederim.

Okudunuz mu?  Allahın başlangıcının olmaması sıfatı

Omer Faruk
< Kadın tedavi görmedi 3 kere düşük yapmış papaz bir dua etmiş yine hamile kalmış ve şu an çocuğu doğdu >
Bu tür masalları çok duydum. Bu yalnızca hristiyan masalcılarında yok aynı zamanda müslüman masalcılarda da var. ÖRneğin, bir şeyhin peşine düşmüş olanlar sürekli şahitler göstererek şeyhlerinin ne kadar ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ OLDUĞUNU söylerler. Ama şöyle bir teklif getirince kalakalırlar.

Şeyhiniz bu kadar marifetliymiş öyleyse şu bize düşman ABD’nin nasasına kerametle girsin ve bilgileri alsın kafirin bildiği bütün ilimleri öğrenelim. Ya da bu kadar müslüman ölüyor, İsrail’in silahlarını, depolarını patlatsın. Tabii bu teklif karşısında bütün kerametler TOZDUMAN olur. Bütün bunlar aldatmacadan ibarettir. Allah seçtiği peygambere bile böyle bir ayrıcalık tanımamışken diğer insanlar ne oluyor da böyle aptalca iddialarda bulunuyorlar.

Okudunuz mu?  Namaz Harici Secde Etmek

Hristiyanlıkta AZİZ sayılan insanlar da böyle uydurmalarla aziz olurlar. Hatta insanları kandırmaya devam ediyorlar.

Din Kur’an’dadır. Bizde DİN ADAMLARI SINIFI yoktur. Oturun dininizi öğrenin, vesselam!


Vuslat79
Bir futbol maçı düşünün. Üç ihtimal var var. Ben ısrarla a takımı kazanacak dedim ve dua ettim. Ve kazandı diyelim.sonucta fazla bir ihtimal yok. O zaman ben geleceği görüyor mu oluyorum. Veya benim duamla mi kazanmış oldu?

Okudunuz mu?  Erkeğin evlendikten sonra eşiyle hayatı nasıl olmalı?

Ane
Çocuğu görmüş ama öyle dedi


İnsanlar geleceği görebilir mi, gelecegi kmler gorebilir

Bu kategoride yer alan Burnum kanamıştı içinde kuruyan sümük veya kabuklar gusle engel olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanlar geleceği görebilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.